się wymyślić coś, co jej smakuje, bo kuchnia wegetariańska do łatwych nie należy. A że niedługo do nas przyjedzie, to już zaczynam testowanie nowych pomysłów, żeby w wege menu nie wiało nudą… Tym bardziej, że chłopaki to typowi mięsożercy, aczkolwiek dzisiejszy obiad, obaj uznali za pyszny i wcale nie marudzili, że nie ma mięsa Polecam, lekkie zdrowe i pyszne
Ogrodnik w podróżyKrokiety z pieczarkami przygotujesz przez cały rok. To prosty i pyszny przepis na obiad wege lub kolację. Krokiety możesz podać z sosem pomidorowym lub z dodatkiem kiszonej kapusty na talerzu. Krokiety z pieczarki możesz przygotować także w nieco innej wersji, bez panierowania w jajku i bułce, czyli lżejszą wersję krokietów. Krokiety z pieczarkami SKŁADNIKI NA CIASTO: 2 średnie jajka
Zasmakuj KuchniMakaron z cukinią, marchewką i suszonymi pomidorami podany w aromatycznym sosie przygotowanym na bazie jogurtu, sera i przyprawy curry. To wspaniały przepis na obiad dla całej
Zasmakuj KuchniGęsty, bardzo aromatyczny sos ze świeżą siekaną bazylią i jogurtem naturalnym Najczęściej polewam nim sałatę, ale jest też świetnym dipem do przekąsek (krakersów, paluszków, wędlin, gotowanych
Kulinarny S.O.S.porad. Dla mnie kolejny letni smak dzieciństwa.. Taki makaron przygotujecie przez cały rok, z rozmaitych owoców i łatwo dostępnych składników. Makaron z truskawkami i jogurtem traktuję jako danie wege na ciepło/zimno, deser lub podwieczorek. Wszystko zależy od ilości słodkich dodatków lub wielkości porcji. Makaron z truskawkami i jogurtem SKŁADNIKI: 110 g makaronu świderki lub penne 2 spore łyżki
Zasmakuj KuchniKotlety ziemniaczane w chrupiącej panierce, miękkie w środku to świetny pomysł na prosty obiad wege w tygodniu. Mogą być podane jako samodzielne danie lub z dodatkami, najczęściej ciepłymi sosami. Najlepsze są prosto z patelni. Kotlety ziemniaczane polecam z sosem pieczarkowym, leczo lub zwyczajnie podane z sosem pomidorowym lub ketchupem. Kotlety ziemniaczane można modyfikować dodając do ciasta np. pieczarki, paprykę, tarty
Zasmakuj KuchniTakie muffiny wspaniale urozmaicą codzienne śniadanie Wymagają niewiele pracy – trzeba jedynie wymieszać jajka, przelać do foremek, wrzucić ulubione dodatki i upiec. Mogą być w wersji
Kulinarne S.O.S.Takie muffiny wspaniale urozmaicą codzienne śniadanie Wymagają niewiele pracy – trzeba jedynie wymieszać jajka, przelać do foremek, wrzucić ulubione dodatki i upiec. Mogą być w wersji
Kulinarny S.O.S.Podejmij wyzwanie i zamień wielkanocne, mięsne przysmaki na wersje wege! Ten zielony pasztet wniesie wiosenną świeżość na Twój świąteczny stół i nacieszy oko żywym, zielonym kolorem. Artykuł Zielony pasztet bez mięsa pochodzi z serwisu Wiszniówka
Wiszniówkavotes ) Wędlina twarogowa na kanapki, terrina ogórkowo-koperkowa Wędlina twarogowa, to prosty wegetariański przepis, który tak naprawdę jest po prostu terriną. Moi chłopcy jakoś niezbyt ciągną do kuchni wege, więc trochę trzeba się przyłożyć ,żeby łyknęli tą „zielona żabę” Ta propozycja jest idealna dla rodzinek, które kochają smak tzatzyki i innych czosnkowych tworów, reszcie populacji oraz wampirom, polecam
Ogrodnik w podróżyAbyśmy mogli cieszyć się zdrowiem, dobrą kondycją powinniśmy pomyśleć o zdrowym odżywianiu. W obecnych czasach, powietrze jest dość mocno zanieczyszczone i coraz więcej osób cierpi na
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!tostami na ciepło. Można podać je także z ryżem, kaszą lub makaronem, dodać papryczkę chili, doprawić świeżo zmieloną kolendrą, będzie pysznie! Polecam przepis na zdrowe i pyszne danie wege, które sprawdzi się jako obiad na kilka dni. SKŁADNIKI: oliwa z oliwek 2 czerwone papryki 2 cebule 2 spore cukinie 500 g pieczarek 3 ząbki czosnku 2 łyżki koncentratu pomidorowego
Zasmakuj Kuchnijedynie do wymieszania. Dobór składników możesz podmienić wg własnych upodobań lub zawartości szafek kuchennych. Super przekąska do pracy lub dla dzieci do szkoły. Zapraszam do przepisu na pyszne batoniki wege, bez cukru i bez glutenu
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!zamienione na ziemniaki. Całość zalana jest grzybowym sosem. I pomimo tego, że jest przy tym daniu trochę pracy to warto, bo pyszne. Przepis pochodzi oczywiście z książki Jamiego Olivera Wege. Ilość porcji: 6 porcji Czas przygotowania: 2 godziny Składniki: suszone grzyby – 40g cebula – 2 szt czosnek – 1 główka bakłażany – 800g ziemniaki – 1kg pomidory w puszce
wiecejwarzyw.pl