wielkanoc - 15663 przepisów (strona:788/1045)

Raffaello z łososia 163

Dziś postanowiłam przedstawić Wam bardzo ciekawą, smaczną i elegancką przekąskę, idealną na świąteczny stół, jednak bez względu na okazję, Wasi goście będą nimi zachwyceni.Co więcej 

Codzienne Gotowanie
Jajka faszerowane suszonymi pomidorami 174

Sezon na jajka podawane w najprzeróżniejszej postaci jest w pełni. Postanowiłam i ja przyłączyć się do tego szaleństwa ;) Ponieważ uwielbiam suszone pomidory, postanowiłam nimi nafaszerować jajka

Codzienne Gotowanie
Sałatka z jajkiem i kiełkami na sałacie z pikantnym sosem 199

Dziś pora na kolejne wyzwanie wspólnego gotowania, tym razem wyzwanie "3po3", a jego głównymi składnikami miała być sałata, jajko i kiełki. Mówiąc szczerze długo zastanawiałam się

Codzienne Gotowanie
Jajka faszerowane pieczarkami w skorpukach 156

Dziś przedstawiam Wam kolejny przepis na jajka faszerowane. Tym razem w nieco w innym stylu, a mianowicie - faszerowane skorupki. Farsz oparty jest na pieczarkach, a cały

Codzienne Gotowanie
Sałatka z indyka z pesto na ogórku 166

Dziś chciałabym Wam przedstawić wspaniałą sałatkę, idealną na imprezy, ponieważ prezentuje się bardzo wytwornie. Jest zdrowa i bardzo smaczna. Polecam! Wraz ze mną wariacje na temat

Codzienne Gotowanie
Sałatka szparagowa z buraczkiem i fetą 214

Dziś w ramach wspólnego gotowania postanowiłyśmy przygotować danie ze szparagami. Początkowo chciałam zaprezentować zupę i choć była bardzo smaczna, to niestety niezbyt fotogeniczna. Dlatego też postanowiłam

Codzienne Gotowanie
Pomidorki faszerowane pastą z tuńczyka 180

Dziś przedstawiam kolejny pomysł na ciekawą przystawkę, która bardzo ładnie prezentuje się na stole - pomidorki faszerowane pastą z tuńczyka. Jest to idealne "finger food" na wszelkiego

Codzienne Gotowanie
Kotleciki z indyka z buraczkiem i fetą 215

Przepis na te kotleciki podpatrzyłam na blogu Filozofia Smaku , a ponieważ strasznie mi się spodobał - zawiera moje ulubione składniki - buraczki i fetę, postanowiłam go wypróbować. Kotleciki

Codzienne Gotowanie
Kulki z tuńczyka na ananasie 210

Przedstawiam Wam wspaniałą i bardzo smaczną przekąskę, która idealnie nadaje się na Wielkanocny stół, ale także na każdą inną imprezę. Smakuje wyśmienicie i wygląda bardzo ciekawie

Codzienne Gotowanie
Schab pieczony z dodatkiem remulady duńskiej 170

W ramach współpracy dostałam sosy od firmy Folwark. Zastanawiałam się jak nietypowo je wykorzystać. Piekąc schab pomyślałam, że fajnie byłoby do marynaty dodać remuladę duńską. I

Ewa w kuchni
Pralinki z dyni w pomarańczowym pudrze. 203

     Dziś pokarzę Wam dlaczego warto zrobić  puder pomarańczowy . Otóż jak Wam niedawno wspominałam puder ten ma cudowny zapach i słoneczną barwę, a

Rozpustne gotowanie
Szafranowe ciasto drożdżowe z rodzynkami i tymiankiem 194

Powiem szczerze że jest to moje pierwsze ciasto które upiekłam w wypiekaczu do chleba. Wypiekacz posiadam już dobrych kilka lat i nie wiem dlaczego dopiero teraz

Moje Małe Czarowanie
Likier mleczny. 164

     Dziś kochani zapraszam Was na pyszny likier mleczny. Jest gęsty, słodziutki i naprawdę banalny w przygotowaniu. Zrobiony jest zaledwie z dwóch składników, dzięki

Rozpustne gotowanie
Babka z maślanką i porzeczkami 217

Porzeczki niestety już mrożone ale jakże pyszne, aromatyczne i dzięki nim powstała pyszna baba. Baba na maślance jest puszysta, wilgotna i bardzo szybko znika. Polecam tak

Moje Małe Czarowanie
Fantazja czekoladowo-wiśniowa Janczeczki 641

Bardzo atrakcyjne, kuszące ciasto, przyznacie, że wygląda świetnie, a równie wspaniale smakuje! Połączenie smaku wiśni i czekolady daje wspaniały efekt, a jeszcze wzmocniony nutą użytego cynamonu

kgwjanczewo