Propozycja szybkiego śledzika z oliwkami zielonymi została przyjęta w domu bardzo entuzjastycznie. Zjedzone migiem, a dla mnie przyjemne zaskoczenie. Składniki na 1 porcję: matias w oleju
Różowa kuchniaskładniki: 500 g pszenicy np. orkiszowej 200-250 g płynnego miodu naturalnego 150 g suchego maku 150 g rodzynek 100 g orzechów włoskich 100 g orzechów
Domowy Smak JedzeniaZakwas na barszcz – gotowy w 5 dni. Buraki Ziele angielskie Listki laurowe Kmin rzymski Czosnek Ocet winny Cukier Sól Sól rozpuszczamy w wodzie. Obrane i
MarcinChefBardzo prosty przepis na pyszne czekoladowe ciasto, które zawsze wychodzi :) Składniki: 200 g mąki pszennej 1 łyżka kakao 80 g masła 1/2 szklanki
Kukuleczkiskładniki: 1500 ml rosołu 330 ml koncentratu barszczu czerwonego Jamar 2 łyżeczki majeranku sól, pieprz opcjonalnie: sok z cytryny 2 ząbki czosnku 2 goździki wykonanie: Do
Domowy Smak Jedzeniaskładniki: 9 płatów śledziowych w oleju (jasnych) 3 burki, ugotowane lub upieczone 3 ziemniaki, ugotowane 3 marchewki, ugotowane 3 jajka, ugotowane 1 cebula 6 łyżek majonezu
Domowy Smak JedzeniaPrzygotowanie zakwasu na barszcz jest bardzo proste. Wystarczy zrobić go tydzień przed Wigilią i będzie idealny. Jest wiele przepisów na domowy zakwas, można wzbogacić go o
KukuleczkiSkładniki: 40 dkg buraków 25 dkg włoszczyzny 1 i 3/4 l wody 1/4 l kwasu burakowego 1/8 l śmietany 3 dkg mąki sól cukier 1-2
Przepisy kulinarne babci AntoninyMarynowane śledzie z papryką i rozmarynem ze zdjęcia zrobiłam w zeszłym roku na Wigilię, ale nie było czasu aby wstawić przepis i zdjęcia na blogu. Tak
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnięRolmopsy przygotowywałam pierwszy raz. Bardzo lubię śledzie, ale w takiej wersji jeszcze nigdy wcześniej nie jadłam, na dodatek bardzo szybko się je przygotowuje, a najsmaczniejsze są
KukuleczkiW Święta Bożego Narodzenia przygotowujemy tradycyjne potrawy, których nie może... Artykuł Bożonarodzeniowa Kutia pochodzi z serwisu CookMagazine .
COOKMAGAZINEPostna kapusta z grzybami niby nic, a jednak ważne danie Wigilijne.Dobrze doprawiona i wyczuwalny smak grzybów.To jest to czego oczekujemy :) Składniki: 1 kg kapusty
Różowa kuchniaPierniczki to jeden z wielu świątecznych przysmaków, które warto przygotować wcześniej, chociaż nie daje to gwarancji, że nie zostaną zjedzone przed świętami :) Z podanych składników wyszło
KukuleczkiMusiałam wypróbować strucle makową przed Świętami i dziś wam prezentuję. MUSZE POWIEDZIEĆ, ŻE WYSZŁA BARDZO SMACZNA MIMO MOICH OBAW :) Ciasto: 3,5 szklanki
Różowa kuchniaPierogi to coś co my Polacy bardzo lubimy. Tym razem zrobiłam z kaszą. Pycha Ciasto na pierogi znajdziecie tutaj – Pierogi z jagodami przepis od babuni
Kuchnia Pokoleń