Czas nas szparagi nie trwa długo, więc trzeba korzystać z czasu, który jest nam dany na ich degustację. U mnie w domu zdecydowanym faworytem są szparagi
Gosia gotujeWiosna w pełnej krasie więc i na talerzu też coraz częściej gości u mnie zielenina i pyszne lekkie sałatki. Dzisiaj zapraszam na jedną z takich
Gosia gotujeZapraszam na pyszne kotleciki. Po ryżowych i ziemniaczanych przyszedł czas na kaszę. Kotlety są pyszne bezpośrednio po przygotowaniu, ale na drugi
Gosia gotujeRyż uwielbiam pod każdą postacią, w gołąbkach, kotletach, na słodko, zapiekany, czy taki jak dziś duszony w formie potrawki.Przepis nie różni się od tego na typowe
Gosia gotujeDla lubiących kapustę, Wiosna to cudowny okres. Młode główki dostępne na każdym straganie, zachęcają do zakupu i zrobienia czegoś pysznego. Dzisiaj zapraszam na kapustkę do obiadu
Gosia gotujeKolejna sałatka na blogu. To zakładka, która ma najwięcej pozycji, ale nie może być inaczej, skora uwielbiam. Zapraszam na pyszny posiłek bez gotowania, idealny na obecne
Gosia gotujeSezon na szparagi nieuchronnie zbliża się ku końcowi. Na działce nie zostało już nic, a i na straganach coraz trudniej wypatrzyć biało - zielone wiązki. Korzystajmy
Gosia gotujeDo zrobienia twarożku z warzywami użyłam domowego białego sera z tego przepisu . Sam serek już jest przepyszny, a dodanie do niego ziół i warzyw, tylko
Gosia gotujeCzas szparagów dobiegł końca, truskawki już też się kończą, nie lubię tego okresu czasu. Lato powinno dawać nam możliwość jedzenia ich na okrągło...no ale co
Gosia gotujeBób teraz jest najlepszy, więc trzeba go jeść wręcz garściami. Polecam dzisiaj to pyszne warzywko w wersji tradycyjnej, przełamane smakiem mięty i tymianku. Fajne smaki, szybko
Gosia gotujeCukinia , to moje ulubione warzywo, zwłaszcza gdy jest na tyle młoda, że nie trzeba jej obierać ze skórki. Jest na nią wiele prostych i szybkich
Gosia gotujeZapraszam na przepyszne, a zarazem proste w przygotowaniu i bardzo szybkie tarty z kurkami. Ja je podałam na obiad, ale równie dobrze może to byc przekaska
Gosia gotujeCzy ja już pisałam, że cukinie po prostu uwielbiam, a w tartach zakochałam się całkiem niedawno? Jeśli nie, to tak właśnie jest. Tarta to fantastyczny pomysł
Gosia gotujeKolejny przepis pamiętający czasy, kiedy kwitły piwonie. Mam ich jeszcze kilka, ale chyba poczekają do przyszłego roku, bo są strikte związane z wiosną, ten akurat nie
Gosia gotujeChłodnik ten zrobiłam w lecie podczas największych upałów, no ale jak to u mnie, poślizg musi być, oprócz tego życie też swoje dokłada, niestety... Niemniej polecam
Gosia gotuje