innych dodatków kanapkowych (typu sery, serki itp) - szczególnie dla osób które tak jak ja nie jedzą wędlin (ja nie jem, ale wegetarianką nie jestem). Ja podałam ją na waflach ryżowych z dodatkiem szczypiorku. Równie pysznie smakowałaby z innymi warzywami, np. ogórkiem czy pomidorem. Poza kanapkami można ją użyć np. jako nadzienie do naleśników czy dodatek do wytrawnych placuszków. Firma Primavika
Kto ugości moich gości?masa z nutelli: 100 g masła, 160 g nutelli, 1 łyżka kakao, 2 czubate łyżki zmielonych orzechów laskowych, 100 g orzechów laskowych. dodatkowo: 70 g deserowej czekolady, 3 duże wafle. Przygotowanie: Masa mleczna: w rondelku podgrzewamy mleko i dodajemy cukier, mieszamy, aż się rozpuści. Masło ucieramy mikserem i dodajemy do niego ostudzone mleko i mleko w proszku. Masa
Aga w kuchniprzepis już dość dawno temu, ale jakoś do tej pory nie złożyło się by go przygotować. A szkoda, gdyż teraz wiedziałabym, że należy masę wyłożyć np; na waflu lub rozsmarować cienko na blasze, poczekać aż stężeje i pokroić w niewielki prostokąty, a następnie oblać czekoladą. A tak zrobiłam wielką truflę w formie do keku i strasznie ciężko
Ciasteczkowy Potwórłyżki cukru 1 cukier waniliowy 2 żółtka Masa z galaretką : 1 puszka brzoskwiń 2 galaretki pomarańczowe, 3/4 szkl wody Masa z nutellą 40 gad kremu Nutella 1 pokruszony wafel Bita śmietana: 1/2 l. śmietany kremówki 3 łyżki cukru pudru 4 łyżeczki żelatyny rozpuszczonej w 1/3 szkl wody biszkopt jasny z 4 jaj biszkopt czerwony z 4 jaj ( część mąki zastąpić
Ciasteczkowy Potwórszklanka zmiksowanych owoców brzoskwini ok 1 1/2 kg owoców ze sklepu cukier do smaku Polewa karmelowa: pól szklanki brązowego cukru 2 łyżki masła 2-3 łyżki śmietany kremówki Dodatkowo: wafle do lodów lub miseczki waflowe Wykonanie: Owoce obieram ze skórki, kroję na dwie części, usuwam pestki i miksuje na gładką masę. W razie konieczności dosładzam do smaku. Dodaję śmietanę cały
Ciasteczkowy Potwórstopniowo po trochę przestudzonego budyniu. Na końcu dodać kawę cappucino i utrzeć. Można dodać troszkę spirytusu dla zostrzenia smaku kremu. Dodatkowo: 1 słoik powideł śliwkowych; 3 płaty andruta (wafla); Andruty przycinamy odpowiednio na wielkość ciasta, smarujemy je powidłami. Na powidło należy położyć ciasto cynamonowe i połowę kremu. Na krem nakładamy wkładkę i znowu krem, a następnie ciasto cynamonowe, powidło
In my kitchenwłasnej roboty). I zupełnie nie czuję się z tego powodu źle. Wszystko jest dla ludzi i we wszystkim trzeba zachować zdrowy rozsądek. Dobrą opcją są peski dyni, jogurt naturalny, wafle ryżowe czy gorzka czekolada. Ta to dopiero poprawia nastrój! Dajcie znać, jakie są Wasze sposoby na niepodjadanie :) Buziaki, Kats
Katsuumiowocami - 76, zaś naleśniki - 85. Ciekawostką jest, że Nutella ma indeks glikemiczny równy tylko 33 - co nie jest wysoką wartością. Za to uwielbiane przez niektórych, bardzo niskokaloryczne z resztą wafle ryżowe - już 64. Także to może być mylące, warto więc poczytać tabele, zanim wybierzemy się na zakupy :) od pewnego czasu używa się także pojęcia ŁADUNEK GLIKEMICZNY - obliczany jest
KatsuumiKolejna pozycja na świąteczny stół. Pyszna masa cytrynowa, pełna orzechów włoskich na waflu, przykryta bezą. Spróbujcie, a z całą pewnością nie pożałujecie. Przepis pochodzi z książki Heleny Lipińskiej i Andrzeja Woźniakowskiego ” Ciasta słodkie i wytrawne” wydanej w 1990 roku z moimi małymi zmianami. 100 g mąki 100 g masła 250 g cukru pudru
Polska Zupatarce o grubych oczkach lub też drobno pokroić. Dodać posiekany szczypiorek oraz majonez i dokładnie wymieszać. Do smaku doprawić świeżo zmielonym czarnym pieprzem. Pastę podawać z ulubionym pieczywem lub waflami ryżowymi. Ja swoje kanpeczki zrobiłam z extra cienkich wafelków kukurydzianych GoodFood
Monia miesza i gotujeogniu. Przykrywamy i gotujemy 2 godziny - w razie potrzeby uzupełniamy wodę. Po dwóch godzinach wodę wylewamy, a puszkę pozostawiamy do całkowitego ostygnięcia. Tak przygotowaną masą możemy dekorować mazurki, przekładać wafle tortowe lub nadziewać pączki :) UWAGA! Puszkę należy otwierać dopiero po całkowitym ostygnięciu
My Culinary Artczekoladowy deser z koroną. Składniki : 5 jajek 80 g cukru 200 g (1 szt) czekolady do gotowania 50 g masła 200 ml śmietany 30% łyżeczka cukru waniliowego truskawki, wafle do dekoracji Przygotowanie: Zaczynam od połamania czekolady i rozpuszczenia jej razem z masłem w kąpieli wodnej bo trwa to najdłużej. W między czasie oddzielam białka od żółtek. Żółtka
Mechanik w kuchniPrincepolek jest nieco inny od wszystkich ciast, zresztą kto wpadłby na pomysł, żeby do ciasta dodać wafle :) przepis mam od mojej mamy, ale jego historia sięga głębiej, no w każdym razie, nie będę przynudzać, jeszcze tylko powiem, że masą princepolkowa jest świetna jako wkładka do tortów, zresztą kiedyś zrobię i sami zobaczycie :) A samego Princepolka można też wywrócić do góry
Smakowy Rajbakalii (orzechy włoskie, laskowe, nerkowca, pestki dyni), 2 łyżki mieszanki prażonych ziaren Migdałowy Zakątek Ziarenkowo ( słonecznik, migdały, sezam, wiórki kokosowe, orzechy arachidowe), 200g białej czekolady, 3 łyżki sproszkowanego wafla andruta, 2 łyżki soku z grejpfruta, 2 łyżki mleka. Wykonanie Płatki kukurydziane pokruszyć i zalać sokiem z grejpfruta. Czekolady stopić z mlekiem na parze, od razu dodać pokruszone
Z miłości do słodkościszklanki mleka, 3/4 szklani cukru Wykonanie; Do rondelka kładziemy wszystkie składniki. Rozpuszczamy. Gotujemy na małym ogniu 10 minut. Następnie studzimy i nakładamy na poszczególne warstwy andruta. Na koniec przyciskamy wafle od góry. Śliczny ceramiczny talerzyk do nabycia u NESSEAART Przygotowanie krok po kroku - KLIKNIJ TUTAJ
Anioły w kuchni