Sernik idealny. Przerobiłam już trochę różnych przepisów na serniki, ale ten wg mnie jest wyjątkowy. Śmiało mogę stwierdzić, że to najlepszy sernik jaki do tej pory
To co lubię - gotuję i polecamWielkanocne ciastka z cytrynowym kremem Po tych wszystkich faszerowanych jajkach czas na coś słodkiego, czyli na obłędne wielkanocne ciastka z cytrynowym kremem. Jak dla mnie to
Kulinarne przygody GatityKolejny pyszny mazurek, pełen śmietankowego nadzienia przełamany owocem granata. Orzeźwiające połączenie Pyszny! Co nam trzeba? na kruchy spód 100g mąki krupczatki 100g mąki pszennej 100g masła
LatosiowydomWarzywne Tradycyjna sałatka jarzynowa Sałatka ze szparagami Seler faszerowany Kolorowa sałatka z tofu Sałatka z feta Wiosenna surówka – zielone gniazdo Sałatka z zielonym kalafiorem Carpaccio z
Dorota SmakujeOd dawna przymierzałam się do zrobienia tej sałatki. Widziałam ją w wersji z kurczakiem i śledziem. Oczywiście ta ze śledziem bardziej do mnie przemawiała. Sałatka jest
To co lubię - gotuję i polecamBabka wielkanocna dwukolorowa Wyśmienita puszysta babka wielkanocna na oleju. Wilgotna babka, która sprawdzi się nie tylko od święta, ale i na co dzień do kawy czy
Dieta moja pasjaSkładniki: palma 250 gram, cukier 1 szklanka, jajka 6 sztuk "M", twaróg z wiaderka naturalny 1 kg, dżem truskawkowy niskosłodzony 1/2 słoiczka, budyń waniliowy 3 opakowania
W Mojej Kuchni LubięNa zbliżające się święta wielkanocne polecam boskiego mazurka z kremem pistacjowym oraz grysikowym. Warstwa delikatnych krakersów super podbija smak tego ciasta. Składniki (blaszka 18x27 cm.): 70
Delicious PlaceShare Pinterest Print Jajka po turecku (Çilbir) to jajka w koszulce położone na jogurcie greckim z dodatkiem czosnku, polane delikatnie palonym masłem ( beurre noisette ), posypane koperkiem
Oryginalny smakAby przygotować barszcz potrzebny jest zakwas. To inny rodzaj zakwasu niż na żurek. Na żurek zakwas przygotowuje się na bazie mąki żytniej, z kolei na barszcz
Z notatnika dietetykaJeżeli Baileys to wasz ulubiony likier to musicie koniecznie zrobić tą babkę. Jeśli macie inny ulubiony likier to Baileysa możecie nim spokojnie zastąpić. Wiem, że dość
Polska ZupaNie ma co ukrywać Święta Wielkanocne już na progu, więc czas na kilka propozycji świątecznych potraw na wielkanocny stół. Pierwszy to rolowany boczek. Zazwyczaj piekłam go
Bernika - moj kulinarny pamietnikBabka budyniowa. Lekka, mięciutka, wilgotna i aromatyczna. Bardzo smaczna i prosta w wykonaniu. Moja babka pierwotnie miała być tradycyjna o smaku waniliowym. Ale pomyliłam się
Kuchnia z widokiem na ogródBardzo lubię komponować i układać deskę przekąsek, bo prezentuje się zawsze zacnie, jest efektowna a można ją zrobić naprawdę szybko! Dzisiaj deska przekąsek na randkę –
Dorota SmakujeUwielbiam pieczony boczek, ale taki z mocno chrupiącą skórką to już rozpusta... Sekret tkwi w sposobie pieczenia. Moją roladę dzisiaj nadziałam czosnkiem niedźwiedzim, ale nie musicie
Swojskie jedzonko