Na wielkanocne śniadanie polecam słodkie bułeczki drożdżowe połączone w dużą pisankę. Bułeczki udekorowane są bitą śmietaną udającą biało jajka i morelami – żółtkami. Niby proste drożdżowe bułeczki, a podane w ten nietypowy sposób ucieszą domowników i gości. Częstujemy więc bułeczkami i wszystkim czytelnikom bloga życzymy zdrowych, spokojnych i smacznych Świąt Wielkanocnych! Składniki: ? 750 g mąki pszennej ? 2 jajka ? 5 łyżek cukru ? 300 ml mleka ? 1/2 łyżeczki soli ? 50 g masła Rozczyn drożdżowy ? 8... czytaj dalej...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Babka wielkanocna - wyobrażacie sobie bez niej święta? Chyba śmiało można rzec, że jest bardziej popularnym wypiekiem wielkanocnym niż mazurek.
Czytaj dalej...Sałatki stały się nieodłącznym elementem każdego menu. Jemy je na śniadanie, kolację, a czasami te treściwsze zastępują nam nawet obiad.
Czytaj dalej...