Niesamowity smak zielonych jajek faszerowanych. Zaskocz wszystkich na święta. PRZEPIS

Niesamowity smak zielonych jajek faszerowanych. Zaskocz wszystkich na święta. PRZEPIS

Niesamowity smak zielonych jajek faszerowanych. Zaskocz wszystkich na święta. PRZEPIS

Z pozoru nieoczywiste składniki jak na jajka faszerowane w połączeniu tworzą coś niesamowitego. Wszyscy zachwycają się tym smakiem. Przepis na zielone jajka faszerowane Składniki: 5 jajek ugotowanych na twardo, ząbek czosnku, dojrzałe awokado, sok z połówki cytryny, kawałek papryczki chilli, kumin mielony, sól, pieprz. Zrób tak: jajka przekrój na pół, delikatnie wyjmij żółtko i przełóż do miseczki, awokado przekrój na pół (dojrzałe jest lekko miękkie), wyjmij pestkę, wydrąż miąższ i również przełóż do miseczki, do... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Kulinarna Polska

Warto przeczytać

Jajka faszerowane - najlepsze przepisy

Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.

Czytaj dalej...

Skuteczne domowe syropy na przeziębienie

Cebula ze względu na bogatą zawartość składników odżywczych pomaga prawie z każdym schorzeniem i wspomaga pracę naszego organizmu.

Czytaj dalej...

Jak sprawdzić czy jajka są świeże?

Jajka są dosyć bardzo popularnym składnikiem wielu potraw. Wykorzystuje się je przy pieczeniu ciasta, robieniu sosów, placków ziemniaczanych, majonezu, jajecznicy itd

Czytaj dalej...

Jak łatwo i szybko obrać jajka ze skorupki?

Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.