wieprzowe - 2000 przepisów (strona:107/134)

Jedne z ulubionych ;) 186

przepis. Pełnoziarniste pierogi z mięsem o ile dobrze pamiętam wyszły mi 63 spore pierogi Do farszu będziemy potrzebować: 2 ugotowane udka z kurczaka ok. 30 dag ugotowanej szynki wieprzowej (jeśli kupujemy szynkę z kością, to samego mięsa powinno być właśnie 30 dag) 30-40 dag kiszonej kapusty 1 niewielką marchew 1 niewielka pietruszkę 1/4 dużego selera 2 ząbki czosnku

Ratunku obiad
Gulasz pieczony z warzywami 163

przepis Grzegorza. Potraktowałam go jak inspirację i zrobiłam po swojemu. Wyszło pysznie, więc dzielę się z Wami.  Pieczony gulasz z szynki Składniki na 6 porcji:750 g szynki wieprzowej bez kości1,5 kg ziemniaków4 marchewki4 cebulepół główki czosnku 1/2 szklanki wina czerwonego (nie jest konieczne, ale fajnie podbija smak)  4 kulki ziela angielskiego1 papryka chili1 łyżka słodkiej papryki

Obiad za dychę
Wytrawna strucla w cieście francuskim - kategoria mięso 181

oplecione ciastem francuskim z zielonym akcentem - szczypiorkiem. Bardzo szybko się ą robi a jeszcze szybciej znika z talerza;)) Składniki: ciasto francuskie,  3 cebule,  750 g mielonego mięsa wieprzowego, duże jako,  sól, pieprz,  2 łyżki koncentratu pomidorowego Pudliszki,  łyżka bułki tartej,  1/2 pęczka szczypiorku. Wykonanie Dwie cebule obrać, drobno posiekać, zeszklić na odrobinie oleju. Cebulę

Z miłości do słodkości
Polędwica w sosie pieczarkowym 116

każdej porze roku. Jeśli jednak masz pod ręką świeże lub mrożone prawdziwki, podgrzybki czy kozaki zerknij na przepis na polędwicę w sosie ze świeżymi grzybami :)Składniki:- polędwica wieprzowa- 300g pieczarek- dwie łyżki śmietany 18%- sól, pieprz (ew. inne przyprawy, ale te dwie w zupełności wystarczą)- ząbek czosnku- odrobina mąki- olej do smażeniaPrzygotowanie:1. Polędwicę kroimy na plastry

Kraina Tysiąca Smaków
Polędwiczka w sosie grzybowym (ze świeżymi grzybami) 177

tego różna ilość masła będzie potrzebna do ich podsmażenia:)Jeśli nie macie pod ręką świeżych lub nawet mrożonych grzybów, polecam przepis na polędwiczkę w sosie pieczarkowym!Składniki:- polędwiczka wieprzowa (ok. 300 - 400g)- grzyby (dowolna ilość)- 1 cebula- ok. 200 ml przegotowanej wody- sól, pieprz- odrobina mąki- masło do smażeniaPrzygotowanie:1. Polędwiczkę kroimy w plastry i delikatnie rozbijamy. Doprawiamy solą

Kraina Tysiąca Smaków
Polędwiczka po chińsku z ananasem i kiełkami fasoli mung 132

miodzie w tym daniu komponuje się świetnie. Koniecznie użyjcie świeżego. To drugi z przepisów przygotowanych na konkurs BlogerChef. Składniki (2 porcje):Polędwica w marynacie:- 1 polędwica wieprzowa- duża szczypta soli- duża szczypta słodkiej papryki- duża szczypta pieprzu cayenne- duża szczypta imbiru- 2 ząbki czosnku- 2 łyżki soku z cytryny- łyżka sosu sojowegoAnanas w marynacie:- 3 - 4 plastry świeżego

Kraina Tysiąca Smaków
Karkówka z grilla marynowana z tymiankiem 167

plastikowym pojemniku, a w sobotę lub niedzielę przed grillem nie zawracać już sobie tym głowy ;)Świeży tymianek można zastąpić suszonym (około łyżeczki). Składniki: - ok. 1 kg karkówki wieprzowej- 10 łyżek oleju - pół łyżeczki pieprzu cayenne - łyżeczka soli - 2 - 3 ząbki czosnku - garstka gałązek tymianku Przygotowanie: 1. Olej mieszamy z pieprzem cayenne, solą i przeciśniętym przez praskę czosnkiem.2

Kraina Tysiąca Smaków
Pulpeciki w sosie koperkowym 210

zimie pulpeciki pojawiają się zazwyczaj w towarzystwie sosu pomidorowego.  Ponieważ świeży koperek już się pojawił, koniecznie trzeba było to danie w wersji bardziej wiosennej.     Składniki: 500 g mielonego wieprzowego mięsa 1 jajko 2 łyżki siekanego koperku 1/2 drobno posiekanej cebuli 3 - 4 łyżki bułki tartej (lub kaszy manny) ziele angielskie liść laurowy sól, pieprz   3 -5 łyżek posiekanego koperku

Sto kolorów kuchni
Brak tytułu 177

zwykłą kolację. A w tym roku było naprawdę pysznie...    Danie główne to - wieprzowina w bułce Wieprzowina w bułce - przepis Składniki: około 350 g mięsa z szynki wieprzowej 1 papryka czerwona 2 średnie cebule1 marchew 1/2 puszki pomidorów 1/2 butelki piwa Porter2 kabanosy podwędzane 1 łyżeczka przyprawy Tandari Masala Royal Brand  sól, rozmaryn, gałka muszkatołowa, pieprz olej

kolorowotorcikowo
Rozgrzewający gulasz z cynamonem i chilli 169

Składniki:350 g mięsa gulaszowego ( np. łopatka wieprzowa )2 cebule1/2 bakłażana1/2 łyżeczki cynamonu1/2 papryczki chilli 1/3 szkl. czerwonego wina olej rzepakowysól, pieprzwoda Wykonanie:Mięso kroimy w większą kostkę.Patelnię rozgrzewamy, wlewamy 3 łyżki oleju. Kiedy olej się rozgrzeje - wrzucamy mięso i smażymy na brązowo.Cebulę kroimy w pióra - dodajemy do gulaszu.Smażymy chwilę, po czym zalewamy wodą. Ilość

kolorowotorcikowo
Karkówka po królewsku 279

Składniki:9 plastrów karkówki wieprzowej1 duża cebulaniecały kg pieczarekopakowanie żółtego sera w plastrachkeczupmajonezprzyprawy: pieprz, sól, bazylia, koperek,olej do smażeniaWykonanie:1.Karkówkę myjemy, osuszamy, oprószamy pieprzem

Pasja Smaku
Karkówka pieczona z warzywami 284

Mięso na obiad cieszy przede wszystkim męskich członków rodziny. Dodatek warzywny cieszy mnie i mamę. Całość jest świetnym połączeniem, gdy chcemy zjeść coś pożywnego i nie

Pasja Smaku
Restauracja hotelu Luxor w Lublinie - opinia 152

Luxor Tempranillo – wino o głębokim, wiśniowym kolorze i wyczuwalnym aromacie czarnej porzeczki i maliny. Już po chwili okazało się, że świetnie komponuje się z podaną na danie główne polędwiczką wieprzową w cieście francuskim, z warzywami, bekonem i bardzo delikatnym puree ziemniaczanym. Jeżeli przystawka była świetna, to danie główne wprost rozpływało się w ustach.  Danie główne Chciałabym zwrócić uwagę zwłaszcza

Pasja Smaku
Warsztaty - Kobieca kuchnia makaronowa - relacja 169

przyjemnością dodawała do poszczególnych dań. fot. Joanna Gralik (Różowa kuchnia) Było kilka stanowisk, a na nich różne rodzaje mięsa: m.in.: pierś z kurczaka, łosoś, kaczka czy polędwica wieprzowa. Miałyśmy za zadanie podzielić się na grupy i stworzyć danie z konkretnym mięsem i wybranymi przez siebie dodatkami, wśród których oczywiście musiał znaleźć się makaron. Grupki szybko się dobrały, ja trafiłam

Pasja Smaku
Sos porzeczkowy do mięs, sałatek i serów 291

Niedawno prezentowałam Wam przepis na sałatkę z polędwiczką wieprzową i sosem porzeczkowym. A dziś sam przepis na sos porzeczkowy. Świetnie pasuje do sałatek, mięs i serów. Mi przede wszystkim świetnie łączy się z serem kozim i twarogiem. Pyszny i mocno owocowy.  Składniki: 4 łyżki dżemu z czarnej porzeczki 1 łyżka octu jabłkowego 1 łyżka miodu szczypta soli i pieprzu

Pasja Smaku

Proponowane wyszukiwania