Mamy dziś początek grudnia,robię próbny pasztet Bożonarodzeniowy. Pasztet na kanapki jest idealny. Rozsmarowuje się go lekko. Taka kanapeczka każdemu zasmakuje :) Składniki: wątróbka drobiowa 500
Różowa kuchniaBigos na golonce jest prawdziwą staropolską potrawą i uwielbia go większość Polaków. Jest popularnym daniem, które podaje się najczęściej jako przystawkę na ciepło, a żadne żadne
Smaczne PotrawyPrzepis na tę sałatkę dostałam od rodziców mojego męża. I muszę przyznać, że jest to moja ulubiona sałatka śledziowa. Przepis: dwa opakowania śledzi po 220g , 2
W kuchni u MonikiSkładniki: 6 ziemniaków (335g), 1 pietruszka (125g), 3 marchwie (220g), kawałek selera (110g), 5 jaj, 250g ogórków kiszonych, 1 jabłko, 1 mniejsza cebula (niekoniecznie), puszka zielonego
W kuchni u MonikiSkładniki: 0,5kg ryby (filety), pieprz, sól, majeranek, pół cytryny, mąka pszenna, mąka ziemniaczana, olej do smażenia ryby, 3 większe marchwie (270g już obranych), 1 większa
W kuchni u MonikiRyba po azjatycku... Soczysta, podsmażona ryba morska. Paseczki kolorowych papryk. Plasterki słodkich brzoswiń. Pióra ostrej cebuli. Zatopione w ketchupowo-brzoskwiniowym sosie. Pyszna odmiana tradycyjnej, smażonej ryby
Gospodyni MiejskaTradycyjny barszcz czerwony na Wigilię, ale nie tylko. Idealnie nadaje się również do krokietów, bądź pasztecików. Polecam! Składniki: 4 duże buraki 3 l wody kostka rosołowa
Za drzwiami kuchniskładniki* 30 dag maku* 2 łyżki miodu* 2-3 łyżki cukru pudru* cukier wanilinowy* olejek migdałowy* bakalie (rodzynki, orzechy, migdały, wiórki kokosowe, owoce kandyzowane, suszone
Mix smakuskładniki* 1 kg kapusty kiszonej* 1/2 kg grochu łuskanego* pieprz ziołowy* sól * pieprz czarny świeżo mielonySposób wykonaniaGroch namoczyć, ugotować do miękkości tak aby utworzył papkę
Mix smakuDrożdżowe paszteciki z kapustą i grzybami to przystawka lub przekąska bez której wielu z nas nie wyobraża sobie Świąt Bożego Narodzenia.Delikatne, rozpływające się w ustach ciasto
Słodka StronaCzas goni, czas nagli.... Do Wigilii już tylko kilka dni. Już trochę późno, ale - lepiej późno niż wcale. Dlatego, kto jeszcze nie nastawił zakwasu
kolorowotorcikowoŁazanki z kapustą i grzybami to danie, którego smak kojarzy się głównie z Wigilią Bożego Narodzenia. Poniższy przepis na farsz składa się z gotowanej
Słodka StronaPulchne pierniczki świąteczne Już za tydzień święta i czas na przygotowania :) Czym są święta bez słodkości? A szczególnie bez pierniczków? Jak do tej pory moje
Gotuj Z MuzykąKutia to tradycyjne danie przyrządzanie głównie u naszych wschodnich sąsiadów, począwszy od Rosji, Litwy poprzez Białoruś skończywszy na Ukrainie. Pierwotna wersja kutii przyrządzana jest z pszenicy
Słodka StronaPierniczki świąteczne(pachnące, chrupiące, przepyszne)Składniki:(na ok. 130-150 małych pierniczków)- 4 szklanki mąki pszennej - 2 szklanki cukru - 6 czubatych łyżek miodu- 2
Gotuj Z Muzyką