Czas jesienno zimowy, to idealny czas na wyhaczenie rybki. Tym razem padło na śledzika, którego podałam w towarzystwie pysznej sałatki. Kto nie próbował to niech nie
Z Majeczką w kuchniNormal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Standardowy; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0; mso-style
R'n'G KitchenPierogi chyba wszyscy znają i lubią. Mogą być z makiem , owocami, mięsem , warzywami lub grzybami. Pomysłów na farsz jest tyle, ilu kucharzy. Każdy z nas na
Oryginalny smakTo musi być smaczny krem z buraków skoro osóbka, która nie przepada za barszczem powiedziała "pyszny". Lekki, nie aż tak buraczkowy za sprawą dodatku pieczonych ziemniaków
Mango PapajaBarszcz czerwony to chyba najpopularniejsze danie, które od razu kojarzy się ze Świętami Bożego Narodzenia. Choć można go przyrządzić tak po prostu. Mój barszcz przygotowałam
Zrób to smaczniePyszne ciasto składające się z 6 miodowych spodów i każde przełożone kremem budyniowo -krówkowym a na górze posypane orzechami.Co tu dużo mówić :) trzeba spróbować. SKŁADNIKI miodowe
Mała w garnku mieszaPrzepis na ten sernik dostałam od bratowej. Jest to sernik na serze z wiaderka. Ja użyłam waniliowego z wanilią. Miałam ogromne obawy bo ser był dość
Ewa w kuchniSkładniki: Zaczyn: 75 g świeżych drożdży; 1 łyżeczka białego cukru; 1 łyżka mąki pszennej; 2 łyżki letniego mleka. Ciasto: Cały zaczyn; 500 g mąki pszennej; 250
Gospodyni MiejskaNAJLEPSZE FLAKI jakie w życiu jadłam , to są właśnie te zrobione przez mojego Tatę -Mirka. Robi je z sercem i wie , że każdemu z Nas
Gotowanie PatkiWitajcie Kochani! Dziś zapraszam na soczysty makowiec japoński. Jest to ciasto makowe, pieczone bez spodu, przypominające masę makową, wzbogacone dodatkiem jabłek, które nadają
Rozpustne gotowanieNa wieczór kuszę Was słodkościami. Ciasto nazwałam niedzielne ale możecie je nazwać jak chcecie bo pasuje na każdą okazję. Mamy teraz sezon komunijny, więc może ktoś
Ewa w kuchniSmaczne ucierane ciasto o pięknym zielonym kolorze :).Od góry to ciasto wygląda jak prawdziwy leśny mech,jeszcze jak posypiemy pestkami granatu lub jagodami czy borówką amerykańską
Mała w garnku mieszaPyszna rybka w sosie greckim, robiłam ją jakiś czas temu,a dokładnie to przed świętami, na Wielki Piątek.Ostatnio dość często używałam wolnowar, super sprawa
Moje domowe kucharzenie