Śledzie w śmietanie są idealne jako danie wigilijne bądź jako codzienna przekąska. Przygotować je można w kilka chwil, wystarczy tylko kilka składników i możemy się zajadać
Zrób to smacznieRobię śledziki na różne sposoby ale czasem lubię zjeść takiego zwykłego po prostu w oleju. Taką prostą wersję też można zrobić na wiele sposobów dodając różne
Monia miesza i gotujeTypowe danie kuchni śląskiej, oczywiście mowa o roladzie śląskiej wypełnionej po brzegi kiełbasą, boczkiem, cebulą i ogórkiem kiszonym. Tak robiono w moim
magiczna kuchnia KasiBułki drożdżowe gościły na moim wigilijnym stole i zachwyciły gości. Bułeczki właściwie a nie bułki są mięciutkie, delikatne, nie starzeją się a idealnie nadają się na
Moje Małe CzarowanieNie będę się wiele rozpisywać tylko powiem klasyczny sernik bez spodu, czyli lekki, puszysty uwielbiany przez wszystkich sernik wiedeński. Gorąco polecam! Składniki: 1 kg
magiczna kuchnia KasiPleśniak to jedno z moich ulubionych ciast dzieciństwa. Kruche, słodkie i tak smakowite, że znika w kilka chwil. Łączy w sobie maślane, kruche
Rozpustne gotowanieW pierwszy dzień Nowego Roku witam Was pysznym ciastem o nazwie kantyczka. Pewnie część z Was piekła już to ciasto a jeśli nie to polecam. Jest
Ewa w kuchniSałatek na blogu dużo ale tak pięknie prezentującej się sałatki z majonezem to chyba jeszcze nie ma. Leśna polana to po prostu zwykła sałatka ale podana
Monia miesza i gotujeSkładniki - 3 jajka - 50 g mąki orkiszowej - 25 g skrobi kukurydzianej - 20 g oliwy z oliwek - 50 g pietruszki - 1 szczypta sody oczyszczonej - komórki Farsz - 1
w mojej kuchniSKŁADNIKI: 250 g świeżego szpinaku 3 jajka łyżeczka soku z cytryny szczypta gałki muszkatołowej 400 g łososia wędzonego 2 opakowania serka Almette z chrzanem (300 g
Atlas SmakówZnacie już moją miłość do drożdżowych wypieków, więc nie zdziwi Was mój dzisiejszy wpis ;) Pyszne, puszyste, malutkie bułeczki drożdżowe połączone lepkim, słodkim, cynamonowym
Rozpustne gotowanieNajlepszymi warsztatami na jakich byłam w grudniu (a byłam na 10 różnych), były warsztaty z Agatą Wojdą i niemieckimi winami. Wszystko było pyszne, ale jedno danie
Ugotowane pozamiataneMoja kolejna propozycja na znany śnieżny puch. Tym razem użyłam śmietany 35 % a nie takiej z torebki i mleka. Dałam inny smak galaretki i kokos i
Ewa w kuchniPo dłuuuugim czasie zapraszam Was po przepis na pyszną i efektownie wyglądającą warstwową sałatkę ze śledziem solonym i buraczkami. Doskonale sprawdzi się na spotkaniach z przyjaciółmi
Zrób to smacznieZupa borowikowa to królowa wszelkich zup grzybowych. Gościła w tym roku na moim wigilijnym stole. Grzybów w tym roku za dużo nie uzbierałam ale piaskowce modrzaki
Moje Małe Czarowanie