Soczysty, mięciutki, pełen ziołowego aromatu schab pieczony, doskonały na rodzinny obiad. Możemy podać go np. z ziemniakami z wody i sałatą lodową. Nie potrzeba więcej
Moje Kuchenne RewelacjeDzisiaj propozycja na coś co od dawna chciałam zrobić, ale jakoś nigdy się nie składało. W końcu zrobiłam, mianowicie polędwiczkę w cieście francuskim. Danie eleganckie, pięknie
Bernika - moj kulinarny pamietnikTo jest wpis numer 200. Sama jestem zaskoczona, kiedy ja tyle tego napisałam. Mam nadzieję, że każdy kto do mnie zagląda, znajduje tu coś dla siebie
Polska ZupaPo zjedzeniu, w ciągu dnia, w pracy, trzech pszennych kajzerek doznałam "spuchłego" brzucha i stwierdziłam, że koniec z taką ilością jasnego chleba. Nie mieściłam się za
www.szczesliwakuchnia.blogspot.comMój ulubiony sernik na kruchym czekoladowym spodzie w wersji wiosennej z dodatkiem malin. Jak dla mnie jeszcze smaczniejszy, taka mała odmiana. Uprościłam także procedury
Smaczne ZdroweIle razy upieklismy schab, który okazał się znów suchy...Też znam ten ból. Jednak z tym przepisem napewno Wasz schab będzie niezwykle mięciutki i soczysty. Zapraszam
Z Majeczką w kuchniMalowana rosą w zwiewnej, jedwabnej sukience. Jej zielone włosy okalają radosne lica. Ziemię całą poruszyła, ptaki wdzięcznie rozśpiewała i na drzewach pączki wyczarowała. Nadał jej
Bon Appetit MałgorzatyKiedyś nie lubiłam sernika, a teraz mogłabym go jeść codziennie. Niezależnie od tego czy jest smakowy, ze spodem kruchym, delikatnym, czy bez. Grunt to to żeby
KreatywnePinySkładniki: ( na tortownicę o średnicy 24-26 cm) 2 cytryny 1,5 kg jabłek 2 jajka 200 g cukru 1 mała torebka cukru waniliowego 1 torebka
KreatywnePinyGdy podczas malowania najdzie ochota na coś słodkiego, nie ma przeproś. Sięgamy wtedy po nasze ukochane serniki bez pieczenia. Receptura wykonania jest ekspresowa, bo zajmuje nam
KreatywnePinySkładniki: (na tortownicę 18-22 cm) 180-200 g herbatników w czekoladzie- mogą być digestive. 2 łyżki miękkiego masła 600-700 g sera twarogowego- mielonego przynajmniej
KreatywnePinySkładniki: (na około 20 sztuk w zależności od wielkości ptysiów) Ciasto parzone: 125 g masła 200-250 ml wody 250 g mąki pszennej 4 jajka
KreatywnePinyProfiterole/Profiteroles, to malutkie ptysie przepełnione kremem i oblane sosem, w klasycznej wersji jest to polewa czekoladowa, ale wariacja kremu i sosu to w dzisiejszych czasach
KreatywnePinyMazurki kojarzą mi się z przepychem i wielkanocnymi ozdobami. W tym roku jednak chciałam wypróbować przed świętami trochę wariacji z owocami i śmietanowymi kremami. Mazurki w
KreatywnePinyTen mazurek jest delikatny, lekki i mocno owocowy. Kwaskowy, ze względu na dużą ilość owoców maliny i porzeczki w kremie. Kremowy bo bazą kremu jest śmietana
KreatywnePiny