Sałatka, która ostatnio bije rekordy popularności w polskiej blogosferze kulinarnej. Jest bardzo zaskakująca, efektowna, smaczna i wygląda jak torcik. Zapewniam, że gdy pojawi się na stole
To co kochamAksamitny sernik o smaku ptasiego mleczka i wyglądzie pastelowej, pomarańczowo-zielonej zebry. Masa serowa jest naturalnie barwiona szafranem i zieloną japońską herbatą Matcha. Idealny na wiosenny
To co kochamZapachniało wiosną i zazieleniło się nieśmiało w przyrodzie. W kuchni też wiosna, ale na talerzu. Zapraszam na faszerowane jajka szynką w zielonym, awokadowym sosie. Jajka i
To co kochamSzybka babka migdałowa do popołudniowej kawy, mimo że sama jest lekko kawowa. Bez glutenu i bez jajek, o piaskowej, puszystej konsystencji. Pisałam już o mojej nietolerancji
To co kochamKolejna odsłona warstwowej sałatki tortowej na bazie krakersów. Tym razem z mielonką z puszki zamiast tuńczyka jak poprzednio. Sama nie wiem, która smaczniejsza, każda ma to
To co kochamFaszerowane jajka na buraczkowo czyli z dodatkiem ćwikły. Taka przekąska nie tylko ładnie prezentuje się na talerzu, ale też wybornie smakuje. Lekko chrzanowy smak nadzienia świetnie
To co kochamUwaga! Ostrzeżenie! Kto raz spróbował bigosu pieczonego w piekarniku, nigdy już nie będzie gotował bigosu! Pomijam tutaj aspekt zapachowy, kiedy to zapach kiszonej kapusty jest wszędobylski
To co kochamSałatka ta powstała przez przypadek. Miały być jajka w sosie tatarskim , ale niestety jajka po ugotowaniu bardzo źle się obierały i nieładnie by wyglądały na wierzchu
To co kochamKiedyś wydawało mi się, że bardzo trudne jest upieczenie sernika, na którym są kropelki rosy. Okazuje się jednak, że rosa pojawia się samoistnie, zaraz po upieczeniu
To co kochamMoja propozycja na kiełbaski z piekarnika zamiast grilla. Początek maja to okres wielkiego grillowania, niestety pogoda do tego nie nastraja. Wystarczy kawałek ciasta francuskiego i cienkie
To co kochamJajka na zielono czyli z cytrynowo-czosnkową pastą z awokado i żółtek. Bardzo smaczne na kolację lub imprezkę. Składniki: – 5 jajek – 1 awokado –
To co kochamMiały być śledzie łososiowe, ale kolorem bardziej przypominają tuńczyka. Jak zwał, tak zwał, śledzie są w doborowym towarzystwie. Sos jajeczny doskonale uzupełnia ich smak. Składniki: –
To co kochamTrochę inne jajeczka w sosie ogórkowym będą niewątpliwą ozdobą wielkanocnego stołu. Zaskakują smakiem, bo nikt nie spodziewa się pstrągowych jajeczek. Składniki: Jajeczka – 5 gotowanych żółtek
To co kochamPrzepis na te jajka nie jest nowy, ale warto nim urozmaicić wielkanocne menu. To polskie tradycyjne wielkanocne danie. Tak przygotowane jajka smakują trochę jak kotlet jajeczny
To co kochamSernik krówka Niebiańsko pyszny, chyba najlepszy sernik jaki robiłam. Delikatny, kremowy i rozpływający się w ustach. A do tego duży, podzielny, łatwy w wykonaniu, efektowny i
Blog z Apetytem