warzywa - 14856 przepisów (strona:772/991)

Papryki faszerowane ryżem i ziołami 197

Bardzo lubię faszerowane papryki. Często robię je z dodatkiem mięsa, tym razem wersja ziołowa, tylko ryż i dużo aromatycznych ziół. Podłużne papryki też wydają mi się

Stare Gary
Papryki faszerowane ryżem 248

Przepyszne faszerowane papryki.   Pierwszy raz spotkałam na rynku fioletowe podłużne papryki, znakomicie się upiekły, były bardzo miękkie. Rewelacyjny okazał się również turecki ryż do

Stare Gary
CZERWONY BARSZCZ Z USZKAMI 197

Czerwony barszcz to danie którym moi synowie gdyby mogli zajadaliby się codziennie. Tak więc w wigilię musi być obowiązkowo i do tego uszkaSkładniki:2 kg buraków

Z Majeczką w kuchni
825. Dyniowe placki na słono. 194

Dyniowe owsiane placki z suszonymi pomidorami i mozarellą; rukola, keczupIntensywny dzień się zapowiada, ale za to miły. (no oprócz tego sprawdzianu ;) ale, na

More food, love and dreams
Mus z koziego sera, galaretką z czerwonego wina i chipsami z buraczka 202

Delikatny, puszysty mus z koziego sera, galaretka z czerwonego wina i chipsy z buraczka. To elegancka przystawka, którą stworzyłam na konkurs Merci Chef, w którym biorę

Oryginalny smak
Pieczony łosoś ze szpinakiem i puree ziemnaiczanym 224

 Składniki:400 gram filetu z łososiasólpieprz cytrynowy1/4 cytryny 100 gram świeżego szpinaku 1 ząbek czosnku pieprz5 ziemniakówszczypta gałki muszkatołowej 2 łyżki mlekałyżka oliwy z oliwekZiemniaki

Mango Papaja
Czerwona (modra) kapusta świąteczna 337

Dzisiaj w nowej świątecznej odsłonie nasza modra kapusta. Z dodatkiem żurawiny, śliwek, wina to jej nowa odsłona, bardziej królewska niż codzienna, niedzielna. Pyszny dodatek do świątecznej

Bernika - moj kulinarny pamietnik
Szaszłyki drobiowo - warzywne 165

                            Takie szaszłyki to raj dla podniebienia. I wcale nie musi być rozpalony grill aby go zjeść, bo można użyć grillowej patelni. Wiadomo, że z grilla węglowego

Ewa w kuchni
Faszerowane ogórki 204

                          

Ewa w kuchni
Klopsocukinia 172

                          

Ewa w kuchni
Młoda kapusta z botwinkową nutą na kolorowo 203

rozwiń i czytaj przepis :Rozwiń i czytaj przepis :

Ewa w kuchni
Ogórki w curry i kurkumie 279

                            W ramach współpracy z WSP "Społem " Kielce dostałam produkty do przetestowania. Dziś postanowiłam do ogórków użyć octów smakowych 6 %. Octy smakowe to koperkowy, estragonowy

Ewa w kuchni
Łosoś ze szpinakiem, serem pleśniowym i migdałami 255

Jedno z moich ulubionych dań. Przygotowuję je najczęściej jako główne danie podczas kolacji ze znajomymi albo serwuję mojej Rodzinie na obiad. Na pierwszy rzut oka potrawa

Słodko-Słony Świat Ilony