wielkanoc - 15663 przepisów (strona:507/1045)

Babka z makiem drożdżowa 142

Babka z makiem drożdżowa Ciasto drożdżowe idzie u nas ostatnio jak woda, bo rodzinka upodobała je sobie na śniadania, kolacje, do śniadaniówek. Mówię wam, upieczenie jednego

Dorota Smakuje
Zielona pasta z awokado 167

Prosta do przygotowania, smaczna, zdrowa, wiosenna pasta kanapkowa z awokado. Przygotujecie ją w kilka chwil. Będzie pysznym nadzienie kanapek, naleśników, wrapów. Jajka można ugotować na twardo

Dorota Smakuje
Jak gotować jajka by nie pękały 159

Jak gotować jajka by nie pękały? Zależy nam na tym szczególnie jeśli mamy w planie robienie pisanek czy dekorowanie jajek albo jeśli faszerujemy jajka w skorupkach

Dorota Smakuje
Sałatka szynkowa 130

Czy taka sałatka nadaje się do przygotowania na wielkanocne śniadanie? Moim zdaniem tak. Choć sałatki wielkanocne zwykle kojarzą się z tymi z cząstkami jajek, w jasnych

Smaki Na Talerzu
Mleczna babka – z mlekiem skondensowanym i polewą z mleka w proszku 158

Jako, że babkę z kajmakiem uwielbiam, nie mogłam nie spróbować i tej na mleku skondensowanym. Również i ona zyskała uznanie wśród moich bliskich. Wyszła pyszna i

Smaki Na Talerzu
Babka cytrynowo-chałwowa z polewą chałwową 148

Choć sama chałwa wcale mnie nie kusi to bardzo lubię jej smak w przeróżnych ciastach oraz deserach. A że już od jakiegoś czasu leżał i leżał

Di gotuje
Babka „Murzynek” z powidłami 162

Babka „Murzynek” z powidłami Mocno czekoladowa, niesamowicie wilgotna i bardzo prosta w przygotowaniu – taka właśnie jest ta pyszna babeczka „murzynkowa” z

Blog z Apetytem
Puszysty sernik śmietankowy 284

Puszysty sernik śmietankowy Kremowy, wilgotny i puszysty sernik śmietankowy, któremu naprawdę trudno się oprzeć. To ciasto wprost rozpływa się w ustach!       Składniki: Spód

Blog z Apetytem
Jajka faszerowane tuńczykiem 162

Jajka faszerowane tuńczykiem Ciekawy przepis na śniadanie wielkanocne lub imprezową przekąskę. Kolorowe jajeczka wypełnione pastą z tuńczyka na pewno będą piękną i pyszną ozdobą stołu. Polecam

Blog z Apetytem
Sos tatarski z jajkiem 156

Sos tatarski z jajkiem Gęsty i aromatyczny sos tatarski jest rewelacyjnym dodatkiem do zimnych mięs, wędlin, jajek czy kanapek. Najlepiej przygotować go co najmniej na kilka

Blog z Apetytem
Roladki drobiowe ze szparagami i boczkiem 156

Danie idealne jako niedzielny czy też świąteczny obiad - roladki drobiowe faszerowane zielonymi szparagami, boczkiem i serem mozzarella. Całość upiekłam w piekarniku (w naczyniu żaroodpornym). Podczas pieczenia

Ugotować
Sałatka ziemniaczana udekorowana przezroczystą galaretką 169

Dzisiaj pomysł na urozmaicenie tradycyjnej sałatki ziemniaczanej. Do sałatki dodałam ugotowaną pierś z kurczaka i pominęłam groszek oraz kukurydzę. Przed podaniem, całość udekorowałam przezroczystą galaretką, którą

Ugotować
Babka kokosowa - miękka, puszysta i łatwa do przygotowania 161

Babka, którą możecie upiec kilka dni przed świętami wielkanocnymi. Po upieczeniu ciasto będzie miękkie, puszyste i lekko kokosowe w smaku. Najlepszy jest wierzch  babki, który

Ugotować
Schab z brzoskwinią w galarecie 215

Dla wielbicieli mięsa w galarecie - schab z brzoskwiniami udekorowany majonezem. Przekąska na zimno, która dość często pojawia się na świątecznym stole. Ponadto, schab w galarecie to

Ugotować
Jajka faszerowane tuńczykiem w dwóch wersjach 153

Przygotowania do świąt wielkanocnych nabierają tempa, a ja mam dla Was kolejny przepis na pyszne jajka faszerowane. Tym razem przygotowałam jajka faszerowane tuńczykiem w dwóch wersjach

Codzienne Gotowanie