Babka tulipan jest bardzo efektowna, kolorowa i smaczna. Idealna na Święta Wielkanocne Składniki: Ciasto: 250 g masła 1 szklanka cukru 1 cukier waniliowy 6 jajek 2
Podróż w kulinariaPyszna,szybka i lekka sałatka, którą można podać na liściach sałaty, cykorii - wszystko zależy od tego co mamy pod ręką. Składniki: 4-8 liści
Niespełnione zdolności kulinarneLubicie szpinak? Jeśli nie może warto powoli się do niego przekonać? Zachęcam do zrobienia kokosowych,zielonych babeczek, zapewniam,że nie będziecie żałować. Szpinak nadaje niezwykle
Niespełnione zdolności kulinarne13.04 .2019 Magda Na wielkanocnym stole koniecznie musi pojawić się sałatka z jajkiem, często jest to tradycyjna i pyszna sałatka jarzynowa, ale nie ukrywam, że w
Smaczna Strona15.04 .2019 Magda Delikatny i leciutki biszkopt, do tego maślano-śmietankowy krem i słodkie, urocze czekoladowe jajeczka to wspaniałe połączenie dla tych ślicznych wielkanocnych babeczek. Do
Smaczna Stronaz wiosennym twarożkiem Ciasto: 1/2 szklanki wody 70 g masła szklanka mąki 4 jajka Twarożek: 500 g chudego sera twarogowego 200 g naturalnego jogurtu 1 łyżeczka
Kucharzycaz czekoladowo-owocowym nadzieniem Podobno prędzej, czy później dopada nas „pierwszy raz”. Lepiej późno, niż wcale. Pierwsze podejście do mazurka. Smaczne, więc udane. Mistrzynią
KucharzycaProsty przepis na pyszne i nieskomplikowane ciasto. Kruchy, maślany spód kakaowy wypełniony gęstym ganachem z gorzkiej czekolady i dużą ilością świeżych owoców. Dodałam ciemne bezpestkowe
cool and mintyWszystkie smaki Świąt w jednej sałatce: biała kiełbasa, ćwikła z chrzanem i jajka z majonezem. Składniki: (na 3-4 osoby) 2 duże ziemniaki, duża marchewka
Lena GotujeBabka wielkanocna z dodatkiem twarogu o orzeźwiający, cytrynowym smaku. Mocno wilgotna w środku i zdecydowanie cięższa od tradycyjnych, puszystych wypieków wielkanocnych. Ma piękny cytrynowy zapach, który
Kuchnia MagdaLenyPolędwica długodojrzewająca to surowa, suszona wędlina, przygotowana na wzór włoskiej szynki Prosciutto czy hiszpańskiej szynki Serrano. Rożnica w wykonaniu jest taka, że ta nasza domowa wędlina
Kuchnia MagdaLenyBabka wielkanocna z dodatkiem twarogu o orzeźwiający, cytrynowym smaku. Mocno wilgotna w środku i zdecydowanie cięższa od tradycyjnych, puszystych wypieków wielkanocnych. Ma piękny cytrynowy zapach, który
Kuchnia MagdaLenyPolędwica długodojrzewająca to surowa, suszona wędlina, przygotowana na wzór włoskiej szynki Prosciutto czy hiszpańskiej szynki Serrano. Rożnica w wykonaniu jest taka, że ta nasza domowa wędlina
Kuchnia MagdaLenyZupa chrzanowa z domowym chrzanem to pozycja obowiązkowa na wielkanocnym stole. Jest prosta do przygotowania, bo gotuje się ją wywarze z białej kiełbasy, którą i tak
Bernika - moj kulinarny pamietnik