wegetariańska - 3659 przepisów (strona:88/244)

Musztarda z gruszek 136

wodze naszej fantazji. Musztardę gruszkową pamiętam jeszcze z czasów dzieciństwa - wtedy szczerze jej nienawidziłam (chociaż nie jestem pewna, czy w ogóle jej próbowałam). Ten przepis jest idealny dla wegetarian, wegan czy zwolenników zdrowej żywności ;) MUSZTARDA  Z GRUSZEK Składniki: - ½ kg gruszek - 3 łyżki gorczycy - 2 łyżki cukru - 1 łyżeczka soli - ¼ szklanki octu - 2 goździki - liść laurowy - 5 ziaren pieprzu Przygotowanie

Życie zamknięte w smaku
sałatka brokułowa 385

Sałatka z brokułami i serem feta to idealny dodatek do Waszych potraw z grilla. Składniki : brokuły 4 duże pomidory 2 małe czerwone cebule puszka kukurydzy 200g

zobacz ich smak
Wrocławscy Ulicożercy. Festiwal Food Trucków i Zacnego Piwa. 84

najdalszych zakątkach świata. Pojawią się dania  kuchni amerykańskiej, śródziemnomorskiej, tajskiej, meksykańskiej, tybetańskiej czy indyjskiej.  Tradycyjnie poleje się zimne piwo rzemieślnicze. Różnorodność serwowanych potraw zapewni kulinarną satysfakcję weganom, wegetarianom oraz mięsożercom. Nie zabraknie sycących burgerów, orzeźwiających lemoniad, chrupiącej, treściwej chimichangi, prywaciarskiej kaszanki z przydziału, kompotu spod lady i nowości, wartej nieumiarkowanego picia czyli Bubble Tea. Dzięki kreatywnej kuchni, skosztować

Food Square
Lody bananowo – nektarynkowe z chia 114

powiecie na szybkie, dwuskładnikowe lody? Idealne dla wegan, alergików i dzieci. Bez mleka, tłuszczu, chemii i dodatku cukru. Sama natura! Aż chce sie jeść. Jeżeli kolejny weekend będzie taki gorący, to może w ramach ochłody przygotujecie w 10 minut pyszne owocowe lody. Co więcej możecie dowolnie zmieniać składniki aby otrzymać wasze ulubione smaki. Czy nie jest to kusząca opcja

Szybko Tanio Smacznie
kuru cacık - turecka przystawka z ogórkiem 191

Okres grillowania, to nie tylko mięsa, ryb i innych potraw opiekanych na ruszcie. To także czas wspaniałych, pachnących sałatek, surówek i przystawek. Tym razem proponujemy Wam

zobacz ich smak
Nominacje do Liebster Blog Award 118

zdaniach.   Poranna kawa w domowym zaciszu. Obiad w gronie najbliższych. Długie, bardzo długie spacery z dzieciakami. Twój ulubiony serial?   Nie oglądam seriali Częściej jadasz dania mięsne czy wegetariańskie?   Mięsne Cecha, którą najbardziej cenisz w innych ludziach?   Szczerość Jakie książki lubisz czytać?   Książki z prawdziwą historią, kryminały, horrory Pytania od autorki bloga Salonik smaków Ulubiona potrawa

magiczna kuchnia Kasi
TOFU na wiele sposobów + nowe tofu BIO POLSOJA 188

jest tofu? Ano jest to taki "twarożek" sojowy, wyrabiany z mleka sojowego, bardzo popularny w Chinach i Japonii jako bogate źródło białka. W Polsce świetnie znane głównie w środowiskach wegan i wegetarian, ale coraz częściej można je spotkać w tzw. zwykłych sklepach, a ostatnio, podobnie jak rok temu, w ramach akcji promocyjnej w biedronce. Generalnie nie przepadam za soją

Wegański blog WSZYSTKO JEST W GŁOWIE
Hummus z cukinii 121

myślę, że ta wariacja przypadnie Wam do gustu. U nas powstała już druga porcja, która, podobnie jak wcześniejsza, zniknie w mgnieniu oka! To smaczna propozycja nie tylko dla wegan i wegetarian, ale przede wszystkim dla osób szukających nowych smaków (mój wybredny Mąż stwierdził, że jest super!). Sezon cukiniowy trwa, a ja zostawiam Was z przepisem! Do przygotowania hummusu potrzebujemy

Szybko Tanio Smacznie
Wegańskie sushi 183

bary często używają majonezu. Niestety, również w Japonii sushi z majonezem jest bardzo popularne. Tylko po co zamieniać pyszne, zdrowe źródło tłuszczu, jakim jest awokado, na majonez?! Na szczęście weganie nie są w stanie zboczyć ze ścieżki zdrowego przygotowywania sushi;) Co jest potrzebne, by samemu zrobić ten przysmak w domu? Ryż do sushi. Nie próbujcie używać ‘zwykłego’ białego- to strata

Wegańska kuchnia orientalna
Trzy chińskie sosy, które mnie ratują, gdy mam ochotę na noodle 228

gotuje się zazwyczaj 3 do 5 minut we wrzątku i można dorzucać je na patelnię lub do woka pod koniec przygotowywania potrawy. Mięso (opcjonalnie) - ponieważ mój mąż nie uznaje wegetariańskich fast-foodów, do noodli dodaję zazwyczaj jakieś mięso. Może to być kurczak, wołowina, wieprzowina lub owoce morza. Warto zainwestować w dobry kawałek mięsa, np. polędwicę. Kroimy ją potem w cieniutkie

W kuchni wieczorem
Mleczna kanapka z lnianym żywym chlebem 145

wszystkie odżywcze wartości żywności - bezcenne białka i naturalne enzymy zawarte w roślinach, a także niezbędne witaminy i minerały. Chlebek jest bezglutenowy, w 100% surowy, bezmleczny, bez GMO dla wegan. Więcej można przeczytać na  Habżyki  . Chleb lniany żywy. Można tez polubić je na Chcę żyć zdrowo   . Ostatnio doskwiera mi brak deserów. Postanowiłam zrobić mleczną kanapkę, bezglutenową i udało

AZgotuj!
Gryczanki od teraz moja przekąska do torebki 141

Idealna jeśli ktoś stosuje dietę  RAW food. Ale także dla wszytskich tych, którzy chcą mieć przy sobie coś zrowego. Gryczanki polecam dla osób dbających o zdrowie, dla dzieci, wegan, wegetarian. Wszystkie produkty wykorzystane do wyprodukowania ich pochodzą z uparw ekologicznych. Są to: kiełkowana polska kasza gryczana daktyle  rodzynki  kiełkowany słonecznik kiełkowana kasza jaglana  kokos surowa masa

AZgotuj!
W poszukiwaniu ciekawych przepisów #3 159

amarantusa od Blimsien - w końcu będę mogła zużyć zapas poppingu z amarantusa. Proste i szybkie w wykonaniu, więc musi być dobrze. 2) Pesto z natki pietruszki ze strony WEGANIE - o dziwo takiego pesto jeszcze nie robiłam, ale pietruszka już czeka :) 3) Kotleciki z kaszy jaglanej z marchewką robiłam na bazie tego przepisu, ale dodałam jeszcze sporo ziaren (pestki dyni, słonecznika

Corner With Recipes
Majówka w Budapeszcie #1 166

farsz znacznie lepszy. Jeśli chodzi o normalne posiłki, trafiliśmy na pierwszy obiad do Frici Papa . Najlepsze były ceny i klimat restauracji. Duszone mięsko wołowe całkiem dobre, a moje wegetariańskie danie szpinakowe zdecydowanie nie trafiło w mój gust. Przede wszystkim dlatego, że było zagęszczone dużą ilością mąki, co dużo gorzej wpływa na mnie, niż mięso, dlatego chwilowo porzuciłam w trakcie tego

Corner With Recipes
Zielony falafel z bobu, zielonej soczewicy i kaszy jaglanej z sosem tahini 226

alafele to propozycja pysznej przekąski nie tylko dla wegan. Zazwyczaj robię je z ciecierzycy jednak na sklepowych półkach zieleni się bób więc polecam także zielone falafele przygotowane z bobu, zielonej soczewicy, kolendry, natki pietruszki i kaszy jaglanej. Kotleciki z chrupiącą skórką i miękkim środkiem pachnące aromatycznymi przyprawami, w wersja light (pieczone w piekarniku). Do tego znakomity sos tahini oraz mizeria

SzczyptaSmaQ