
Składniki: 4 jajka 200 gram szynki konserwowej majonez sól pieprz chrzan Sposób wykonania: Jajka ugotowałam, wystudziłam, obrałam, pokroiłam w kostkę. Doprawiłam do smaku chrzanem, solą, pieprzem i niewielką ilością majonezu. Na każdy plaster szynki ułożyłam wzdłuż masę jajeczną, zwinęłam w rulon. Przełożyłam do pojemniczka, chłodziłam w lodówce. czytaj dalej...

Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...
Babka wielkanocna - wyobrażacie sobie bez niej święta? Chyba śmiało można rzec, że jest bardziej popularnym wypiekiem wielkanocnym niż mazurek.
Czytaj dalej...
Sałatki stały się nieodłącznym elementem każdego menu. Jemy je na śniadanie, kolację, a czasami te treściwsze zastępują nam nawet obiad.
Czytaj dalej...