wisnie w syropie - 489 przepisów (strona:6/33)

Sernik z frużeliną wiśniową 360

który w połączeniu z budyniem stworzył kremową strukturę sernika. Do wykonania tego sernika powinno się użyć dobrej jakości prawdziwego sera twarogowego tłustego lub półtłustego. Frużelina powstała z wiśni bez pestek w syropie, ale można ją zrobić również z mrożonych wiśni, a latem ze świeżych. Jeśli uwielbiacie serniki tak jak ja, to ten sernik również powinien Wam posmakować. Proste wykonanie(...)mleka 2 budynie śmietankowe bez cukru (80 g) 150 g masła 250 g cukru pudru 2 łyżki śmietany 30% 3 krople aromatu śmietankowego Frużelina wiśniowa: 450 g wiśni bez pestek z syropu lub mrożonych 6 lub więcej łyżek cukru (w zależności, jak kwaśne są wiśnie) 1 łyżka soku z cytryny 2 łyżeczki mąki ziemniaczanej 2 łyżeczki żelatyny w proszku Dodatkowo

Kuchcik gotuje
ciemne ciasto z wisniami i bita smietana 178

piec w 175 - 180 ° C około 35minut do suchego patyczka. Ostudzone ciasto przekroić na pół ,skropić amaretto (-ilości nie podaje bo jedni wolą mniej ,inni więcej ),wyłożyć wiśniami z syropu. Ubić śmietankę,wyłożyć na wiśnie i przykryć drugim kawałkiem ciasta. Bita śmietana 1 śmietanka 36%-400ml 2 łyżki cukru pudru po 1 łyżce na 200ml śmietanki Wykonanie Śmietankę

w mojej kuchni
Wiśnie w syropie (do ciast i deserów) - kompot wiśniowy na zimę. 191

Kompot wiśniowy na zimę czy inaczej wiśnie w syropie. Jeden z najlepszych jaki można mieć w spiżarni. Żadne brzoskwinie, mirabelki, śliwki, jabłka, gruszki nie dorównują wiśniowemu kompotowi. Jest intensywny w smaku, wręcz szlachetny, pachnie latem i ma piękny kolor.  Wiśnie można pozostawić w całości, z pestkami, jeżeli nie będą wykorzystane do np. ciast, a tylko do pojedzenia ze słoiczka(...)Natomiast jeżeli chcesz przemycić je w słoiku z myślą o ciastach, to trzeba drylować, albo drylownicą, albo zawsze polecam agrafkę. U mnie w domu syrop rozcieńczmy wodą, wypijamy do obiadu w niedzielę a same wiśnie zjadamy lub wykorzystuję do ciast. Choć wolę mrozić świeże, wydrylowane, do galaretki są lepsze; natomiast do ciast pieczonych lepiej wziąć takie, które soku już

Poezja Smaków - blog kulinarny
"Róbmy przetwory! 2." - podsumowanie akcji 232

Słoik pełen przytulności, czyli cynamonowe śliwki autorka: justyna9220 | blog: Kuchnia w Słońcu Skąpana WYTRAWNY SOS ŚLIWKA-BRZOSKWINIA autorka: vegemania | blog: vegemaniablog Frużelina wiśniowa autorka: Lena | blog: Lena-gotuje Wiśnie w syropie autorka: paulina_1111 | blog: Proste Dania bezglutenowe i nie tylko Wiśnie w soku własnym autorka: am.art | blog: am.art kolor i smak Wiśnie w słoiku autorka: kasiuniak86  | blog: Wśród(...)kuchennych marzeń DŻEM WIŚNIA-PAPIERÓWKA-LAWENDA autorka: vegemania | blog: vegemaniablog Musy Jabłkowe na zimę autorka: Kamira90 | blog: W Moim Magicznym Domu Mus z papierówek autorka: daylicooking | blog: daylicooking Przetwory: Przecier jabłkowy autorka: Zielona_Pokrzywa | blog: Zielona Pokrzywa Marmolada z papierówek autorka: daylicooking | blog: daylicooking Papierówki w waniliowym syropie autorka: daylicooking | blog: daylicooking Wyjątkowy kompot z jabłek na zimę autorka: Hajduczek

Weekendy w domu i ogrodzie
DESER KOKOSOWO - OWOCOWY Z POLEWĄ CZEKOLADOWĄ (WEGAŃSKI, SUROWY, BEZ CUKRU) 162

szklanki wydrylowanych wiśni, 1-2 łyżki syropu daktylowego, z agawy lub klonowego, garść owoców do dekoracji, 2 łyżki karobu lub kakao. Wykonanie: Połowę porcji mleka blendujemy z wiśniami, 1 łyżką syropu i 1 łyżką oleju kokosowego. Wylewamy masę do pucharków i umieszczamy w lodówce. Drugą porcję mleka blendujemy z porzeczkami, pozostałym syropem i olejem. Następnie wylewamy na masę wiśniową. Dekorujemy

Jeść, by żyć w zdrowiu
Czekoladowe Ciasto ze Śmietanowym Kremem Czekoladowym, Bitą Śmietaną i Wiśniami - Przysmak Szwarcwaldzki 324

mąki tortowej 3 0 g szklanki kakao   6 0 g gorzkiej czekolady 1,5 łyżeczk i proszku do pieczenia cukier waniliowy Warstwa Wiśniowa: 75 ml syropu po wiśniach w zalewie 25 ml wody 2 łyżki cukru pudru łyżeczka mąki ziemniaczanej 250 g wiśni bez pestek (mogą być mrożone) (ewentualnie zamiast przygotowywania frużelin y moż emy użyć konfitu(...)dokładnie rozprowadzamy mąkę ziemniaczaną w wodzie (nie może być żadnych grudek - w razie konieczności dolać jeszcze odrobinę wody) - całość bardzo powoli wlewamy do gotującego się syropu. Ciągle mieszamy do momentu zgęstnienia, a następnie wrzucamy wiśnie. Odstawiamy do lekkiego prze stygnięcia.   Na dolny biszkopt wykład amy frużelinę wiśniową i cał kowicie studzimy. Śmietanę ubijamy, a pod koniec miksowania dodajemy

Słodka Strona
Syrop wiśniowo-agrestowy 198

tylko zaczyna się sezon wiśniowy przygotowuję syrop z agrestu i wiśni. Jest słodki, lekko kwaśny o pięknym kolorze i orzeźwiającym smaku. Zaprawiam go do butelek dzięki czemu nie muszę kupować sklepowych syropów o wątpliwych składach.   Składniki: (na 1,25l syropu) 1kg agrestu 600g wiśni 500g cukru szklanka wody Sposób przygotowania: Owoce myjemy, agrest odszypułkowujemy, wiśnie drylujemy. Owoce umieszczamy

Pyry na Gaz
Czekoladowo-wiśniowe smoothie 168

obłędnie pyszne;) Taki koktajl spokojnie może służyć za deser! Koniecznie musicie spróbować!  Składniki na 1 porcję: 1 szklanka wiśni (mrożonych) 1/2 szklanki mleczka kokosowego 1/2 szklanki mleka 1 łyżeczka kakao 1 łyżeczka ekstraktu z wanilii niepełna łyżka syropu z agawy Wszystkie składniki umieścić w blenderze i zmiksować do gładkości. Pić od razu. Smacznego

Moja Galeria Smaku
Pancakes na weekendowe śniadanie 195

Rozpoczynamy weekend, a wraz z nim śniadanie pełne słodkości! Amerykańskie placuszki Pancakes polane syropem klonowym lub/i "smażonymi" wiśniami od mojej mamy - pyszności! Mąż miał ochotę na jakieś "inne śniadanie", więc szybko wymyśliłam Pancakes! Pierwszy raz robiłam takie placki, myślę że wyszły (skromnie mówiąc) idealne! ;-) Czytaj więcej

Ana Mari's world
Mazurek czekoladowy z wiśniami 196

masła 2 jajka Masa z białej czekolady: 125 ml śmietanki 18% 1 łyżeczka kawy rozpuszczalnej 30 g masła 200 g białej czekolady (2 tabliczki) oraz: puszka wiśni w syropie (ok 300 g) 2 rządki mlecznej czekolady Wykonanie: Do miski przekładamy wszystkie składniki na ciasto (za wyjątkiem jajka).  Energicznie mieszamy do uzyskania drobnych kawałeczków, wbijamy jajko i zagniatamy ciasto(...)zdjęciu. Ciasto polewamy przygotowaną masą i odstawiamy do ostygnięcia i stężenia w chłodne miejsce, np. na dwór. Na samym końcu mazurka dekorujemy wiśniami, które w miarę możliwości równomiernie rozkładamy na cieście, a syropem z owoców robimy "niedbałe kleksy". Mleczną czekoladę rozpuszczamy np. w kąpieli wodnej i polewamy ciasto dopełniając tym samym dzieła :) SMACZNEGO! Wesołego Alleluja

Taste Of My Day
JOGURTOWO-WIŚNIOWA KANAPKA 187

szkl. mąki,  3 jajka, 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia, 120 g margaryny, 1 łyżka mąki ziemniaczanej,  ½ szkl. cukru Galaretka wiśniowa: 0,75 l drylowanych wiśni w syropie, 2 galaretki wiśniowe,  600 ml wrzątku Masa jogurtowa: 750 ml jogurtu naturalnego, 3-4 łyżki syropu wiśniowego, 2-3 łyżki cukru pudru, 3 płaskie łyżki żelatyny Dodatkowo: herbatniki regionalne(...)odstawiamy do stężenia. Masa jogurtowa: Żelatynę rozpuszczamy w 1/3 szkl. wrzątku, studzimy. Jogurt mieszamy z cukrem i syropem wiśniowym. Dodajemy wystudzoną żelatynę, mieszamy. (Do masy możemy dodać więcej cukru). Przełożenie ciasta: Blaszkę wykładamy folią aluminiową, układamy ciasto, wylewamy tężejącą galaretkę z wiśniami. Gdy galaretka zastygnie wylewamy masę jogurtową, układamy herbatniki. Schładzamy w lodówce kilka godzin. Przed podaniem można posypać cukrem

słodki bratek
Maślankowe gofry z cynamonem, wiśniami, bitą śmietaną i syropem trzcinowym 216

naturalnej 6 dag roztopionego masła 1 jajko Szczypta soli Frużelina z wiśni: 20 dag  wiśni z kompotu 100 ml soku z wiśni 2 łyżki brązowego cukru Dry Deremara 2 łyżeczki mąki kukurydzianej Dodatkowo: Bita śmietana Syrop trzcinowy Diamant do polania Przygotowanie: W małej misce mieszamy sypkie składniki: Mąkę, cukier trzcinowy, cynamon, sodę oraz proszek do pieczenia i szczyptę soli(...)białka ubijamy sztywną pianę i delikatnie mieszamy z ciastem. Rozgrzewamy gofrownicę i nalewamy po porcji ciasta, pieczemy na złocisto 3-4 minuty. Przekładamy na kratkę, lekko studzimy. Frużelina, wiśnie z syropem i brązowym cukrem zagotowujemy zagęszczamy mąką kukurydzianą rozprowadzoną w łyżce wody, gotujemy dwie minuty zastawiamy z ognia. Studzimy. Gofry podajemy z bitą śmietaną i fruzeliną, polane syropem trzcinowym

Wanilia i Kardamon
Chodźmy do Restauracji Malarska 25 na Restaurant Week! 152

jednak domowy pączek jest zawsze dobrą opcją! Szczególnie kiedy jest pulchny, a jednocześnie dość ciężki, przypominający staropolskie pączki na dużej ilości żółtek. Bardziej wytrawny niż słodki z domowymi wiśniami z syropu i skąpany w lekkiej bezowej piance, podanej z galaretką z fermentowanych wiśni. Dla mnie to była kropka nad „i” . Idealny deser po pysznej uczcie, po którym wychodzi się

Food Square
Sernik z wiśniami na kruchym spodzie - przepis 200

twarogu gotowego na sernik 100 ml śmietanki kremówki 1 zapach waniliowy lub laska wanilii 3 łyżki mąki pszennej 1 łyżka mąki ziemniaczanej wydrylowane wiśnie świeże lub z syropu Sernik z wiśniami - składniki na masę serową Wykonanie: Zaczynamy od przygotowania kruchego ciasta. Do miski wsypujemy mąkę i cukier puder. Dodajemy masło pokrojone w kostkę i jedno żółtko. Wyrabiamy ciasto. Najlepiej rozdrabniaczem

Pyza i Surówka
Black Forest Cake- torcik czekoladowy z wisniami i bita smietana 309

zelatyny*czekolada  Wykonanie:Odcedzamy wisnie od syropu.400 ml syropu gotujemy, dodajemy sherry. Do szklanki nalewamy mala ilosc syropu- dodajemy make ziemniaczana , laczymy I nalewamy do gotujacego sie syropu. Gotujemy. Dodajemy wisnie (pozostawiajac pare do dekoracji ). Odstawiamy do ostygniecia.Ubijamy smietane na sztywna, dodajemy cukier puder.* Dodajemy zelatyne, w sytuacji gdy ciasto podajemy na drugi dzien , badz kremowka nie ubija

Smaki Edyty

Proponowane wyszukiwania