z bitą śmietaną kremówką - 1000 przepisów (strona:52/67)

Muffinki z czekoladą i bitą śmietaną 200

Pyszne muffiny z dodatkiem kremu czekoladowego ozdobione bitą śmietaną :) Owe babeczki są sycące, aromatyczne i puszyste, po prostu smaczne ;) Można je przyrządzić z różnymi dodatkami, np. orzechami, rodzynkami, czekoladą, czy z kremami, krówką, dżemem etc. Kombinacji jest naprawdę wiele ;) u mnie wygrał krem czekoladowy :D Składniki (15 szt.): 2 szklanki mąki 2 łyżeczki proszku do pieczenia 1/2 szklanki cukru(...)masą do 1/3 wysokości, nałóż krem (nadzienie) i przykryj pozostałym ciastem do 3/4 wysokości. Muffinki piecz przez około 20 minut w piekarniku nagrzanym do 175 stopni. Krem: 330 ml śmietany kremówki 2 łyżki cukru pudru Przygotowanie: Schłodzoną śmietanę ubij na sztywno. Pod koniec ubijania dodaj cukier. Krem przełóż do rękawa cukierniczego i ozdób nim babeczki. Wierzch możesz dodatkowo posypać cukiereczkami

Kulinarna (nie)codzienność
Biszkopt z masą jabłkowo-kisielową 172

niepełna łyżeczki proszku do pieczenia*3 łyżeczka soku z cytrynywierzch i przełożenie*2 kisiele czerwone*6 łyżek cukru*1 i 1/2 szklanki tartych jabłek*500 ml śmietany kremówki*2 zagęstniki do śmietany*1 cukier wanilinowy*1 galaretka czerwonaSposób wykonaniabiszkoptOddzielić białka jaj od żółtek.Białka ubić z sokiem z cytryny na sztywno, dodać cukier i dalej ubijać dodając żółtka.Na koniec(...)Masę wyłożyć na jeden blat biszkoptu i przykryć drugim i odstawić do wystygnięcia.Rozpuścić galaretkę i pozostawić aż zacznie lekko tężeć.Śmietanę ubić z cukrem wanilinowym, 2 łyżkami cukru i zagęstnikiem do śmietany.Wierzch ciasta posmarować połową bitej śmietany.Resztę śmietany nakładać do szprycy i wyciskać wzdłuż ciasta równoległe dosyć grube i wysokie pasy.Między pasy bitej śmietany wlać tężejącą

Mix smaku
Ptysie ze śmietaną na Dzień Matki 168

CIASTO jajka- 4 szt mąka - 1 szkl woda - 1 szkl masło - 1/2 kost proszek do pieczenia - 1 łyżeczka sól tłuszcz do formy cukier puder do posypki ptysiów KREM śmietana kremówka - 400 ml sok z cytryny -kilka kropli do smaku cukier puder - 2 łyżki DEKORACJA serduszka czekoladowe od firmy   http://www.slodkiswiat.com.pl/ PRZYGOTOWANIE: Wlać wodę do garnka, zagotować.  Następnie dodać(...)minutach pieczenia zmniejszyć temp.do 180 stop.  Upieczone ptysie wyjąć i ostudzić. KREM Schłodzoną dobrze śmietanę ubić z sokiem z cytyny na sztywno.  Do ubitej śmietany dodać cukier puder, dalej ubijać.  Ptysie kroimy na pół i nadziewamy bitą śmietaną.  Gotowe ptysie oprószyć cukrem pudrem. (function(d, s, id) { var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById

Kuchnia Danusi
Owocowy pucharek 136

W 100% staram się wykorzystać dary lata. Mój P. się śmieje, że mogłabym żyć teraz samymi owocami i potrawami z nich. Na śniadanie bułki z dżemem

dom-agi.pl
Domowy kopiec kreta 425

Kopiec kreta to jedno z tych ciast, które kiedy zdarzało mi się jeść zawsze okazywało się, że to gotowiec. Dlatego chciałam spróbować zrobić je sama. Jako

Ciastkozercy
Rewelacyjny tort brzoskwiniowy z bitą smietaną i mascarpone. 437

Okazji do świętowania nigdy nie zabraknie.  Bynajmniej, kiedy ma się sporą rodzinę.  Tort jest zawsze elementem dodającym  szyku i finezji  każdemu przyjęciu

Malinowe Pocałunki
Pianka Cytrynowa 189

Super delikatna pianka cytrynowa z bitą śmietaną. Biszkopt: 5 jaj 1 łyżka cukru waniliowego 3/4 szklanku cukru 3/4 szklanki mąki pszennej 1/4 mąki ziemniaczanej olejek cytrynowy Białka ubić na sztywno (wszystkie składniki powinny mieć temp. pokojową). Pod koniec ubijania dodać oba cukry oraz po jednym żółtku. Na koniec delikatnie przesiewamy mąki do piany i łyżką drewnianą mieszamy(...)lodówki. DODATKOWO: 2 galaretki rozpuszczamy w 800ml wody.  Zostawiamy do ostudzenia, gdy zacznie tężeć wylewamy na piankę i odkładamy do lodówki, do całkowitego zastygnięcia. Masa Kremowa: 1l kremówki 30% lub 36% 3 łyżki cukru pudru 2 łyżki żelatyny rozrabiamy w 80ml wody (ok 1/4) Żelatynę namaczamy, po czym wkładamy do mikrofalówki do całkowitego rozpuszczenia.  UWAGA trzeba pilnować

Moje Słodkie Piekiełko
Lody Viennetta 119

smaku jak oryginał kupiony w sklepie, ale za to bez sztucznych dodatków. A łamiąca się czekolada jest super :) Inspiracja Mia Cucina . Składniki: 150 g gorzkiej czekolady 400 ml śmietany kremówki 4 białka 150 g cukru pudru 50 g posiekanych, prażonych orzeszków laskowych skórka otarta z cytryny cukier waniliowy Sposób przygotowania: 1. Keksówkę (u mnie 27x9 cm) lekko smarujemy margaryna(...)Białka ubijamy mikserem na bardzo sztywną pianę. Do lekko ubitych białek dodajemy po łyżce cukru i nadal ubijamy. Odstawiamy. Ubijamy 400 ml śmietany z pozostałym cukrem. Na końcu dodajemy skórkę z cytryny. Do białek porcjami dodajemy bitą śmietanę. Delikatnie mieszamy, uważając, aby masa nie opadła. 4. Wyjmujemy z zamrażarki jeden płat czekolady. Na dno wyłożonej papierem do pieczenia keksówki

Na Ciasteczkowych Papierach
Świetny tort owca - idealny na urodziny dziecka. 459

Pamiętam wszystko jakby to było wczoraj.  2 kreski na teście ciążowym, miesiące oczekiwań...  A tu mój synuś kończy 7 lat. A córcia skończyła 4

Malinowe Pocałunki
Amerykańskie ciasto dyniowe (American Pumpkin Pie) z pomarańczą i marcepanem. 165

Przyszedł ten czas aby powitać jesień. Przeważnie jesienne klimaty są pełne ciepłych barw, co również dotyczy produktów w kuchni. Cudownie pomarańczowe dynie, czerwone korale żurawiny czy

vaniliowoczekoladowa
Rurki z kremem 186

Dziś mam dla Was wyjątkowy deser – rurki z kremem! Zawsze wydawało mi się, że zrobienie ich w domu jest skomplikowane – nic bardziej mylnego! Rurki

Ciastkozercy
Ciasto czekoladowe z musem śliwkowo-migdałowym 198

Ciasto czekoladowe z delikatnym musem śliwkowym z dodatkiem uprażonych i zmielonych migdałów, nutką cynamonu oraz polewą czekoladową z żelatyną. Wyśmienite i niebanalne połączenie smaków… Należy

Oryginalny smak
Torcik ananasowo-cytrynowy 150

pieczenia Krem ananasowy: 1 puszka ananasów 1,5 łyżki cukru pudru  2 łyżeczki żelatyny (z górką) (dałam galaretkę cytrynową rozpuszczoną w 1/3 szklanki wrzątku) 200 - 250 gramów śmietany kremówki 30% (dałam 400 g) Dodatkowo: 1 galaretka cytrynowa (rozpuściłam wg przepisu na opakowaniu, do tortu zużyłam połowę a resztę zjadł mąż :)) 1 duża cytryna ewentualnie sok z cytryny Sposób przygotowania(...)miseczki. 5 łyżek zalewy podgrzać mocno, rozpuścić w niej żelatynę, schłodzić do temperatury pokojowej. Śmietankę ubić na sztywno, dodać cukier, zmiksować. Do żelatyny dodać 2 łyżeczki śmietany, wymieszać, po czym przelać całość do bitej śmietany, szybko zmiksować na najwyższych obrotach. Wsypać pokrojone ananasy, wymieszać. Wsadzić do lodówki do częściowego stężenia kremu, ma mieć konsystencję ubitej śmietanki. Pierwszy blat kakaowy nasączyć

Na Ciasteczkowych Papierach
Princepolo z brzoskwiniami 182

Dziś mam dla Was Kochani delikatny biszkopt, pokryty śmietanową masą z wafelkami i soczystym brzoskwiniowym akcentem, całą tą słodycz wieńczy i dodaje smaczku galaretka brzoskwiniowa. Musicie

Cynamonowe szczęście
Myszka Minnie - czekoladowy tort z wiśniową galaretką i bitą śmietaną 201

szklanki cukru 1 pełna szklanka mąki 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia torebka cukru waniliowego 6 jajek słoiczek dżemu wiśniowego łyżeczka soku z cytryny 0,75 l śmietanki kremówki cukier puder i  cukier waniliowy do smaku (przepis na tortownicę o średnicy 26 cm) Przygotowanie Masło rozpuścić, dodać pokrszoną czekoladę, roztopić na wolnym ogniu i lekko przestudzić. Jajka utrzeć z cukrem(...)Śmietanę ubijamy na krem dodając pod koniec cukier i cukier waniliowy. Można dodać też "śmietan fix." Po wystudzeniu ciasta można je pokroić na 3 warstwy - przyda się długi, ostry nóż. Z wierzchu ciasta zawsze robię środkową warstwę, dzięki temu przypieczona skorupka mięknie pod wpływem bitej śmietany i dżemu. Dolną warstwę ciasta smarujemy połową galaretki wiśniowej, a następnie grubo bitą

Kulinarne Inspiracje

Proponowane wyszukiwania