Przygotowując farsz do jajek zawsze mam tysiące pomysłów. Najtrudniej jest wybrać ten jeden, najfajniejszy. Zazwyczaj najprostszy przepis jest najbardziej smaczny. Tak było i tym razem
Kolizje SmakówSmakowita babka na bazie ukochanego przez wielu kremu czekoladowego Nutella oraz orzechów laskowych. Babeczka prosta w przygotowaniu, puszysta, rozpływająca się w ustach i wręcz nieziemska w
Słodka StronaDziś prezentuję Wam muffinki trochę inspirowane świątecznymi mazurkami. Babeczki o smaku kakaowym okraszone są pysznym kremem kajmakowo-mascarponowym. A co najważniejsze wytrzymają w lodówce kilka dni
DiteczBardzo lubię buraczki z chrzanem jako dodatek do obiadu czy wędlin. Tym razem smak tradycyjnej ćwikły wzbogaciłam winno-słodkim smakiem jabłek. Pycha! Składniki: 1 kg buraków
e-PrzepisyKulinarneUmówmy się w jednej kwestii - sklepowe wędliny na wielkanocnym stole są passe. Wraca moda na domowe, pachnące przyprawami i wolne od chemii karkóweczki, balerony i
W poszukiwaniu inspiracjiNaszło mnie na szybka babkę i jak to ja jak coś pomyślę to zrobię. Postanowiłam upiec taką w wielkanocnych klimatach i jest to babka biszkoptowa z
Ewa w kuchniKolejna pyszna propozycja z klopsikami w roli głównej. Tym razem klopsiki w pysznym sosie chrzanowym. Danie proste jednak doskonale sprawdzi się też jako świąteczny-wielkanocny obiadek
Monia miesza i gotujeBardzo kreatywny sposób zaserwowania wielkanocnych jajek :) Pomysł znalazłam na stronie ' Małe Kulinaria '. Zapraszam do przygotowań! Składniki: 4 jajka 2 duże buraki 1/2 szklanki octu winnego 1
My Culinary ArtPuszysta babka to jest mój ideał na Święta Wielkanocne :) Najgorzej jednak gdy zrobi się zakalec :( ale w przypadku tej babki Wam to nie grozi... pod warunkiem
Delicious TitbitsCudownie kwaśny, bogaty w wędzonkę i białą kiełbasę, podany z jajkami, z doskonale wyczuwalnym aromatem czosnku i majeranku. Sekret udanego żurku tkwi w dobrej jakości zakwasie
Smakowity Blog KulinarnyZajączki w piekarniku rosły jak szalone, bo przecież na drożdżach były robione. Uszy im w różne strony odstają, a oczka, nos z rodzynek mają. Migdałowe zęby
Moniki SmakołykiOstatnio pokazywałam jak zrobić zwykłą białą kiełbasę na święta, dzisiaj proponuje jej odmianę czyli kiełbasę wzbogaconą o dodatek papryki wędzonej, dzięki czemu otrzymałam wędlinę paprykową. Idealnie
Bernika - moj kulinarny pamietnikKolejna propozycja nadzianych jajeczek. Tym razem nafaszerowałam je zielonożółtą masą z awokado i żółtek, na wierzchu posypałam przyprawą z suszonych pomidorów i natką. Wspaniale prezentują się
Monia miesza i gotujeMurzynka pamiętam od dziecka, zawsze zajadaliśmy się nim z masełkiem… Mój troszkę w nowszej wersji- jako babeczki – z bakaliami i borówkami amerykańskimi… Babeczki idealne do wielkanocnego
VioletoweKucharzeniePuszysta, wilgotna babka z dodatkiem maku i cytryny. To moja pierwsza propozycja, którą chciałam się z Wami podzielić przed zbliżającymi się świętami Wielkanocnymi. Zazwyczaj przygotowywałam klasyczną
Pink Envelope