warzywa na patelnie - 12430 przepisów (strona:136/829)

Zapiekanka mięsna 122

sól , świeżo zmielony pieprz Przygotowanie   Cebulę obrałem , drobno posiekałem. Pora opłukałem i pokroiłem w cienkie krążki. Pieczarki umyłem i osuszyłem. Pokroiłem w cienkie plasterki. Warzywa wymieszałem i zeszkliłem na rozgrzanym maśle. Na oddzielnej patelni rozgrzałem 1 łyżkę oleju i usmażyłem mięso . Mięsną masę należy podczas smażenia rozdrabniałem za pomocą widelca , aby nie tworzyły się zbyt duże grudki. Usmażone mięso

R'n'G Kitchen
Zapiekana cukinia z mielonym mięsem 229

mięsa, dalej smażymy. Gdy mięso i cebula będą lekko zrumienione dodajemy do nich cukinię i przyprawy. Smażymy jeszcze około 5 minut, aż cukinia lekko zmięknie. Patelnię odstawiamy z ognia, do mięsa z warzywami wbijamy surowe jajko i dodajemy posiekany czosnek. Wszystko dobrze mieszamy i powstałą masą wypełniamy wydrążone cukinie i posypujemy 2 łyżkami parmezanu. Cukinie następnie układamy w żaroodpornym naczyniu

Kulinarne przygody Gatity
Duszona dynia z warzywami 121

małej dyni brokuł opakowanie mrożonego groszku ( może być również marchewka) pestki słonecznika przyprawy- sól morska, pieprz, oregano, cynamon  Przygotowanie Na rozgrzaną patelnie wrzucamy pokrojoną w kostkę dynie, solimy ją, doprawiamy cynamonem.Pod przykryciem smażymy kilka minut.Dodajemy resztę warzyw dusimy,do czasu aż warzywa zmiękną. Dodajemy pozostałe przyprawy, podczas duszenia można dolewać troszkę wody. Opcja z mięsem pierś z kurczaka podsmażamy

Kukuleczki
Kolorowe leczo na zdrowie 109

przygotowania leczo możemy wykorzystać paprykę czerwoną, żółtą, zieloną lub najlepiej ich miks, podobnie jest z cukinią, najlepiej użyć zarówno zieloną jak i żółtą. Można bawić się kolorem i formą warzyw, krojąc je w kostkę, na plasterki czy na paseczki. Jak przygotować świeże pomidory do leczo Kiedy u Agaty w szklarni pojawią się pierwsze czerwone pomidory, zamiast pomidorów w puszce(...)gniazda nasienne i kroimy w średniej wielkości kostkę lub w paseczki, cukinię myjemy, również osuszamy ręcznikiem i kroimy w kostkę lub w półksiężyce. Kiedy wszystkie warzywa mamy już przygotowane, zaczynamy przygotowywać leczo. W głębokiej patelni rozgrzewamy 2 pozostałe łyżki oleju, wsypujemy cebulę, solimy, smażymy, mieszając na małym ogniu przez 4 minuty. Kiedy cebula zmięknie, dodajemy czosnek przeciśnięty przez praskę, paprykę

KulinarneImpresje.pl
Kebab 127

Opis kebab: Kebab to bez wątpienia przysmak wielu z nas. Najczęściej możemy spotkać go w wersji z grillowanym mięsem, w dużej bułce z dodatkiem warzyw i sosu czosnkowego. Ma on jednak niejedno swoje oblicze, coraz częściej spotykamy go w postaci tortilli czy bez niczego. Ja jednak zapraszam na klasyczny przepis kebaba w bułce. Najsmaczniejszy i zdecydowanie najzdrowszy jest kebab przygotowany(...)Pomidory kroimy w niewielką kostkę a ogórek i cebulę w talarki. Przygotowane wcześniej pity przekrój do połowy i podgrzej po kilka minut z każdej strony na patelni. Wewnętrzną stronę pity wysmaruj sosem, dodaj warzywa i przygotowane mięso, a następnie polej kolejną warstwą sosu. Artykuł Kebab pochodzi z serwisu Przepisy kulinarne, przepisy na obiad - FoodMagazine.pl

FoodMagazine.pl - Przepisy kulinarne
Roladki z bakłażana z salsą z pomidorów 194

letnie upalne dni spożywanie gorących dań to nie lada wysiłek. Dlatego też dziś postawiliśmy na coś lekkiego - zimną przystawkę z bakłażana :) Bakłażan to niedoceniane przez Polaków warzywo (a właściwie to owoc, bo z botanicznego punktu widzenia bakłażan jest jagodą). Bakłażan dostarcza niewielu kalorii (100 g produktu to około 20 kcal), dlatego też powinien być wykorzystywany w kuchni przez osoby(...)grillowej grillujemy plastry bakłażana z obu stron i odstawiamy je do wystygnięcia. 4. Pozostałe plastry i “dupki” bakłażana, paprykę i cebulę kroimy w drobną kostkę. Na patelni na niedużej ilości oleju smażymy pokrojone warzywa, aż się ładnie zarumienią. Pod koniec smażenia doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Odstawiamy do wystygnięcia. 5. Gdy warzywa wystygną dodajemy do nich serek i natkę

W kuchni Katie
Ryba po grecku (najlepsza) 118

olej do smażenia sól pieprz tymianek bazylia oregano papryka słodka liść laurowy Filety pokroić na kawałki, posypać przyprawą do ryb, odstawić na 15 minut. Warzywa obrać. Marchew, seler i pietruszkę zetrzeć na dużych oczkach. Na patelni rozgrzać 4 łyżki oleju. Cebulę pokroić w półkrążki, zeszklić na oleju, dodać posiekany czosnek, wymieszać, dodać starte warzywa. Smażyć ok 5 minut, mieszając, żeby

Obiad gotowy
Gulasz z drobiowych żołądków i serc 85

ziele angielskie. Ugotować do miękkości. Wyjąć warzywa i podroby, przestudzić. Pokroić marchewkę i pietruszkę w kostkę, drobno na plasterki pokroić wszystkie podroby. W głębokiej patelni rozgrzać tłuszcz , włożyć pokrojoną cebulę, podsmażyć chwilę, dodać mięso i warzywa, paprykę pokroić w kostkę, brukselkę , podlać rosołem z gotowania podrobów. ok 1 szklankę, dodać przyprawy. Dusić pod przykryciem przez ok 20 min. Ze smalcu

Gotowanie jest łatwe
Sałatka z makaronem ryżowym, chińską mieszanką warzyw i piersią z kurczaka 257

opakowanie chińskiej mieszanki warzyw 2-3 łyżki majonezu (bez glutenu) sól, pieprz olej Pierś z kurczaka umyć, osuszyć i przeciąć na 4 części (tak jakbyśmy chcieli przygotować smażone kotlety). Mięso przyprawić z obu stron: solą, pieprzem i słodką papryką. Wstawić na 1 godzinę do lodówki. Po upływie czasu, na dno patelni wylać odrobinę oleju i usmażyć piersi z kurczaka(...)makaron zgodnie z instrukcją na opakowaniu (zalać wrzącą wodą, odstawić na 3 minuty, odcedzić i ostudzić). Miękki makaron pokroić na 3-4 części. Na dno patelni wylać odrobinę oleju i dodać mrożoną mieszankę warzyw. Całość przyprawić solą i pieprzem. Smażyć na średnim ogniu, co jakiś czas mieszając. Miękkie warzywa ostudzić. Do makaronu dodać mieszankę warzyw, pokrojone kawałki piersi z kurczaka

Ugotować
Drożdżowe ślimaczki z porem, selerem i serem feta. 126

czasie należy zrobić farsz. Pora obrać z wierzchnich lisci,  umyc a następnie pokroić w półplasterki, seler obrac i zetrzeć na tarce o drobnych oczkach. Na patelni rozgrzać oliwe i wrzucić na nią warzywa, doprawić sola oraz pieprzem i smażyc około 5 min.( nie solimy za dużo ponieważ ser feta jest słony i może się później okazać

Radość kipiąca uśmiechem.
Drób z warzywami – obiad niskokaloryczny 229

tłuszczu. Naturalny tłuszcz, który znajduje się w mięsie w zupełności wystarczy. Bakłażana kroimy w plastry, solimy i po kilkunastu minutach odsączamy z nadmiaru wody. Pozostałe warzywa kroimy na porównywalnej wielkości kawałki i obsmażamy na patelni do miękkości. Dodajemy dwie łyżki miodu i delikatnie karmelizujemy. Podajemy z sosem balsamicznym. Smacznego

MarcinChef
L... Lecho! [Eintopf part. 1] 264

łyżka pikantnego ketchupu przyprawy (sól, pieprz, bazylia, zioła prowansalskie papryka słodka/ostra, czosnek) *może być inne mięso Przygotowywanie (banalnie proste i szybkie!): 1. Rozgrzewamy olej na patelni (lub garnku), wrzucamy pokrojone w kostkę warzywa i podsmażamy. 2. Po ok. 10min. dorzucamy parówki. 3. Chwilę później dodajemy pomidory z puszki i łyżkę ketchupu. Doprawiamy przyprawami. 4. Wszystko mieszamy na małym ogniu

Kitchens Alphabet
Mięsko z patelni grillowej 136

przepisem zawartym na opakowaniu nada wyszukanego smaku i aromatu oraz niezwykłej kruchości naszym daniom mięsnym przygotowywanym na ruszcie czy patelni. Macerowanie  to świetny sposób na nadanie żywności kruchości i delikatności. Proces ten stosuje się również w celu aromatyzacji mięsa, warzyw czy też owoców. Wymaga niewiele czasu, a może sprawić, że przygotowywana przez nas żywność stanie się niezwykle smaczna(...)jest niezwykłym atutem przy sporządzaniu deserów. Macerata Grillowa to znakomicie skomponowana mieszanka ziół, przypraw i suszonych warzyw. Przygotowana macerata zgodnie z przepisem zawartym na opakowaniu nada wyszukanego smaku i aromatu oraz niezwykłej kruchości naszym daniom mięsnym przygotowywanym na ruszcie czy patelni

Moje domowe kucharzenie
Zupa z podsmażanymi warzywami i groszkiem 156

się podsmaży, dodajemy marchewkę i podsmażamy, aż marchewka lekko się podrumieni. Dodajemy ziemniaki oraz pora i całość podsmażamy, aż ziemniaki lekko się zarumienią. Gdy warzywa się podsmażą, odgarniamy je na bok i bezpośrednio na patelnię dodajemy czosnek, przeciśnięty przez praskę. Podsmażamy go 2 minuty. Przygotowanie zupy: Do bulionu dodajemy groszek i gotujemy, aż zmięknie. Dodajemy podsmażone warzywa. Doprawiamy maggi

Smak mojego domu
Jajka zapiekane na pikantnym sosie z bakłażana i pomidorów 133

Dzisiaj mamy dla Was potrawę, która świetnie nadaje się na rozgrzewające śniadanie, lekki obiad lub kolację. Tradycyjna szakszuka to jajka sadzone, nie na patelni, ale na sosie zrobionym z pomidorów, papryki i innych warzyw. Istnieje wiele odmian tej pochodzącej z Izraela tradycyjnej pomidorowej potrawy, np. z dodatkiem szpinaku i fety. My proponujemy jajka zapiekane na pikantnym sosie z bakłażana(...)wrzątkiem, obieramy ze skórki i kroimy w kostkę. Cebulę i czosnek drobno siekamy. Na  patelni rozgrzewamy po łyżeczce masła i oleju. Podsmażamy na niej cebulę i czosnek, cukier, paprykę oraz kumin. Dodajemy pokrojone pomidory, solimy i dusimy i dusimy do momentu aż warzywa zaczną się rozpadać (ale dalej pozostaną w kawałkach) i powstanie sos pomidorowy. Na koniec do sosu

Moja Mama Gotuje

Proponowane wyszukiwania