Lubicie pasty kanapkowe? Wybieracie warzywne, mięsne a może nabiałowe? Jaka jest wasza ulubiona? Pasta z brokuła, jajek i sera to pomysł na niebanalne smarowidło do pieczywa
Dorota SmakujeŚledzie w oleju pokrojone na kawałki i wymieszane z sosem musztardowym z dodatkiem curry, śmietany i kurkumy. ŚLEDZIE W SOSIE MUSZTARDOWYM SKŁADNIKI 300 gramów śledzi a
Kuchnia TomkaSchab można przygotować na różne sposoby, ja polecam roladki z pysznym nadzieniem warzywno grzybowym. Tak przygotowane smakują dosłownie każdemu. czytaj przepis »
Kulinarna ChwilaKawał schabu wieprzowego nadziany wędzoną słoniną i marynowany a następnie pieczony w rękawie z warzywami. SCHAB PIECZONY SKŁADNIKI 1,5 kilograma schabu wieprzowego; surowa wędzona słonina
Kuchnia TomkaWołowina pokrojona na kawałki a następnie duszona w czerwonym winie z boczkiem, pieczarkami, cebulką perłową. WOŁOWINA PO BURGUNDZKU SKŁADNIKI 1,5 kilograma wołowiny (jak dla mnie
Kuchnia TomkaKilogramowy kawałek pieczeni cielęcej najpierw marynowany a następnie pieczony w rękawie z warzywami. PIECZEŃ CIELĘCA SKŁADNIKI zwarty kawałek pieczeniowego cielęcego o wadze około 1 kilograma; 1
Kuchnia TomkaGotowany w przyprawach kawałek cielęciny a następnie krojony i podany w sosie chrzanowym. CIELĘCINA W SOSIE CHRZANOWYM SKŁADNIKI 800 gramów mostka cielęcego; 2 marchewki; 2 pietruszki
Kuchnia TomkaPrzepis pochodzi z zeszytu z przepisami mojej kochanej mamuśki. Już jej nie ma ale w sercu będzie zawsze. Babka jest przepyszna, delikatna, puszysta i nie sucha
Kuchnia PokoleńPokrojona w grube kawałki lekko przerośnięta wołowina pieczona długo w niższej niż zwykle temperaturze. WOŁOWINA DŁUGO PIECZONA SKŁADNIKI 1,5 kilograma pięknej wołowiny (szczegóły poniżej); 1
Kuchnia TomkaSałatka śledziowa z dodatkiem gotowanych startych ziemniaków i marchewki oraz jajek, sera i majonezu. SAŁATKA WARSTWOWA ZE ŚLEDZIEM SKŁADNIKI 3-4 płaty śledzia korzennego; 2 duże
Kuchnia TomkaSernik z mlekiem skondensowanym to jeden z moich ulubionych serników. Jest banalnie prosty, pięknie wyrasta, pozostaje wysoki i równy. Delikatny i puszysty smakuje wszystkim, dlatego pol
babka w formieTuszki śledziowe smażone a następnie marynowane w aromatycznej zalewie octowej z przyprawami. ŚLEDZIE OPIEKANE W ZALEWIE OCTOWEJ SKŁADNIKI 700 gramów surowych śledzi (tuszki); ocet spirytusowy; 3
Kuchnia TomkaSernik gotowany na spodzie z herbatników i masy krówkowej, z budyniami toffi, warstwą bitej śmietany z mascarpone wykończony gorzką czekoladą i chrupiącymi płatkami migdałowym. Jeden
Lena Gotuje