limonki, solą i kuminem. W razie potrzeby, gdy hummus jest bardzo gęsty dodajemy do niego oliwę lub wodę, w której gotowała się ciecierzyca. Hummus można podać np. z waflami ryżowymi Sonko
Kuchnia Bon Appetitdobrze.Kubków przygotujcie więcej bo masy ogrom wychodzi ha ha mi zabrakło.Zapraszam!. 1 OP.KISIELU TRUSKAWKOWEGO 4 BIAŁKA 1KG.CUKRU 1 SZKL.WODY 1 ŁYŻKA OCTU 20 WAFLI DO LODÓW LUB SPODÓW DO BABECZEK - i więcej :) ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ PRZYGOTOWAĆ GĘSTY SYROP:1 SZKL.UGOTOWAĆ Z 1 ŁYŻKĄ OCTU I 1KG.CUKRU.CAŁOŚĆ WYMIESZAĆ.BIAŁKA UBIĆ NA SZTYWNĄ PIANĘ.DODAWAĆ OSTROŻNIE GORĄCY SYROP,CIĄGLE UBIJAJĄC
Kocurkowe rozmyślania w kuchni Anielkideserze. Tartę przygotowujemy na spodzie z ekspandowanej gryki - do kupienia w sklepach ze zdrową żywnością. Można z powodzeniem zastąpić ją preparowanym ryżem, amarantusem, kaszą jaglaną lub ewentualnie pokruszonymi drobno waflami ryżowymi. Masa składa się z kaszy jaglanej, bananów i mąki kokosowej użytej jako zagęszczacza. Całość pokryta jest warstwą pysznej czekolady. Spód: 1 szklanka ekspandowanej gryki, kaszy jaglanej lub amarantusa
Chocolate Muffin Blogskładniki: 1 opakowanie wafli 4 łyżki powideł śliwkowych 200 g masła 50 ml mleka 20 g kakao 175 g cukru 1 łyża mąki 100 g orzechów włoskich wykonanie: Orzechy siekamy w miarę drobno, możemy je również podprażyć na suchej patelni. Do rondelka z grubym dnem wkładamy masło, wlewamy mleko, wsypujemy cukier wymieszany z kakao oraz mąką. Wszystko mieszamy i podgrzewamy
Domowy Smak Jedzeniachłodzi masę. Czas chłodzenia jest o wiele krótszy niż w zamrażarce, gdyż od 15 do 40 minut. Czasem trzeba je jeszcze " domrozić" kilkanaście minut. Możecie je później podawać w waflach, na cieście, czy miseczkach z wydrążonych owoców, np. mango, melonie, kawałkach arbuza. Składniki: 12 cytryn 350 g cukru 2 szklanki wody Wykonanie: Cytryny dobrze wyszorować, osuszyć. Z dwóch większych cytryn
Zasmakuj Kuchnisię udało i Lilcia zjadła dwie takie jajeczne babeczki. II Śniadanie 9:00 Wczoraj wrzuciłam posta z przepisem na domowe gofry ( tutaj>>> ). Tak zasmakowaliśmy w tych waflach, że trzy dni się nimi objadaliśmy. I właśnie w środę rano przed wrzuceniem posta postanowiłam spontanicznie zrobić (trzeci dzień z rzędu) gofry na drugie śniadanie i jeszcze raz sprawdzić
lady-och-mistrzyni.blogspot.comprzed śniadaniem, a wystarczą wymachy rąk i nóg, taniec lub spacer do sklepu. A co z 16-godzinnym postem? Uczono nas, że gdy nie jemy, metabolizm zwalnia. Jedząc tylko wafle ryżowe, grejpfruty i sałatę zwalnia na pewno, co bywa efektem ubocznym tradycyjnych diet ograniczających kalorie. To właśnie wtedy organizm wpada w panikę, bo niby jedzenie jest, ale energii za mało
greenscarfdoprawiamy pieprzem ziołowym i mieszamy. Solimy już na kanapkach, ponieważ wcześniej serek może zrobić się wodnisty. Lekki serek z rukolą i rzodkiewką podajemy na śniadanie z ulubionym pieczywem lub waflami ryżowymi. Warto wiedzieć, że rukola jest wartościową sałatą. Zawiera kwas foliowy, beta-karoten i luteinę, która chroni wzrok. W rukoli znajdziemy witaminy A, C, i K oraz wapń, magnez, żelazo
My Chcemy Jeśćdoskonały sposób na zachęcenie dzieci do picia mleka. Starsze mogą same bez problemu przygotować go w domu. Skłaniki 600 ml mleka 3,2 % 2 szt lodów śmietankowych w waflu … Czytaj dalej
Fiołkowa Kuchnia Małgorzatypieprz sól Wykonanie: Fasolę płuczemy z zalewy i odsączamy na sitku, łączymy z pozostałymi składnikami i blendujemy. W razie potrzeby jeszcze raz doprawiamy solą i pieprzem. Smarujemy bułeczki, placki, wafle, czy co tam mamy pod ręką i pałaszujemy
Quinoa Raz!Rolada kokosowa Śmietanowiec Deser lodowo - śmietanowy Cytrynowiec Wafle
NA MOIM TALERZUświątecznym stole. Nie zawsze tak było. Pierwszy keks w moim rodzinnym domu pojawił się wówczas, kiedy jako nastolatka sama zaczęłam piec ciasta. Mama piekła makowce, pierniki, różne ciasteczka, był wafel z ciastkami, ale keks się nie pojawiał. Pamiętam, że pierwszy raz zainteresowałam się tym ciastem będąc kilka dni przed Bożym Narodzeniem w domu bliskiej koleżanki z liceum. Jej mama ucierała
I tu będę miała takie teCiasteczka cynamonowe Pachnące ciasteczka Kruche ciastka Pierniczki Oponki dyniowe Wafle Racuchy Rurki z kremem Amarantuski Owsiane Gniazdka Diphahata Scones Faworki Muffinki ( I ) Muffiny czekoladowe
NA MOIM TALERZUCharlotte jest deserem pochodzącym z Francji, p rawdopodobnie z przełomu XIX i XX wieku. Jest to ciasto z zewnątrz otoczone biszkoptem, herbatnikami lub waflami, z kremowym wnętrzem, często owocowym. Obecnie ma wiele różnych odmian. I ja również postanowiłam zrobić swoja wersje. Wersje truskawkową. Jak widzicie deser był dawno przygotowany, bo w 2010r. , ale był pyszny i z chęcią wykonam
Bernika - moj kulinarny pamietnikkakao zagotować i wystudzić. 2. Do letniej masy dodać mleko w proszku i zmiksować/ wymieszać. 3. Dodać pokruszone herbatniki, bakalie, wiśnie. Wymieszać łyżką. 4. Masę wyłożyć na wafla i przykryć drugim. 5. Całość włożyć do lodówki na kilka godzin. Za przepis, zdjęcie i wkład w działanie bloga - dziękujemy
Kuchnia smaków