Składniki: 5 średnich ziemniaków; 1, 5 litra wody; 1 łyżka vegety; 1 średnia cebula; 100 g surowego, wędzonego boczku; 1 czubata łyżka startego chrzanu ze słoika
Gospodyni MiejskaDawno, oj dawno mnie tu nie było. Życie nas pochłonęło zupełnie przez te ostatnie kilka dni i musiałam bloga troszkę zaniedbać. Ten tydzień mam nadzieję będzie
brunetkawkuchniCiasta z dodatkiem warzyw stały się ostatnio bardzo popularne. Są o wiele mniej kaloryczne a do tego bardziej wartościowe od tradycyjnych wypieków. Dziś prezentuję smaczne, wilgotne
Podróż w kulinariaWitajcie :) Bardzo lubię ciasta mogę nie zjeść obiadu ale kawałek ciasta muszę :) zawsze mam w domu coś do kawy no i mam czym ugościć jak wpadnie
Sama słodycz i szczypta chiliZakwas na żur z zakwasu chlebowego Zakwas na żur z zakwasu chlebowego ma tę zaletę przed "zwykłym zakwasem", że robi się go w ekspresowym tempie! Jeśli
Moje QulinariaRating: O tym iż rybę powinno się jeść bardzo często wie zapewne każdy z Nas. Przyznam szczerze, że w przeszłości w każdą niedzielę na obiad podawałam
Magiczny GarnekTaką pastę można zrobić na śniadanie czy kolację ale też na zbliżające się Święta Wielkanocne. Oczywiście świąteczną wersję można wzbogacić dodatkowymi składnikami albo większą ilością jajek
Ewa w kuchniWitajcie :-) Dawno nie było zupy na blogu, więc czas troszkę nadgonić temat. Dziś zapraszam na bardzo aromatyczne i szybkie w wykonaniu flaczki z boczniaków. My lubimy
Poezja Smaków - blog kulinarnySkładniki na blaszkę ok. 25x36 cm: 200 g herbatników maślanych 120 g kakaowych okrągłych herbatników (1 op.) 2 puszki masy kajmakowej 400 ml mleka 1 opakowanie
My Culinary ArtNa blogu jest już przepis na schab ze śliwką a teraz polecam równie pyszną wesję z morelami. Nadziałam go trochę inaczej bo morele zamiast w środek
Monia miesza i gotujeDobrą wędliną nigdy nie pogardzę. Dla odmiany przygotowuję różne rodzaje mięs,aby się szybko nie nudziły smakowo. Czasem te pieczone czy wędzone zastępuję starzonymi wędlinami. Są
Z Majeczką w kuchniJeśli tak jak mnie marzy Wam się już wiosenna pogoda mam dla Was deser, który nieco ożywi tę szaroburą aurę za oknem – zielone babeczki z
CiastkozercyMurzynek to ciasto z kakaem i dżemem, oblany czekoladową polewą. Dzięki dodatkowi dżemu ciasto jest wilgotne i mięsiste. Musi być tylko upieczone w punkt. Pieczony za
Moja DelicjaZapraszam dzisiaj na pyszną sałatkę z kolorowym makaronem , jajkiem , kukurydzą i tuńczykiem. Do sałatki użyłam majonezu FolWark i musztardy chrzanowej Roleski . Sałatka jest naprawdę pyszna , może
Sama słodycz i szczypta chiliNo i pora na ciasto zrobione z okazji Ciasta na niedzielę ..tym razem weekend spędziłyśmy przy utylizacji białek..czasem zdarza się, że do np.pączków
Moje domowe kucharzenie