Cześć! Rosół gości w wielu domach a najczęściej w niedzielę. Pozostaje potem mięso, nad którym głowimy się, co z niego zrobić. Ja czasami piekę pasztet
Pieprzyć z FantazjąSposób na wykorzystanie mięsa z rosołu. Do pasztetu wykorzystuję też marchewki i pietruszkę z zupy. Mięso z kurczaka (oddzielone od kości) zmielić w maszynce do mielenia
BullioRolada drobiowa z brokułem i serem może wystąpić w roli głównego dania obiadowego, jak i przekąski na stole. Smakuje tak
Kolorowy PrzepisownikKotlety drobiowe z piersi kurczaka a la schabowe to jedne z ulubionych kotletów moich dzieci, choć myślę że wielu znajdzie się tu ich zwolenników. Moi domownicy
Dorota SmakujeTradycyjna sałatka jarzynowa to do dawien dawna hit imprez wszelakich. Jest prosta do przygotowania, choć czasochłonna, tania, z łatwo dostępnych przez cały rok składników. Ile osób
Dorota SmakujeTen mazurek gościł na moim świątecznym stole, ale myślę że pokrojony na batoniki spokojnie może służyć jako pożywny energetyk. Do szkoły, pracy, uczelni, na wycieczkę rowerem
Moje Małe CzarowanieWitam Was cieplutko :) Przepis znaleziony w starym zeszycie-babeczka wyszła puszysta i bardzo smaczna. Mocno czekoladowa i mleczna. Kto jeszcze takiej nie piekł to zachęcam, warto
IzabelawkuchniW ostatnim czasie bardzo popularne stały się sałatki z tuńczykiem w różnej postaci – czy to z makaronem, ryżem, czy też po prostu sałatka warstwowa z
PysiaGotuje.plWiosenny, świąteczny torcik w kolorach zielono żółtym. Tort pod motylem i jajkami z mango curdem i kisielem zielone jabłuszko. Jest bardzo prosty do zrobienia. A smak
wesoła kuchniaSkładniki: twaróg półtłusty 70 dag, jogurt grecki 2 opakowania-760 gram, śmietana 18% 200 gram, cukier 1 szklanka, jajka 5 sztuk "L", olejek waniliowy 1 porcja
W Mojej Kuchni LubięDzień dobry :-) Wiem, że po świętach na pewno macie dość słodkości i ten sernik też wiele osób już robiło, ale wrzucam przepis, bo jest rewelacyjny. Ja
kruche babeczkiZjawiskowy sernik z marakują, po prostu rozpływający się w ustach, idealny na świąteczne okazje. Pięknie się prezentuje i ma niezwykły, egzotyczny smak. Delikatny, bardzo kremowy w
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!To banalnie prosty, ale niezwykle smaczny pomysł na faszerowane jajka, które sprawdzą się nie tylko jako propozycja świątecznego menu. Jajka są delikatne w smaku, lecz z
Di gotuje