Roladki drobiowe ze szparagami i boczkiem

4
  • Roladki drobiowe ze szparagami i boczkiem
  • Roladki drobiowe ze szparagami i boczkiem

    Danie idealne jako niedzielny czy też świąteczny obiad - roladki drobiowe faszerowane zielonymi szparagami, boczkiem i serem mozzarella. Całość upiekłam w piekarniku (w naczyniu żaroodpornym). Podczas pieczenia boczek wytopił się, a piersi z kurczaka wchłonęły tłuszcz i dzięki temu, mięso nie było suche w smaku. Poniższe roladki przed podaniem warto przekroić na ukos (na dwie części), ponieważ prezentują się wtedy jeszcze bardziej apetycznie.  Składniki na 4 porcje: 1 duża pojedyncza pierś z kurczaka 1 pęczek... Czytaj dalej na blogu Ugotować


    Tematycznie do tego przepisu

    Inne przepisy z Ugotować

    Dodaj komentarz