warzywa na patelnie - 12430 przepisów (strona:140/829)

Kurczak tikka masala z fasolką i ziemniakami 146

Pyszny szybki obiadek, zrobiłam go w 30 minut. W osobnym garnku ugotować ziemniaki i fasolkę do miękkości. Woda musi być osolona. Jak już warzywa będą miękkie to odlać wodę. Rozgrzać patelnię z odrobiną oleju, wrzucić kminek, paprykę słodką, posiekaną chilli, posiekany czosnek, potarty imbir. Smażyć około 30 sekund, aż poczujecie zapach przypraw. Wrzucić pokrojone w cienkie plasterki piersi kurze,przekrojone

Kuchnia Pokoleń
Cebulowa zupa krem 164

dusimy na maśle aż delikatnie zmięknie. Dodajemy zmiażdżony czosnek i chwilę razem dusimy. Miękką cebulę dodajemy do bulionu i całość gotujemy ok 15 minut. Ugotowane warzywa mielimy blenderem na gładką masę. Na patelni rozgrzewamy odrobinę oliwy i smażymy na niej grzanki - aż będą złote i chrupiące - na koniec na każdą grzankę układamy plaster sera żółtego i czekamy aż się roztopi

sierotka maRysia w kuchni
Wiejska grochówka 118

łyżeczki białej gorczycy 1 łyżeczka oregano sól pieprz koperek Mięso pokroić w kostkę, podsmażyć razem z cebulą na niewielkiej ilości tłuszczu. Przyrumienione mięso przełozyć do garnka, patelnię przepłukać i dodać do garnka. pokroić warzywa oprócz ziemniaków , zalać ok 2 litrami wody dodać groch i gotować do miękkości, ziemniaki obrać pokroić w kostkę i wrzucić do zupy, gotować do momentu kiedy

Gotowanie jest łatwe
Uszka i barszcz Wigilijne 141

garnka. Dodać wody tak aby warzywa były zakryte . Krok 3   Na rozgrzaną patelnię wlać 1 łyżkę oliwy . Cebulę przekroić na 2 części i podsmażyć ,               dodać pokrojony w plastry czosnek , zamieszać aby czosnek nie przypalił się , dodać

Eli Gotowanie
Ratatouille na ciepło wg Apetycznej panny Dahl 146

nasion kolendry sól, pieprz pęczek świeżej kolendry  Posyp pokrojone bakłażany i cukinie solą, włóż je do durszlaka. Po godzinie przepłucz i osusz ręczniczkiem. Rozgrzej na patelni ok 1 łyżki oliwy i zrumień warzywa ze wszystkich stron. Kiedy będą gotowe odłóż na bok W dużym rondlu o  dość grubym dnie rozgrzej resztę oliwy i włóż cebulę, czosnek i nasiona

AZgotuj!
Pierogi z mięsem 161

prawie gorącą ( ok 1 szklanki ). Wyrobić zwarte, elastyczne ciasto. Zawinąć w folię spożywczą i odłożyć na 30 min. W tym czasie przygotować farsz. Ostudzone mięso i warzywa z rosołu zmielić w maszynce. Na patelni podsmażyć na złoto cebulkę, dodać do farszu. Przyprawić sola i pieprzem do smaku. Odroić część ciasta, resztę przykryć ściereczką aby nie wysychało. Stolnice podsypać lekko mąką

Atlas Smaków
Tortilla z kurczakiem 314

wymieszać. Wykonanie tortilli: Pierś z kurczaka  wyczyścić i pokroić w plasterki. Obsypać przyprawą do gyrosa i dokładnie wymieszać. Odstawić na minimum pół godziny. Usmażyć na patelni na łyżce oliwy z oliwek. Wszystkie warzywa pokroić w kostkę, posiekać cebulę, szczypiorek oraz koperek (Ja dodałam do nich łyżkę octu balsamicznego). Tortille przygotować według opisu na opakowaniu. Posmarować dokładnie sosem,  ułożyć

The Sweet Damsel
Pyszny sos kurkowy 236

zrobić sos kurkowy wybrałam się na grzybobranie do Lidla :) Kupiłam dwa opakowania kurek po 250g. Nie chcąc psuć ich smaku -  nie dodałam żadnej cebuli, warzyw - same grzybki. CO ROBIMY : Podgrzewamy na patelni oliwę i wrzucamy na rozgrzaną oliwę nasze kurki. Lekko podsmażamy - mieszając, aby każda kurka miała szansę się podsmażyć. Podsmażone kurki wraz z oliwą przesypujemy do rondelka - zalewamy

dlaSmaQ
Zupa z porem, pieczarkami i mięsem mielonym 179

wodzie. W międzyczasie pory umyć i pokroić w talarki. Pieczarki umyć, pokroić w grube plasterki. Mielone mięso umieścić do garnka z roztopionymi serkami. Na tej samej patelni przesmażyć pory wraz z pieczarkami. Gdy warzywa zmiękną to przesypać je do garnka. Całość gotować pod przykryciem około 15-20 minut. Pod sam koniec zupę posmakować i ewentualnie doprawić ją solą oraz pieprzem

Ugotować
Pikantna zupa krem z brukwi 120

tygodnie. Wy możecie użyć tego co zwykle do zup używacie. Czyli np. kostki rosołowej lub od początku gotować wszystko w jakimś wywarze bulionowym. I gotujemy aż warzywa będą miękkie. W tym czasie na patelni podsmażamy cebulę pokrojoną w kostkę, posiekane 2 ząbki czosnku i pół posiekanej drobno papryczki chili. Dorzucamy po podsmażeniu to wszystko do garnka, zdejmujemy z gazu, dodajemy

Marder&Marder Manufacture
Risotto ze szparagami 233

gotujemy przez 5 minut – szparagi się ugotują, a bulion uzyska szparagowy posmak. Po tym czasie dodajemy delikatniejsze główki oraz groszek i gotujemy jeszcze 2 minuty. Warzywa wyławiamy. W rondlu lub w szerokiej patelni rozgrzewamy oliwę z oliwek. Podsmażamy na niej cebulę pokrojoną w drobną kostkę. Lekko solimy. Gdy będzie szklista dodajemy ryż. Podsmażamy, często mieszając, aż wszystkie ziarenka oblepią

Poezja smaku
"Włoska" zapiekanka ;) 170

dostępniej w Lidlu, Tesco, Biedronce, Netto, Kauflandzie) słoiczek koncentratu pomidorowego (najlepszy smakowo z Netto) 1 serek wiejski 1 jajko Sposób przygotowania: Mieszankę wrzucamy na teflonową patelnię, dodajemy odrobinę wody i dusimy, aż warzywa zmiękną dodajemy przyprawy (które były dołączone do mieszanki) oraz koncentrat pomidorowy smażymy jeszcze kilka minut co jakiś czas mieszając miksujemy serek wiejski z jajkiem włoską mieszankę

Zdrowo i dietetycznie. Moja rzeczywistość
Cukiniowe wstążki z pietruszkowym pesto 111

skórka starta z ½ cytryny 1 łyżka soku z cytryny sól, pieprz 3 łyżki oleju z pestek dyni czerwony pieprz do podania (opcjonalnie) Za pomocą obieraczki do warzyw pokrój cukinię w wąskie paski. Rozgrzaną patelnię skrop odrobiną oliwy i wrzuć wstążki. Na średnim ogniu podsmażaj je przez 3 minuty, po czym przełóż do miski. Do blendera wrzuć natkę, pestki dyni, skórkę

Roślinna - blog wegański
Naleśniki z kaszą jaglaną i sosem rabarbarowo-truskawkowym 143

powstał w ramach kampanii "Pora na pomidora, czyli jak tu nie kochać polskich warzyw i owoców" ( www.poranapomidora.com ), finansowanej ze środków Funduszu Promocji Owoców i Warzyw."      Naleśniki: na ok. 10 sztuk na patelni o średnicy 21 cm 260 g mąki 250 ml mleka 250 ml wody mineralnej gazowanej 2 jajka szczypta soli 50 g roztopionego masła Jajka, sól

bistro mama
Risotto ze szparagami i kurczakiem 164

kawałki. Pozostawiamy kilka do dekoracji. Pod koniec gotowania ryżu dodajemy mięso z kurczaka, szparagi oraz posiekaną szałwię. Pomidora i czosnek kroimy w plasterki. Na patelni rozgrzewamy oliwę z oliwek i układamy warzywa. Doprawiamy solą, pieprzem i tymiankiem. Smażymy z obu stron. Pomidory i czosnek układamy na risotto. Pozostałe szparagi przesmażamy chwileczkę na tłuszczu ze smażenia pomidorów. Dekorujemy wierzch potrawy. Dodajemy

Pyry na Gaz

Proponowane wyszukiwania