Pyszna soczysta szynka,idealna na Wielkanoc ale nie tylko,Nadziana białą kiełbasą i podawana z sosem chrzanowym na dwa sposoby.Pyszna jako danie na ciepło ,jak również na zimną zakąskę.Polecam gorąco i zapraszam po przepis
Swojskie jedzonkoczym kojarzy Wam się Wielkanoc? Posiadacie takie jednoznaczne skojarzenia z okresu dziecięcego czy już jako dorośli ludzie mający własne rodziny? Moje rodzinne święta były zawsze takie spokojne. Z najbliższą rodziną, spotkania z przyjaciółmi. Na stole też bez jakiegoś szału. Tak klasycznie jajeczko, kiełbaska, szyneczka. Jeżeli chodzi o wypieki to też cudów nie było – babka, sernik, ale małe
Szybko Tanio Smacznieprzykrycia . Po tym czasie przykryć i piec przez 3-4 godz. w temp. 120 st. C,a z będzie miękka , u mnie 3,5 godziny .Szynka na Wielkanoc Wachowicz
mojej kuchniprzykrycia . Po tym czasie przykryć i piec przez 3-4 godz. w temp. 120 st. C,a z będzie miękka , u mnie 3,5 godziny .Szynka na Wielkanoc Wachowicz
w mojej kuchniŻurek można jadać na Wielkanoc, można go jadać od święta a jak ktoś lubi - można go jeść na co dzień. Zapraszam po przepis na szybki, prosty żurek z kiełbasą, bez zakwasu ale zakwaszony octem. Szybki, prosty i najlepszy jaki jadłam. Składniki: woda liście laurowe i ziele angielskie pieprz ziarnisty czosnek majeranek suszony chrzanu tarty ocet sól mąka, woda, śmietanka
Życie zaczyna się w kuchnizagotowujemy. Kiedy zaczną pojawiać się bąbelki, wyłączamy źródło ciepła i dodajemy miód . Odstawiamy do lekkiego przestudzenia. Tak sobie teraz myślę, że może to być świetne ciasto na Wielkanoc, która nim się obejrzymy, już nas zastanie! Jeden z blatów umieszczamy z powrotem w blaszce wyłożonej papierem. Papier do pieczenia może być ten sam, na którym ciasto się piekło
MamaOskarkaŻurek to tradycyjna potrawa kuchni polskiej, która najczęściej pojawia się na naszych stołach w okresie Wielkanocy. Przygotowywany jest na zakwasie chlebowym z mąki żytniej i najlepszy oczywiście wychodzi z domowego zakwasu. Przepisów na żurek jest pełno, bo nawet u mnie w domu przyrządza się go w kilku wersjach. Ta wersja żurku najczęściej pojawia się u nas na co dzień, szczególnie
Kuchnia MagdaLeny