Choć gołąbków nie robię zbyt często, tak średnio raz w miesiącu, to w domu bardzo je lubimy :) Najczęściej z uwagi na moją mamę , mają
Gosia gotujeBobu na straganach coraz mniej, ale wciaż jeszcze mozna go dostać, pomijając fakt, zr ogólnodosyępny w sklepach jest również mrozony. Osobiście uwielbiam to warzywko i chętnie
Gosia gotujeKolejne po Kotletach ziemniaczanych i Krokietach z kapustą i boczkiem danie z gotowanych ziemniaków.Tym razem zapraszam na krokiety z żółtym serem i sosem ze
Gosia gotujeDanie z pozoru banalnie proste do przygotowania, lecz absolutnie nie nudne. Zaskakuje w swojej prostocie feerią smaków i zapachów. Kuchnia orientalna pełna ryb, owoców morza, warzyw
Gosia gotujePo kotletach ziemniaczanych oraz krokietach , przyszedł czas na faszerowane kulki ziemniaczane. Farsz tym razem całkowicie z grzybów leśnych, które zresztą uwielbiam. Pyszne i
Gosia gotujeJeśli lubicie brukselkę tak jak ja, to polecam gotowanie jej z dodatkiem mleka i cukru.W domu nie ma nieprzyjemnego zapachu, a samo warzywo jest delikatne
Gosia gotujeKuleczki " rafaello" z sera pleśniowego to świetna przekąska na imprezę, spotkanie w gronie znajomych czy sylwestra. Smaczne, estetyczne i co najfajniejsze zaskakują, bo do złudzenia przypominają
Gosia gotujeSezon na grzyby co prawda już dawno się skończył, ale od czego jest zamrażarka i skrywające się w niej różności. Truskawki, maliny, borówka, czekają na swoje
Gosia gotujeSmoothie to bomba witaminowa w postaci orzeźwiającego koktajlu ze zmiksowanych owoców, często z dodatkiem lodu, czasem też z dodatkiem jogurtu albo mleka. Mój Green Power wzbogaciłam
Smakowity Blog KulinarnyJeden z najbardziej popularnych sposobów podania ziemniaków. Znają je niemal wszyscy i dzieci, i dorośli - frytki. Pierwsze zapiski o frytkach pochodzą z XV wieku z Belgii
mojewypiekiinietylkoMamy dzisiaj drugi piątek Wielkiego Postu, więc proponuję przygotować na obiad szybkie pierogi z twarogiem i kaszą gryczaną. Ten rodzaj farszu nazywa się kresowym (według H
Przepisy AleksandryChipsy z jarmużu znajdziecie chyba na każdym blogu kulinarnym. Nie chciałam ich umieszczać bo to w sumie nie przepis, a pomysł znany od lat, jednak jak
Poezja smakuWpis pochodzi z www.mgotuje.pl Pomysł na zawijany makaron lasagne o nazwie Rotolo, natknęłam się jakiś czasu w internecie. Tak mi się spodobał sposób
Marta GotujeO zaletach spożywania ryb chyba nie trzeba nikogo przekonywać, było na ten temat powiedziane już wiele m.in. poprzez kampanie społeczne :) Dlatego dzisiaj w trosce o zdrowie
Taste Of My Day