Pikantne orzechy mogą być hitem zbliżającego się Sylwestra. Dobrze mieć w zanadrzu jakąś chrupiącą przekąskę. Nie jestem fanką chipsów, za to orzechy w takiej pikantnej odsłonie
Smakowity Blog KulinarnySałatki warstwowe, to trzeba przyznać, cieszą się dużym powodzeniem na przyjęciach. Głównie dlatego, że dobrze skomponowane nie tylko smakują, ale też
Kolorowy PrzepisownikW końcu odważyłam się przygotować znaną wśród wegetarian, wegan i nie tylko - pastę tahini. Osobiście uwielbiam produkty w których jest sezam, więc ta pasta jest dopasowana
Truskawkowa FiestaRoślinna i deitetyczna wersja znanej i lubianej sałatki jarzynowej :) Idealna na poświąteczną lekką kolację ! SKŁADNIKI: Marchew Seler Pietruszka Ziemniak Jabłko Ogórki kiszone Groszek konserwowy
Marcepanowa kuchniaLubisz chipsy? Chipsy ze sklepu to nie jest zbyt zdrowa i dietetyczna przekąska. Może zrobisz domowe chipsy warzywne z piekarnika? Będą to smaczne... The post Domowe
Eksperymentalnie.comZiemniaki zapewne znasz. A czy znasz słodkie ziemniaki, czyli bataty? Zobacz jak zrobić domowe frytki z batatów z piekarnika – słodkie, pyszne i... The post Domowe
Eksperymentalnie.comKochani, dziś z okazji świąt Bożego Narodzenia, chciałam Wam podziękować, że ze mną tu jesteście i że mam dla kogo pisać. Życzę Wam radosnych
Quinoa Raz!Grzyby uwielbiam i jem przez cały rok. Bardzo lubię nadziewane pieczarki. Tym razem przyrządziłam je z włoskimi orzechami i parmezanem. Są wspaniałe! Nadziewane pieczarki to świetne
codojedzeniaŚwięta Bożego Narodzenia to szczególny czas nie tylko duchowo, ale też pod względem tradycyjnych potraw na wigilijnym i świątecznym stole
Kolorowy PrzepisownikKrokieciki francuskie z soczewicą i kaszą jęczmienną to moja propozycja na danie wigilijne, ale znacznie lżejsze, doskonałe dla dzieci (i
Kolorowy PrzepisownikTapioka to skrobia z korzenia manioku i świetnie sprawdza się w daniach bezglutenowych. Zalecana jest również alergikom. Składa się z niewielkich ilości białka i lekkostrawnych węglowodanów
Di gotujeZakwas na barszcz czerwony to podobno podstawa udanego barszczu o pysznym głębokim smaku. Podobno – bo u mnie w domu tradycji
Kolorowy PrzepisownikNa wigilijnym stole będą smacznym urozmaiceniem. Składniki na farsz: ok. 1 i 1/2 szklanki ugotowanej
Proste PotrawyMy Blueberry Corner by "jagodzianka" Smażone, suszone grzyby na wigilię jemy od zawsze. Ta wigilijna potrawa wzięta z kujawskiego, panieńskiego domu mojej mamy została także …
My Blueberry CornerPachnący. Mi smakuje odsmażony na patelni bez dodatku tłuszczu i podany z oliwą z pestek dyni. 1 szklanka puree z dyni (ugotowana lub upieczona dynia, można
Kucharzyca