Dziś zapraszam Was na bardzo prosty przepis: oto pyszne i łatwe curry z dynią. Będzie idealne na naszą pogodę za oknem, gdy za oknami ładne parę
Kulinarne przygody GatitySłyszeliście o broccomole? Niedawno odkryłam przepis na smaczny dip broccomole czyli brokułowe guacamole . Uwielbiam brokuły nie tylko dla smaku ale również dla ich cennych wartości odżywczych
codojedzeniaMleko ryżowe to fantastyczna alternatywa dla mleka krowiego i każdego innego mleka białkowego. Kiedy na siłowni mój trener serwował po treningu jakieś koktajle
Dieta Rozdzielna i ZdrowiePierogi z soczewicą, wędzonym twarogiem i suszonymi pomidorami to mój absolutny hit! No mega smak i sama sobie dziękowałam, że z
Kolorowy PrzepisownikDawno nie pojawiała się na blogu kuchnia indyjska. Dawno nie było też kotletów. No to nadrabiamy! ☺ Kotlety są bardzo aromatyczne. Czytaj więcej »
Kasia SarnaAgnieszka coś stworzyła w kuchni i wychodząc do pokoju by uśpić Amelkę powiedziała: - Kochanie!💛 Nałóż sobie i zostaw mi trochę!
Dieta Rozdzielna i Zdrowie3 stycznia to dobry moment na wprowadzenie w życie noworocznych postanowień – zgodnie z powiedzeniem: Nowy Rok, nowa JA To dzień, w którym wróciłam po długiej
365 dni dookoła kuchniPolska, tradycyjna zupa grzybowa podawana podczas Wigilii, to zupa postna, klarowna, intensywna w smaku i niezabielaną śmietaną (choć w wielu domach spotyka się wersję ze śmietaną
Moja DelicjaW wielu domach obowiązuje tradycja, że na Boże Narodzenie musi być świąteczny tort. Myślę, że leśny mech z niespodzianką świetnie by
Kolorowy PrzepisownikKilka razy kupowałam gotowy hummus, ale w końcu postanowiłam przygotować go samej. Główną inspiracją był przepis z bloga Jadłonomii - Marty Dymek . Idealna konsystencja, naturalne składniki i
Truskawkowa FiestaMiłorząb to drzewo dorastające do 40m wysokości. Jesienią, gdy jego liście zaczynają żółknąć, przychodzi pora na zbiory. Ma on bowiem szereg właściwości: rozszerza naczynia krwionośne mózgu
Kasia SarnaPikantne orzechy mogą być hitem zbliżającego się Sylwestra. Dobrze mieć w zanadrzu jakąś chrupiącą przekąskę. Nie jestem fanką chipsów, za to orzechy w takiej pikantnej odsłonie
Smakowity Blog KulinarnySałatki warstwowe, to trzeba przyznać, cieszą się dużym powodzeniem na przyjęciach. Głównie dlatego, że dobrze skomponowane nie tylko smakują, ale też
Kolorowy PrzepisownikW końcu odważyłam się przygotować znaną wśród wegetarian, wegan i nie tylko - pastę tahini. Osobiście uwielbiam produkty w których jest sezam, więc ta pasta jest dopasowana
Truskawkowa Fiesta