Polski świąteczny stół wcale nie musi być zastawiony sałatkami z majonezem, makaronem. Można to łatwo obejść i podać rodzinie kolorową sałatkę w odchudzonej wersji. Wszyscy zapewne kojarzą „sałatkę gyros” – postanowiłam trochę zmienić przepis i stworzyć coś równie pożywnego ale przy tym dużo lżejszego. Nie znajdziecie tu majonezu, a jedynie odrobinę oleju do usmażenia kurczaka i odrobinę oliwy z suszonych pomidorów. Nie trafił do niej makaron, ani biały ryż, który dzielnie zastępuje czerwon... czytaj dalej...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.
Czytaj dalej...Są to zasady żywieniowe specjalnie dla osób, które próbują schudnąć i utrzymać tą masę ciała, zapobiec cukrzycy oraz obniżyć ryzyko wszelkich chorób układu krwionośnego w tym serca.
Czytaj dalej...Sałatka z kurczakiem ma wielu swoich "wielbicieli", zarówno wśród tych, którzy dbają o linię, jak i wśród tych, którzy kalorii nie liczą.
Czytaj dalej...Mój blog powstał dzięki wielkiej pasji do gotowania, eksperymentowania i łączenia najróżniejszych smaków. Gdy pokochałam taniec i Zumbę zrozumiałam, że moje dwie pasje świetnie się dopełniają. Tak powstał podwójny blog – Eat me! Fit me!, na którym znaleźć będzie można również porady dotyczące fitnessu i uprawiana sportu.