Sernik wielkanocny z kajmakiem i solą morską. Najlepszy przepis na sernik wielkanocny. Sernik wielkanocny z kajmakiem i solą morską. W każde Święta Wielkanocne otwiera się w
Z Kuchni Do KuchniSzukasz pomysłu na wege obiad? Proponuję smaczną pieczeń jajeczno-pieczarkową z ryżem i sosem koperkowym. W towarzystwie tartych buraczków z cebulą smakuje po prostu obłędnie. Taka
Smaki Na TalerzuRolada wymaga nieco więcej pracy niż zwykłe kotlety, warto jednak poświęcić jej trochę czasu. Indyk to chude mięso, ale dobrze przygotowany będzie soczysty i delikatny. Taka
Z notatnika dietetykaPuszysta, mięciutka, aromatyczna ... Ten klasyczny, tradycyjny przepis na babkę drożdżową pochodzi ze starego zeszytu z przepisami mojej Mamy 💓 Taka drożdżowa baba była zawsze obowiązkowym elementem wielkanocnego
Walijskie PichcenieŚwięta już za rogiem, więc pewnie robicie listy z planami kulinarnymi. Mam nadzieję, że wskoczy na nie ta babka dyniowa bo jest naprawdę wyjątkowa - ciężka
Smaczny zeszytPyszna prosta sałatka jajeczna. Idealnie sprawdzi się na wielkanocnym stole jako dodatek do pieczywa lub pieczonych wędlin. Ja przygotowuję ją częściej nie tylko na święta i
Swojskie jedzonkoPołączenie idealne łososia ze szpinakiem. Przekąska typu „piękna i inteligentna”, która powstała w mojej kuchni na Konkurs Kreatywny II. W pierwszej edycji tego
To co kochamTrochę więcej pracy niż zwykle i można wyczarować pyszne mięsko na niedzielny obiad. Jedliśmy takiego indyka na Noworocznym obiedzie u Mamy Sławka. Zawsze nas zaskoczy jakimś
To co kochamPrzedstawiam Wam dzisiaj sałatkę, która od bardzo dawna gości u nas na świątecznym wielkanocnym stole. Jest wielowarstwowa, ładnie się prezentuje, dobrze smakuje i jest bardzo popularna
To co kochamBardzo prosty sos z jajkami i chrzanem, który pasuje do wędliny, sera żółtego, pieczeni i nawet jajek. Dodatek zieleniny powoduje, że jest pachnący i bardzo wiosenny
To co kochamŚwięta tuż…tuż. A na talerzu krokusy… Przedstawiam Wam moje następne propozycje menu świątecznego . Będzie tego więcej! A dzisiaj jajka w sosie
To co kochamTanie i ekspresowe ciasto z jednego jajka! Jest bardzo lekkie i najlepiej smakuje jeszcze na ciepło. Samo przygotowanie to tylko 10 minut. Składniki: ? 1 jajko ? 125
To co kocham