My Blueberry Corner by "jagodzianka" Nalewka z pigwowca to nalewka wyjątkowa, rozgrzewająca i lecznicza. Pigwowiec jest często mylony z pigwą, a pigwowiec i pigwa to …
My Blueberry CornerNiektórzy dopiero się wybierają na wakacje w tropiki, inni już dawno zapomnieli o wakacjach, ale wszyscy mogą sobie zrobić koktajl "błękitna laguna" jest w nim wszystko
Quinoa Raz!Rydze dzięki temu, że są twardymi grzybami doskonale nadają się do robienia przetworów. Na blogu znajdziecie przepis na Rydze po cygańsku lub Marynowane grzyby słodko
Codziennik KuchennyBez mąki, bez jajek, bez glutenu. Ze to ze smakiem. Zapraszam na placki z palonej kaszy gryczanej. Każda inna kasza sprawdzi się równie dobrze, choć każda
KucharzycaOryginalna, marokańska harira przygotowywana jest na bazie mięsa baraniego i podawana jest daktylami. Tak samo jak dahl, ma wiele odmian zależnych nie tylko od obszaru geograficznego
KucharzycaTani obiad! Tani nie znaczy, że byle jaki i niesmaczny! Tani obiad w 30 minut to marzenie każdej domowej gospodyni. A co na obiad? Bataty , grzyby
codojedzeniaSukces zupy krem z pieczonego kalafiora zachęcił mnie do ponownego przygotowania podobnego kremu na bazie pieczonych warzyw. Jako że mamy w tej chwili sezon dyniowy poniżej
Zdrowie na języku :PJesienny chleb z dynią i figami był wypiekany pod szyldem październikowej Piekarni Amber . Tym razem to cykliczne, wspólne pieczenie chleba miało podwójne znaczenie. Przepis
Codziennik KuchennyChleb żytni, z dodatkiem mąki pełnoziarnistej i słonecznika, to kolejny chlebek na zakwasie. Powstał specjalnie na zaproszenie Zorry z okazji Światowego Dnia Chleba . Pyszny
Smaczne ZdroweBataty to jedne z tych warzyw, które zwłaszcza jesienią powinny często gościć na naszych stołach. Są bogate w szereg cennych witamin, minerałów i składników odżywczych, dzięki
Even Better FoodJesień to najbardziej wyrazista pora roku. Zmysł wzroku angażują piękne barwy, a smaku zdecydowane aromaty. W tym miesiącu cieszymy się bogactwem jesiennych smaków i kolorów. Dynia
Smakowity Blog KulinarnyW swojej kuchni przygotowuję zwykle dania dopasowane do pór roku i dojrzewania warzyw i owoców. W związku z tym z wielką radością przywitałam propozycję Zorry! na
Weekendy w domu i ogrodziePopularne ostatnio ciasto pomidorowe - w mojej wersji jak zwykle bez dodatku białego cukru, produktów odzwierzęcych i bez glutenu. Ciasto jest naprawdę proste w przygotowaniu. Jeśli jeszcze
Domowa Cookierenka AgiMoje dziecko często je owsiankę na śniadanie . Staram się podawać ją z różnymi owocami czy innymi dodatkami. Owsianka z gruszkami a do tego karmelizowanymi to jeden
codojedzeniaNa dzisiejszy obiadek zrobiłam Spaghetti! Dla mężusia oczywiście tradycyjne Bolognese, a dla mnie o wiele lżejszy sosik, a mianowicie pomidorowy z brokułami. Uwielbiam makaronu, więc właściwie
kulinarne odsłony pati