Jako, że babkę z kajmakiem uwielbiam, nie mogłam nie spróbować i tej na mleku skondensowanym. Również i ona zyskała uznanie wśród moich bliskich. Wyszła pyszna i
Smaki Na TalerzuChoć sama chałwa wcale mnie nie kusi to bardzo lubię jej smak w przeróżnych ciastach oraz deserach. A że już od jakiegoś czasu leżał i leżał
Di gotujeBabka „Murzynek” z powidłami Mocno czekoladowa, niesamowicie wilgotna i bardzo prosta w przygotowaniu – taka właśnie jest ta pyszna babeczka „murzynkowa” z
Blog z ApetytemPuszysty sernik śmietankowy Kremowy, wilgotny i puszysty sernik śmietankowy, któremu naprawdę trudno się oprzeć. To ciasto wprost rozpływa się w ustach! Składniki: Spód
Blog z ApetytemJajka faszerowane tuńczykiem Ciekawy przepis na śniadanie wielkanocne lub imprezową przekąskę. Kolorowe jajeczka wypełnione pastą z tuńczyka na pewno będą piękną i pyszną ozdobą stołu. Polecam
Blog z ApetytemSos tatarski z jajkiem Gęsty i aromatyczny sos tatarski jest rewelacyjnym dodatkiem do zimnych mięs, wędlin, jajek czy kanapek. Najlepiej przygotować go co najmniej na kilka
Blog z ApetytemDanie idealne jako niedzielny czy też świąteczny obiad - roladki drobiowe faszerowane zielonymi szparagami, boczkiem i serem mozzarella. Całość upiekłam w piekarniku (w naczyniu żaroodpornym). Podczas pieczenia
UgotowaćDzisiaj pomysł na urozmaicenie tradycyjnej sałatki ziemniaczanej. Do sałatki dodałam ugotowaną pierś z kurczaka i pominęłam groszek oraz kukurydzę. Przed podaniem, całość udekorowałam przezroczystą galaretką, którą
UgotowaćBabka, którą możecie upiec kilka dni przed świętami wielkanocnymi. Po upieczeniu ciasto będzie miękkie, puszyste i lekko kokosowe w smaku. Najlepszy jest wierzch babki, który
UgotowaćDla wielbicieli mięsa w galarecie - schab z brzoskwiniami udekorowany majonezem. Przekąska na zimno, która dość często pojawia się na świątecznym stole. Ponadto, schab w galarecie to
UgotowaćPrzygotowania do świąt wielkanocnych nabierają tempa, a ja mam dla Was kolejny przepis na pyszne jajka faszerowane. Tym razem przygotowałam jajka faszerowane tuńczykiem w dwóch wersjach
Codzienne GotowanieJajka faszerowane ziołami 🌿🐣 Nie dość, że wyglądają mega wiosennie to dzięki różnym ziołom mają niepowtarzalny smak. Jest to bardzo prosty i przyjemny przepis na odczarowanie klasycznych
CzarnawisienkaSzczerze powiem Wam, że się w nim zakochałam. Jest mega prosty do zrobienia, a ta rosa jest tak urocza, że chodzę koło niego i ciągle go
CzarnawisienkaBabka makowa z maku mielonego nie parzonego. Babka makowa jest ciastem bez mąki, zamiast niej jest mak. Przepis z książki Ilustrowana książka kucharska z końca XIX
królestwo garówTort „ Dziaduch ”, baumkuchen lub sękacz – tradycyjne ciasto wielu krajów, nie tylko europejskich. Baumkuchen - drzewne ciasto, z charakterystycznymi słojami, powstającymi podczas pieczenia. Przepis na d ziaducha znalazłam
królestwo garów