łyżki ciemnego kakao Banany i awokado obieramy i kroimy w grubą kostkę. Następnie dodajemy kakao i całość miksujemy na gładką jednolitą masę. Tak przygotowanym kremem możecie smarować wafle ryżowe, pieczywo chrupkie lub andruty i podawać z owocami. Możecie też krem zmiksować z płatkami owsianymi i jogurtem lub mlekiem kokosowym - powstanie fantastyczny koktajl na śniadanie :-) Jeszcze inna możliwość to zmieszanie
Czary - gary w kuchnimiarę szybki do zrobienia, w smaku słodkawo - kwaśny, cytryna w końcu. Krem pasuje do wszystkiego, bo można go wykorzystać do ciasteczek, naleśników, różnego rodzaju pieczywa (ja najpierw spróbowałam z waflami ryżowymi Britta ) . Zastosowań jest wiele. Do przygotowania nie potrzeba też nie wiadomo ilu składników, bo masło, cytryny, cukier i jajka. Składniki na około 250 ml: 2 cytryny
kruche babeczkiwww.facebook.com/Di.gotuje http://digotuje.blogspot.com Solony karmel to doskonały dodatek do naleśników, lodów - czy prażonych owoców. Można nim przekładać wafle tortowe lub rożne ciasta/ciasteczka. Smakuje tak pysznie, że podjadanie go prosto ze słoiczka jest nieuniknione! 200g cukru 2 opakowania cukru waniliowego (po 16g) 50 ml wody 200 ml śmietanki 30% 100g masła 1/2 łyżeczki soli Cukry połączyć z wodą i podgrzewać
Di gotujeforemek do uli. Składniki: 8 łyżek wody 60 g masła irlandzkiego 9 łyżek kopiastych mąki pszennej cukier puder około 0,5 kg olejek migdałowy kajmak opłatki lub krążki z wafli tortowych Przygotowanie: Zagotować wodę dodać masło i mieszając podgrzewać aż się rozpuści. Wsypać mąkę i masę zagotować. Powstanie gęsta masa taka jak na ptysie. Zdjąć z ognia i ostudzić
Ala piecze i gotujePyszna i zdrowa pasta na chlebek lub wafla ryżowego. Szybka i mega prosta w przygotowaniu. Do placuszków czy omletów też się doskonale sprawdzi. PRZEPIS banan awokado 1 łyżeczka kakao słodzik opcjonalnie Wszystkie składniki blendujemy i gotowe!!! Smacznego :) Zachęcam do obserwowania mojego profilu na ♥︎ ♥︎ Instagramie ♥︎ ♥︎ Facebooku
Tetiisheriposiekać dodać garść rodzynek 1 dużą paczkę ciastek petitek pokruszyć 2 jabłka pokroić w kostkę 2-3 łyżki kakao Wszystkie składniki dokładnie wymieszać i masę wyłożyć na 2 zwilżone wafle ułożone obok siebie i zawinąć w rulon. Owinąć folią i schłodzić w lodówce. Po wystudzeniu polać rozpuszczoną czekoladą
Jadło i czytadłoMasło orzechowe jest nie tylko dobrym dodatkiem do kanapek czy deserów, przekładania wafli czy ciastek, można z jego użyciem wyczarować pyszne lody albo upiec ciasteczka dodając je zamiast zwykłego masła lub margaryny. Przykładowy przepis TUTAJ . Dobra wiadomość dla łasuchów- masło orzechowe można przyrządzić bez problemu w domu a do jego wykonania potrzebujemy tylko orzechów! W zasadzie niczym nie różni się
Wrzosowa Polanaprzestygnie smarujemy nią andruty, jeden i przykrywamy następnym tak pięć warstw wykorzystujemy. Najlepiej robić wieczorem, przycisnąć czymś ciężkim i zostawić na noc. Rano można pokroić i podawać. Przepyszne wyszły wafle
Różowa kuchniawcale nie musi być zdrowy i wartościowy w witaminy i minerały. Masa kajmakowa według tego przepisu to wysokowęglowodanowa i bardzo kaloryczna maziaja, która może służyć nam, np. do przygotowywania wafli przekładanych nią, zrobienia krówek czy świątecznego mazurka. Zaraz jakiś maniak się przyczepi, że tu jest sam cukier, syrop glukozowy i nic zdrowego… Życie nie jest zdrowe
Blendmandokładnie mieszamy na jednolitą masę. Następnie szczypiorek drobno siekamy i dodajemy do masy, mieszamy. Doprawiamy świeżo mielonym pieprzem, ewentualnie do smaku możemy posolić. Podajemy z pieczywem. Ja użyłam naturalnych wafli ryżowych
Ciastka - domowe słodkościwww.facebook.com/Di.gotuje http://digotuje.blogspot.com Krem jest i dealny do przekładania wafli tortowych i ciast. Sprawdzi się również przy przyrządzaniu innych deserów. 250g masła 3 żółtka 1 szklanka cukru pudru 1 opakowanie cukru waniliowego 2 łyżki kakao 1 kieliszek alkoholu (wódka, spirytus) Masło utrzeć na puch i wymieszać z alkoholem. (Alkohol sprawi, że krem w późniejszych
Di gotujeryżowy z orzechami laskowymi i migdałami , mleczko kokosowe * dżem truskawkowy bez cukru * mix orzechowy * pyłek kwiatowy , wiórki kokosowe * fasolę konserwową * wafle wielozbożowe z chia MĄKA KASZTANOWA Powstaje w wyniku zmielenia suszonych kasztanów jadalnych. Cechy charakterystyczne: bezglutenowa bogata w błonnik pokarmowy wspomaga prawidłową pracę jelit jest źródłem witamin
Zdrowie na języku :Pdrobno mielimy, mieszamy z rozpuszczonym masłem. Tak przygotowaną masą napełniamy foremki o średnicy 10 cm, dociskając spód i boki, odstawiamy do lodówki na godzinę. Krem: Śmietankę ubijamy, dodajemy zmielone wafle, migdały i rozpuszczoną czekoladę. Tak przygotowanym nadzieniem napełniamy przygotowane wcześniej spody. Białą czekoladę rozpuszczamy, lekko ostudzoną wylewamy na wierzch babeczek, obsypujemy obficie kokosem. Chłodzimy 2 godziny w lodówce
słodki bratekwafle robił mój ojciec od kiedy pamiętam. Zawsze były doskonałe. Prosty, sprawdzony przepis i co najważniejsze idealne za każdym razem. Najlepiej smakuję "na drugi dzień", więc warto zrobić je wcześniej
Milion Smakówzbyt słodki, można spokojnie udekorować ciastka ulubioną polewą czy lukrem - u mnie glazura limonkowa . A wielkanocne kształty, dodają uroku świątecznemu stołowi :) Składniki na 3 duże blachy ciastek: CIASTKA: 2 wafle Grześki w czekoladzie - razem około 80g 360g mąki pszennej 50g domowego cukru waniliowego - o tym jak przygotować, trochę więcej TU 250g margaryny - schłodzona z lodówki 1 jajko
Grunt to przepis!