Piękna kanapka, prawda? Za każdym razem, gdy ją przyrządzam na śniadanie, to żal mi ją jeść. Siedzę i patrzę na nią, aż wreszcie nie wytrzymuje i
Kolizje SmakówKlasyczna, wilgotna i puszysta, dwukolorowa babka z dodatkiem oleju. Babeczka jest niezwykle prosta w przygotowaniu, a przy tym smaczna i idealna zarówno na Święta Wielkanocne jak
Słodka Strona30 dkg zmielonego suchego maku ( można kupić gotowy lub zmielić w młynku do kawy) 60 dkg startych na grubej tarce jabłek 9 jajek 45 dkg cukru
kuchcikownia25dkg margaryny 25 dkg cukru 6 jajek 30dkg mąki ½ proszku do pieczenia 5 łyżek śmietany 1 kg jabłek cynamon Margarynę utrzeć z cukrem. Ucierając dodawać po
kuchcikowniaWitam wszystkich i od razu zapraszam...do stołu. Podaję babkę z majonezem. Tak, z majonezem. Kiedy przeczytalam tytuł u Maniusi , to się zadumałam. Z majonezem
Z Kuchni Do KuchniFajna makowa babeczka. Może zrobicie? Składniki: 25 dag masła 1 szkl cukru 1,5 szkl mąki szklanka mąki ziemniaczanej 5 jaj 1/2 szklanki mleka 1 łyżeczka
Z Majeczką w kuchniSkładniki 100g białego sera 100g sera Ser Landle Weinkase - ser żółty 3 jajka na twardo 2 łyżki posiekanego szczypiorku 2 łyżki posiekanej zielonej pietruszki szczypta
w mojej kuchniWśród wielu rodzajów mięsa, to pozyskiwane z dziczyzny cechują wyjątkowe walory smakowe i dietetyczne. To prawdziwy rarytas w kuchni, który czyni każdą potrawę prawdziwą ucztą. Struktura
Smakowity Blog KulinarnyŚwięta Wielkanocne kojarzą się przede wszystkim z białą kiełbasą, szynkami, pieczeniami, jajami, babami wielkanocnymi, mazurkami. Jednak, co mają powiedzieć wegetarianie i weganie? Nic, po prostu zrobić
W kuchni Karmel-itkiŚwięcelnik to dawna śląska i obecnie trochę zapomniana potrawa wielkanocna. Pochodzi z regionu Wodzisławia. Inny bardzo go niego podobny to popularny murzin. Jest to ciasto drożdżowe
Bernika - moj kulinarny pamietnikPasztetów i przepisów na nie na blogu niedużo bo najczęściej piekę taki nasz ulubiony czyli pasztet wieprzowy z grzybami . Ale czasami coś zmieniam bo przecież byłoby
Smaczna PyzaMini pascha z migdałami i morelami to taka wielkanocna odsłona innej wersji sernika na zimno, tylko że bez dodatku żelatyny. Moja mini pascha to uproszczona wersja
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnięŚwięta tuż, tuż, więc domyślam się, że każda gospodyni ma już ułożone menu na dania jak i na świąteczne wypieki. Jeśli jednak, ktoś szukałby prostego do
Kulinarny Świat Konczi i SzpileczkiŚwięta to czas, który powinniśmy spędzać z rodziną. Wspólne pieczenie to naprawdę świetna zabawa i okazja do stworzenia czegoś wspaniałego. Te małe słodkości można przygotowywać z
Chocolate Muffin Blog