wielkanocna - 5554 przepisów (strona:131/371)

Jajka faszerowane awokado 205

Jajka faszerowane awokado – to nasza kolejna propozycja na wielkanocne śniadanie. Aczkolwiek ze względu na zdrowotne właściwości awokado, można się pokusić o takie śniadanie nie tylko na Wielkanoc :) Osoby dbające o linię lub chcące po prostu uniknąć nadmiaru kalorii mogą (o ile oczywiście smakowo im to odpowiada) zamienić majonez np. na gęsty jogurt naturalny. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Jajka faszerowane awokado

Kulinarne Przeboje
Jajka faszerowane pieczarkami 243

znikają z talerza w kilka minut. Jajka polecam szczególnie na Wielkanoc. - sprawdzony przepis na idealny farsz do jajek - gwarancja najlepszego smaku i doboru składników - świetne jajka faszerowane na stół Wielkanocny

AniaGotuje.pl
Pascha 99

Pascha to jedna z tradycyjnych potraw wielkanocnych, popularna na wschodzie Polski. Robi się ją z twarogu, masła, żółtek jajek oraz … Przeczytaj cały artykuł Artykuł <span>Pascha</span> pochodzi z serwisu My Blueberry Corner

My Blueberry Corner
Wielkanocna babka jogurtowo-malinowa 104

Witam Kochani Wielkanoc tuż tuż chcę Wam dziś zaproponować pyszną babkę wielkanocną. Wilgotną jogurtowo-malinową. Zapraszam Składniki *przepis na dużą blaszkę (forma o górnej średnicy 23cm) -4 jajka -0,5 szkl cukru -300g jogurtu naturalnego -2 szkl mąki pszennej tortowej -2 łyżeczki proszku do pieczenia -5 łyżek wody -5 łyżek oleju -3 płaskie łyżeczki kisielu malinowego -2 płaskie łyżki

moje pyszne łatwe i sprawdzone przepisy krok po kroku
ĆWIKŁA Z CHRZANEM :domowy, pyszny przepis 365

chrzanem krok po kroku.      Tradycyjna ćwikła z tartych buraczków z dodatkiem chrzanu, octu, cukru i soli. Łatwy i pyszny przepis na idealnie doprawioną ćwikłę z chrzanem. Wielkanocna ćwikła z chrzanem.      Ćwikła z chrzanem na święta to doskonały dodatek do pieczonych mięs, drobiu np. kaczki z chrupiąca skórką , wędlin, pasztetów albo jajek na twardo

Moja Książka Kucharska
DOMOWE PASZTETY NA ŚWIĘTA - 3 wypróbowane przepisy na pyszne pasztety świąteczne 141

Dziś można zapomnieć o diecie. Delikatny, wykwintny pasztet drobiowy z kaczki i warzyw gotowanych w rosole.  Niedługo święta, niektórzy z nas zastanawiają się już pewnie, co zagości na Wielkanocnym stole. Zaskoczcie najbliższych ciekawym smakiem i przygotujcie pieczony pasztet z kaczki z żurawiną. U mnie zagości na pewno :)  Zobacz cały przepis >> > Smacznego

Moja Książka Kucharska
PROSTA SAŁATKA WIOSENNA (ALBO WIELKANOCNA) 2455

wiosną ... ze słońcem ... i z Wielkanocą (pewnie dlatego, że podstawą są jajka)🌞🌞🌞  Jest bardzo prosta i szybka do zrobienia, co jest jej dodatkową zaletą. Możemy zaserwować ją na wielkanocne śniadanie, ale jest też pyszna np. do grilla w okresie letnim. Nie wymaga długiego stania przy stole, bo potrzebujemy do niej raptem kilka składników. Jednak nie umniejsza to jej smakowym

Walijskie Pichcenie
Babka tulipan 83

Niedługo święta, pora zacząć podsyłać wielkanocne inspiracje. Oczywiście u mnie babka obowiązkowo! Ta jest łatwa w przygotowaniu i efektowna tzw. babka tulipan. Kolorowa, czterosmakowa. Swoją babę upiekłam w formie z kominem, ale w tradycyjnej keksówce równie pięknie wygląda

Z Hrabiną w kuchni
Sałatka chrzanowa – kuchnia podkarpacka 123

Składnikiem, który odróżnia sałatkę od pasty jest jabłko, które ożywia smak sałatki i dodaje jej świeżości. Prosto, szybko, smacznie i po polsku. Tak, jak wszyscy lubimy :) Przepisem w publikacji „Wielkanocne smaki”, wydanej przez Stowarzyszenie LGD „Liwocz”, podzieliły się panie z Koła Gospodyń Wiejskich Skołyszyn. Sałatka chrzanowa - kuchnia podkarpacka Składniki: 5 jajek 3 średnie jabłka 2 duże łyżki tartego chrzanu

Trzeci talerz
Wiosenna baba drożdżowa 146

dość, że ładna to i bardzo smaczna:). Na stół wielkanocny w sam raz.   Przy ciastach pieczonych z dodatkiem proszku do pieczenia, kolorowe barwniki można dodać dzieląc ciasto na 2 części. Ta babka jest na cieście drożdżowym, więc uzyskanie 2 kolorów wiąże się ze zrobieniem 2 oddzielnych ciast. Jeśli przygotujemy sobie wcześniej wszystkie składniki, to przygotowanie ciasta będzie przebiegać

Leśny Zakątek
Konkurs Emalia Polska Pleszew 115

przepisy sałatek lub surówek w których użyje 5 warzyw ( warzywa powinny pochodzić z polskich pól). Do przepisu proszę dołączyć  tylko 2 zdjęcia sałatki/surówki w świątecznej, wielkanocnej scenerii. By uniknąć przesyłania zamieszczonych już przepisów proszę by przy sałatce czy surówce widniał  napis "KONKURS EMALIA POLSKA PLESZEW" Adres pod którym czekam na Wasze propozycje: prostepotrawy@windowslive.com W sklepie internetowym

Proste Potrawy
Cytrynowy mazurek i kruche ciasteczka z cytrynowym kremem - idealne na wielkanocny stół 95

Wielkanoc już niebawem, pora wiec zacząć planowanie świątecznych dań. W tym roku święta wielkanocne przypadają dość późno, więc jest duża szansa, że będą to dni ciepłe i prawdziwie wiosenne. Dlatego ja zamierzam przygotować głównie dania lekkie, a z ciast takie, które nie będą miały ciężkich kremów. Dzisiaj chcę Was namówić na dwie propozycje, do których wykorzystałam najpyszniejszy na świecie krem

Codzienna kuchnia niecodzienna
Mazurek z pianką kawową 124

roku dość późno zabrałam się za przepisy Wielkanocne, dlatego też czas najwyższy to nadrobić. Jak wiecie u mnie w domu mazurki zawsze były piętrowe Mazurek z pianką kawową skradł moje serce. Kruche ciasto, spora dawka kofeiny no i słodka beza naszpikowana migdałami i skórką pomarańczową – po prostu pycha! Mazurek z pianką kawową Składniki: Kruche ciasto: 250 g mąki pszennej

PatiGotuje
Wielkanocny keks z migdałami i skórką pomarańczową. 168

mnóstwem pachnącej skórki pomarańczowej i chrupiącymi migdałami. Mój keks nie dość, że jest pyszny do pięknie wygląda, a ten zapach...obłędny. Bardzo, bardzo polecam Wam taki keks na Wielkanocny stół. Koniecznie spiszcie recepturę. Zachęcam i udanych wypieków życzę :) Potrzebujemy: Na ciasto:  15 dag masła lub margaryny 3 jajka 1 cukier waniliowy ( najlepiej z prawdziwą wanilią ) 150 ml cukru

Izabelawkuchni
SERNIK SADZONE JAJKO 116

Sernik na zimno z połówkami brzoskwiń i galaretką krystaliczną z wyglądu przypominający sadzone jajka to idealna propozycja na Święta Wielkanocne. Masa sernikowa wykonana jest z prawdziwego twarogu z dodatkiem ubitej śmietanki kremówki, dzięki temu jest kremowa i delikatna w smaku, dosłownie rozpływająca się w ustach. Spód sernika to podłużne i kruche biszkopty, a na masie sernikowej układamy połówki brzoskwiń

Kuchnia MagdaLeny