Zauroczyła mnie ta pasta od pierwszego kęsa. Idealna jest na kanapkach ale wybornie smakuje z makaronem, zwłaszcza razowym. Pachnie wybornie, smakuje obłędnie, warto ją zajadać bo
Moje Małe CzarowanieSycylijski przepis z książki : "Słodki jak miód, kwaśny jak cytryny" Matthew Forta. Jak sam autor napisał: jedną z wielu zalet tego dania jest kontrast
Moje Małe CzarowaniePieczesz domowe pieczywo? Jeśli tak (lub chcesz zacząć), to mam dla Ciebie specjalny wpis bagietki – 3 sposoby na ciasto. Znajdziesz tu przepisy
Kolorowy PrzepisownikKuchnia marokańska, choć mniej popularna w naszej szerokości geograficznej niż hinduska, odznacza się podobną paletą smakową, wartościami odżywczymi i bogactwem kolorów. Jeśli dotąd nie mieliście okazji
Even Better FoodGulasz sojowy to smaczne danie, którego przygotowanie zajmuje zaledwie 15 min! Szybki obiad, odpowiedni zarówno dla wegan jak i wegetarian. Świetnie smakuje z ziemniakami, kaszą lub
kulinarne odsłony patiPierogi to kolejna potrawa z listy moich przysmaków. Jak do tej pory, by były zgodne z dietą rozdzielną musiałem ograniczyć się do pierogów
Dieta Rozdzielna i ZdrowieNa ponure listopadowe dni najlepsza jest kolorowa sałatka, ta wyjątkowo mi zasmakowała. Jest wesoła i pyszna, koniecznie wypróbujcie ten przepis. Składniki: 2/3 szklanki ugotowanej czerwonej
Quinoa Raz!Macie ochotę na coś zdrowego, a zarazem słodkiego do kawy lub jako przekąskę? Dziś proponuje Wam kulki orzechowe z dodatkiem masła ocherzowego i daktyli. Przepis jest
greengoodiesTortilla to meksykański placek, który zna z pewnością każdy z Was. Wystarczy zawinąć w nim swoje ulubione składniki i mamy gotową przekąskę lub drugie śniadanie. Takie
greengoodiesLubicie hummus? Ja bardzo. Robię go często, w różnych odmianach. Dzisiaj wersja z pieczonymi burakami. Moim zdaniem bardzo udane połączenie. 3 szkl ( 600 g ) gotowanej ciecierzycy
Polska ZupaTofu ma bardzo specyficzny smak i dla wielu osób, w "surowej" postaci jest niejadalne. Proponuję wersję mocno przyprawioną z moim ukochanym olejem sezamowym i kolendrą. Składniki
Smaki Przyprawy i KoloryRatatouille to nic innego jak francuski gulasz z warzywami, bardzo podobny do leczo. Jest świetnym pomysłem na samodzielne danie, ale może być również dodatkiem do ryżu
greengoodiesPrzeglądając mojego bloga w poszukiwaniu inspiracji na zupę brokułową (tak, ja również korzystam ze swoich przepisów, i to bardzo często, bo nie pamiętam dokładnych receptur 😂 A
Zdrowie na języku :PTo była czysta próba. O ile jagodowych dżemów „przerobiłam” już dość sporo, borówkowego nie robiłam nigdy. I chyba rzadko spotyka się przepisy z borówek
FitkotTrudno było z czasem, ale udało mi się i tym razem dołączyć do wspólnego wypikania w piekarni Amber 😊 I bardzo się cieszę, bo dzięki przepisowi zaproponowanemu
Weekendy w domu i ogrodzie