wilgotna babka - 1275 przepisów (strona:14/85)

CYTRYNOWA BABKA Z RODZYNKAMI I SKÓRKĄ POMARAŃCZOWĄ 230

Puszysta, lekko wilgotna, długo świeża ...  Babka cytrynowa.  Dla mnie idealna do kawy lub popołudniowej herbaty.   Lubię mieć "w zanadrzu" taką babeczkę, kiedy najdzie mnie ochota na coś słodkiego, tym bardziej , że uwielbiam wszelakie babki i ciasta bez kremów :)) Składniki: 25 dag mąki pszennej 25 dag cukru 25 dag margaryny  4 jajka skórka otarta z 1 sparzonej

Walijskie Pichcenie
Babka ajerkoniakowa 137

strzeż Panie. Zaletą jej jest to, że robi się ją naprawdę szybko z niewielu składników, a smak jej jest obłędny. Sami sie przekonajcie. Polecam. Zapraszam... Skala smaku 10/10 babka jest wilgotna smak ajerkoniaku bardzo wyczuwalny (niestety nie dla dzieci) lukier "jajeczny" dopełnia całość. Przepis "domowe-wypieki" Składniki na 12 porcji: 125 g mąki pszennej 125 g mąki ziemniaczanej

Kubki smaku
Babka marcepanowa z makiem 143

Wilgotna, pyszna babka marcepanowa z makiem. Przygotowuje się ją bardzo szybko, bez użycia miksera. Więc jeżeli nie macie jeszcze pomysłu co upiec to polecam Wam taką babkę "last minute". Składniki: 1 szklanka jogurtu naturalnego 1/3 szklanki oleju 1 szklanka cukru 75 g marcepanu 2 łyżeczki proszku do pieczenia 1/4 łyżeczki ekstraktu waniliowego 3 łyżki maku 3 jajka 2 szklanki mąki

Moja Galeria Smaku
Czekoladowa babka marmurkowa 155

Czekoladowa babka marmurkowa Wilgotna, puszysta, czekoladowa....mniam...Prosta baba, nie tylko na Wielkanoc, czy pieczona w formie z kominem, czy też w prostokątnej, nie ma znaczenia, jest pyszna. Aby uniknąć zakalca, wystarczy, że wszystkie składniki będą miały temperaturę pokojową, wyjmijcie po prostu wszystko odpowiednio wcześniej z lodówki, a nic Waszej babie się nie stanie. Składniki: 2 szklanki mąki pszennej

na moim stole...
Babka tulipan według siostry Anastazji 254

Od niedawna jestem szczęśliwą posiadaczką kolejnej książki siostry Anastazji. I to własnie w niej znalazłam przepis na babkę która bardzo przypadła mi do gustu i od

Krakowskie smaki Ani
Babka Cytrynowa 120

drugiej placówce. Więcej informacji znajdziecie na moim fan page'u na którego zapraszam, a teraz zaprezentuje Wam kolejną Wielkanocną propozycje - tym razem mocno cytrynową. Mówię tu o Babce cytrynowej, wilgotnym fajnym cieście. Lubicie cytrynę? W takim razie jest to idealna propozycja dla Was!"Składniki:4 jajka200 g masła1 szklanka cukru2 szklanki mąki100 ml mleka2 łyżeczki proszku do pieczeniaskórka z jednej

Słodkie Przyjemności
Świąteczna babka z orzechami 212

Taka babka świetnie zda egzamin na świątecznym stole. Najlepiej smakuje na drugi dzień, więc można ją zrobić wcześniej. Babka jest wilgotna i puszysta a na dodatek mocno orzechowa. Dzięki produktom Helio znów mam smaczne Święta.rozwiń i czytaj dalej :Rozwiń i czytaj przepis

Ewa w kuchni
Babka figa z makiem 109

miałam ją przeznaczyć to nic z tego nie wyjdzie bo po prostu ją zjem. Konfitura jest pyszna i mam nadzieję, że kolejne przetwory będą równie dobrze. A babka wyszła wilgotna, puszysta i bardzo smaczna. Tak więc jeśli gdzieś spotkacie tę konfiturę w sklepach nie wahajcie się i kupcie bo naprawdę warto. Ja osobiście jadłam ją pierwszy raz i na pewno

Ewa w kuchni
BARDZO WILGOTNE I BARDZO SMACZNE CIASTO CZEKOLADOWE 163

wykonania babka czekoladowa. Zrobienie jej zajmie Wam dosłownie 15 minut (nie licząc czasu wypieku) co uważam, że jest wielkim plusem, w naszym zabieganym, zapracowanym świecie ...  Babka jest pyszna: bardzo wilgotna i długo zachowuje swoją świeżość.  Polecam gorąco!  Składniki: 1 czubata szk. mąki pszennej 5 całych jajek 3/4 szkl. cukru 1 mały cukier waniliowy 1/2 szkl. kakao

Walijskie Pichcenie
Babka Dyniowa 93

Puszysta i wilgotna w środku  smaczna babka idealna do jesiennej kawki czy herbaty  Dynię kroimy w drobną kostkę( pestki usuwamy ,wykorzystałam twardą część dyn)  i przesmażamy na suchej patelni do miękkości , miksujemy na jednolita masę , następnie odmierzamy  250 g maki pszennej 4 jajka M 200 g margaryny lub masła 2 i pół łyżeczki proszku do pieczenia

Andzia Pichci
babka twarogowa 141

koniec świąt wpadłam tutaj z kolejnym przepisem na wartą polecenia babkę Tym razem to ciasto z dodatkiem twarogu; wilgotne, mięsiste, pyszne. Babka ma lekko cytrynowy posmak, długo zachowuje świeżość. Z podanych proporcji wyjdzie jedna duża baba, albo - jak u mnie - dwie małe i jeszcze dwie malutkie :) Na wierzch moja Córcia ukręciła królewski lukier:) składniki: 2 szkl mąki 1 szkl cukru

6niebo
Babka kawowa 132

jako najwyższej rangi misterium. Duże i pięknie ozdobione babki wraz z mazurkami stanowią klasykę słodkiej strony wielkanocnego stołu. U nas w tym roku dumnie na stole prezentowała się babka kawowa. Puszysta, wilgotna o bardzo delikatnym, nie dominującym smaku kawy. Babka długo zachowuje świeżość, dlatego najlepiej smakowała tuż po świętach :) Napisz opinię Zapisz przepis Drukuj Czas przygotowania 15 min Czas gotowania

Wędrówki po kuchni
Babka czekoladowa o smaku miętowym 163

moje rebiata prawie go nie odczuła. Pewnie ja też wolałam nie przesadzić z miętą. To ma być ciasto, a nie pasta do zębów…ha, ha… Babka czekoladowa jest bardzo wilgotna i puszysta. Zawsze piekę babkę na maśle. Dodaję gorzką czekoladę o wysokiej zawartości kakao. Lubię kiedy babka czekoladowa jest naprawdę mocno czekoladowa. Babka czekoladowa Składniki: forma z kominkiem

codojedzenia
CYTRYNOWA BABKA MARMURKOWA. 270

wiadrach pozamarza!Nie, nie, nie! Stanowczo mówię nie takiej wiośnie.Pragnę słońca, kwiatów, zieleni! Śniegu to mam już dość.Dla osłody i poprawy humoru.. Proponuję CYTRYNOWĄ BABKĘ MARMURKOWĄ.Delikatna, idealnie wilgotna, cytrynowo-kakaowa... CYTRYNOWA BABKA MARMURKOWA. (źródło:  klik, klik; z moimi modyfikacjami;) 5 jajek 1/2 szklanki oleju roślinnego [125 ml] 1/2 szklanka wody [125 ml] 250 g cukru

W kuchni Karmel-itki
Babka majonezowa 215

Wpis pochodzi z mgotuje.pl Babka majonezowa jest niezwykle prosta do przygotowania. Majonez w cieście pełni funkcję tłuszczu, który sprawia, że ciasto jest wilgotne(...)środku (używamy go jako zamiennik masła/oleju). W cieście majonez jest całkowicie niewyczuwalny. Babka z tego przepisu wychodzi bardzo puszysta i wilgotna w środku. Dodatkowo wierzch babki polałam pyszną polewą z białej czekolady. Polecam ten przepis na Wielkanoc i nie tylko  Ja w swoim przepisie użyłam Majonezu Kielecki, który

Marta Gotuje