Zachęcam do przygotowania tego pysznego schabu z suszonymi owocami i boczkiem.Mięsko jest bardzo soczyste, a jednocześnie chrupiacy boczek podkręca nasze doznania smakowe. Możemy podawać na
Kuchnia BeatyPyszne danie obiadowe na każdą okazje. Uwielbiam czerwona kapustę, jest smaczna i bardzo zdrowa. Bardzo często robię z niej surówki, ale gotowana, smakuje mi jeszcze bardziej
Pani M - kuchnia smakowitaPyszna, pachnąca, kruchutka szynka. Zabierzcie się za nią już 2 dni przed podaniem- musi poleżeć w marynacie Co nam trzeba? około 1,5 kg szynki surowej
LatosiowydomPyszna propozycja mięsna, która pięknie wygląda na Wielkanocnym stole. Można ją także serwować na co dzień, na różne uroczystości, spotkania, do podjadania. Polecam. Co nam trzeba
LatosiowydomŻurek to punkt obowiązkowy naszego Wielkanocnego obiadu. Zapewne u wielu z Was jest podobnie. Żeby nie było nudno i standardowo, mam dla Was przepis na paszteciki
PatiGotujeNa świątecznym stole nie może zabraknąć mięs i wędlin. Boczki, karkówki, schaby...to one królują wśród zimnych przekąsek w te dni( nie licząc oczywiście pasztetów i
Z Majeczką w kuchniPolędwiczka wieprzowa to bardzo smaczna i efektowna propozycja na świąteczny obiad, w połączeniu z grzybkami i boczkiem nabiera jeszcze więcej aromatu. Składniki: ok
Życie zaczyna się w kuchni5 / 5 ( 21 votes ) Kiełbasa regionalna, opiekana w piekarniku Kiełbasa regionalna opiekana w piekarniku, to świetny sposób na pyszne i zdrowe wędliny jeśli nie dysponujesz własną
Ogrodnik w podróżyPrzed Wami Jajka po szkocku znane też pod nazwą Jaskółcze gniazda. Biję się w pierś, bo do tej pory z premedytacją broniłam się przed ich wykonaniem
Smaki Na TalerzuSchab z suszoną śliwką i morelą wszystkim jest dobrze znany. To mięso doskonałe na różne okazje takie jak np Wielkanoc, czy na niedzielny obiad. Co lepsze
Smaki Na TalerzuGalareta wieprzowa albo zimne nóżki. U mnie w rodzinnym domu zazwyczaj mówiło się galareta. Smak i wspomnienie mojego dzieciństwa. Przyznam się szczerze, nie przepadałam za nią
Pieprzyć z FantazjąŚwięta Wielkanocne zbliżają się wielkimi krokami. I choć w tym roku będą inne niż wszystkie Święta dotychczas, to jednak mam nadzieję, że spędzicie je z uśmiechem
Ostra na SłodkoBardzo prosty przepis na nietradycyjnego kotleta mielonego! Serowy środek, chrupiący wierzch! Z ziemniaczkami i surówką z kapusty pekińskiej smakuje wyśmienicie! Polecam na domowy obiad! 500 mięsa
VioletoweKucharzenieSkładniki: 300 g mięsa mielonego 2 cebule 1/2 cukinii 2-3 łodygi selera naciowego ok. 100 szpinaku mrożonego w brykiecie 1 mały koncentrat pomidorowy sól, pieprz
czarrna od kuchniUwielbiam boczek. Wiadomo, nie jem całego na raz, ale cieniutkie plasterki są lepsze niż niejedna wędlina. Ten pachnie miodem…polecam! Co nam trzeba? kawałek boczku
Latosiowydom