nią balon. To samo powtórzyłam z innymi kolorami. Gotowe balony pozostawiłam na 24 godziny do wyschnięcia. Następnie delikatnie przekułam balony i usunęłam je z wnętrza jajek. Gotowymi jajkami udekoruję wielkanocny stół i ułożę je na komodzie. Jestem ciekawa jak Wy ozdobicie swoje domy. Pochwalcie się! Artykuł Jajka z muliny DIY pochodzi z serwisu figasmakiem.pl
Figa S-makiemnią balon. To samo powtórzyłam z innymi kolorami. Gotowe balony pozostawiłam na 24 godziny do wyschnięcia. Następnie delikatnie przekułam balony i usunęłam je z wnętrza jajek. Gotowymi jajkami udekoruję wielkanocny stół i ułożę je na komodzie. Jestem ciekawa jak Wy ozdobicie swoje domy. Pochwalcie się! Artykuł Jajka z muliny DIY pochodzi z serwisu figasmakiem.pl
Figa S-makiemTym razem przygotujemy pasztet z marchewki i soczewicy z dodatkiem kaszy jaglanej i ciecierzycy. To danie nie tylko dla wegetarian. Jestem przekonany, że zasmakuje także wszystkim
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!Cześć :D Jak na większości stołów wielkanocnych u mnie też królują jajka. Nie chcę podawać ich tylko w tradycyjny sposób - z majonezem, ale coś urozmaicać. Chyba nawet się to udaje :D Pierwsza z odmian to jajka faszerowane łososiem wędzonym. Patrząc na koszty tego dania, to nie jest aż tak drogie jakby można myśleć. Nie trzeba przecież uruchamiać produkcji
Pieprzyć z FantazjąCześć :D Święta wielkanocne mają do siebie ...żurek :D Chyba już jest odpowiednia pora, aby przygotować składniki na swojski żurek. Nie ma nic trudnego w jego przygotowaniu. Robi się pierwszy raz, drugi, trzeci, potem już samemu się coś kombinuje i dochodzimy do własnego przepisu. Jak dla mnie przepis, nie jest po to by sztywno się go trzymać. Coś nam może
Pieprzyć z FantazjąWiem, że już po Świętach Wielkanocnych, ale jeszcze mi zostało takie zdjęcie niewrzuconej babki Więc podrzucam Wam i sobie, żeby przepis zapamiętać. Składniki: 4 jajka 2/3 szklanki cukru 1 łyżka cukru wanilinowego 2/3 szklanki majonezu – majonez powinien być w temperaturze pokojowej 90 g mąki pszennej 90 g mąki ziemniaczanej 2 łyżeczki startej skórki z cytryny 1 i 1/2 łyżeczki
MojaQchnia.plMazurek kajmakowy to jeden z najpopularniejszych ciast na święta wielkanocne. W przygotowaniu jest bardzo prosty i szybki. Mazurka można udekorować dowolnie – ja użyłem między innymi płatków migdałowych i orzechów włoskich. Składniki: 1 puszka mleka skondensowanego słodzonego dowolne bakalie do ozdoby 350g mąki pszennej 3 łyżki cukru pudru 200g zimnego masła 1 jajko 1 żółtko szczypta soli Zaczynamy od ugotowania
AleTorcikPrzedstawiam wam dzisiaj klasyczny przepis na świąteczny Wielkanocny keks. Przepis zapożyczony z książki :) Mój pierwszy i nie ostatni keks. Składniki: 250 g mąki pszennej 5 jajek 1 szklanka cukru (180 g) 250 g masła 1/2 małej łyżeczki sody 2 łyżki mleka 300 g mieszanki keksowej: ja użyłam mieszanki firmy Helio Wykonanie: Mąkę przesiewamy. Masło wraz z cukrem miksujemy
W Moim Magicznym Domujest jakieś ciasto, bez którego nie wyobrażacie sobie Świąt Wielkanocnych? Dla mnie takim ciastem jest babka piaskowa, koniecznie cytrynowa! Taka, która pachnie skórką z cytryny, a w dodatku, po rozkrojeniu, ma cudownie żółty kolor! Po przejściu na dietę bezglutenową, długo szukałam idealnego przepisu na babkę bez glutenu. Metodą prób i błędów udało mi się, i dzisiaj mogę się
Okiem Blondynki by McBlonditortu, i czekałam aż nadejdzie czas Wielkanocy i będę mogła go przygotować. Prezentuję się prześlicznie (niestety fotki nie oddają jego uroku), „Cętki” na torcie dodają mu uroku oraz klimatu Wielkanocnego . SKŁADNIKI: (tortownica 22cm) Biszkopt 7 jajek ¾ szklanka cukru szklanka mąki pszennej 4 łyżki mąki ziemniaczanej Masa do przełożenia 600 ml śmietany 36% galaretka cytrynowa szklanka gorącej wody Masa
RAROSSAWielkanoc należy jeść jajka, by zapewnić sobie dostatek i odrodzić siły witalne? A zatem kolejny pomysł na faszerowane jajka. Tym razem coś dla wielbicieli wędzonego łososia. Przystawka dobra na wielkanocnym stole, ale i podczas innych okoliczności – smaczna, prosta i świetnie się prezentuje Składniki na 10 sztuk: 5 jajek 80 g łososia wędzonego 75 g (3 łyżki) majonezu sól himalajska
Ola la LCHFKolejny pomysł na wielkanocny obiad, który dostałam od mojej mamy. Delikatne i kruche mięso królika w maślanym sosie to połączenie idealne i kojarzy mi się z domem rodzinnym A czy wiecie w ogóle, że polska kuchnia słynie z królika? Niestety w dzisiejszych czasach nieliczni sięgają po ten rodzaj mięsa. Jedni mają opory z racji udomowienia tego zwierzątka, innych blokuje cena
Ola la LCHFbabka , a do tego bardzo smaczna , przyjemnie, cieplutko waniliowa i mimo ,że nie jest to szczyt cukierniczych umiejętności ( bynajmniej nie moich , bo ich nie posiadam ) polecam , gorąco . Czas świąt wielkanocnych , jest bardzo pracowity , ogród budzi się do życia , ukazując wszelkie zimowe brudy , które czas uprzątnąć . Warzywniak i tunel , prosi o zasiedlenie . Do tego kury i przepiórki zaczynają lęgi
Ogrodnik w podróżyPrzepis na śledzie…Jedni piszą, że święta bez wielkanocnej babki to nie święta, a ja muszę koniecznie mieć śledzie. Zawsze przygotowuję kilka rodzajów śledzi. W tym roku zrobiłam śledzie po azjatycku. Są to śledzie w zalewie octowej doprawione chili, imbirem, czosnkiem i porem. Śledzie są pyszne! Już po dwóch dniach nadają się do jedzenia. Lubicie śledzie? Ja uwielbiam
codojedzeniaprawda święta już za nami i niektórzy nie wyobrażają sobie świąt wielkanocnych bez babki piaskowej, bowiem już na stałe weszła w tradycję tych świat. Babka piaskowa to ciasto, które rozpływa się w ustach, jest delikatne i lekkie. To już kolejny przepis na babkę piaskową , tym razem postanowiłem skorzystać z przepisu, w którym wykorzystamy do jej przygotowania masło, dzięki czemu
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!