Przepyszna, puszysta i wilgotna. Zawsze się udaje i zawsze znika do ostatniego okruszka. Jest naszym hitem wielkanocnym ale doskonale sprawdza się także jako słodkie do kawy
Pyry na GazBabka z dodatkiem mleka skondensowanego to ciekawa alternatywa dla tradycyjnej babki. Ciasto wychodzi wilgotne o delikatnym, lekko karmelowym i niezwykłym smaku. Ponadto karmelowa polewa posypana orzeszkami
Słodka StronaSkładniki na spód: 185 g mąki pszennej 60 g mąki orzechowej (lub drobniutko posiekanych migdałów) 180 g masła lub margaryny (użyłam margaryny) 2 żółtka ugotowane na
My Culinary ArtSkładniki na spód: 185 g mąki pszennej 60 g mąki orzechowej (lub drobniutko posiekanych migdałów) 2 żółtka ugotowane na twardo 1 żółtko surowe 70 g cukru
My Culinary ArtAromatyczna, kruchutka szynka wieprzowa pieczona w piwie - świetna na ciepło (krojona w grubsze plastry i polana wytworzonym sosem) , jak i na zimno do kanapek. SKŁADNIKI 1
Moje Kuchenne RewelacjePieczone mięso na świątecznym stole to podstawa. Ja zaproponuję Wam karkówkę z pysznym, lekko słodkim sosie z żurawiny. Gwarantuję, że Wam posmakuje. Przepis ukazał się także
Magiczne Życie MartyJeśli lubicie wędzonego łososia to takie jajka na pewno Wam zasmakują. Zbliżają się Święta Wielkanocne, warto więc skorzystać z przepisu i takie przyrządzić. Każdy szuka inspiracji
Ewa w kuchniskładniki: 180 g tuńczyka w oleju 30 g cebuli 70 g sera żółtego 3 jajka 6 łyżek majonezu słodka papryka w proszku pieprz szczypiorek 27 szt
Domowy Smak JedzeniaJ uż jest! dość krótko oczekiwany (5-7 dni) pyszny, aromatyczny, gęsty i w bardzo intensywnym kolorze - kwas z buraków :) O właściwościach zdrowotnych już
SzczyptaSmaQOdejdę trochę od standardów i podam paschę w formię deseru z pysznym domowym karmelem. Postanowiłem też jej przygotowanie jak najbardziej uprościć by jak najwięcej osób skusiło
Kuchnia PROzdrowotnaNa naszym stole ( jak i blogu :)) niezwykle często gości drób. Postanowiłyśmy to zmienić i zacząć jeść więcej innych rodzajów mięs i ryb. Spróbowałyśmy już królika
Kolizje SmakówKolorowe jajka, w tej wersji naprawdę kuszą wyglądem i smakiem, na wielkanocnym stole nie może ich zabraknąć... Składniki na jajka nadziewane: 8 jajek 3/4 szklanki majonezu
kgwjanczewoMam dla Was kolejną propozycję na szybką przekąskę na świąteczny stół ;-) Ostatnio były jajka z różowym farszem, to dziś, żeby było różnorodnie, na zielono ;) Przepis podpatrzony
Czerwona PorzeczkaPrzepis inspirowany z kotlet tv , lekko zmodyfikowany. Kupiłam formę baranka i postanowiłam wypróbować przepis. Baranek wyszedł bardzo smaczny :) Baranek wielkanocny migdałowy SKŁADNIKI: jajko - 1
Kuchnia DanusiKolejna odsłona pysznego pasztetu z królika . Nie może go zabraknąć na wielkanocnym stole :) Pieczony z aromatycznymi przyprawami , roznosił cudowny zapach po całym domu. Gorąco
Takie tam pichcenie