Składniki: 2 wafle ryżowe – 20 g 2 łyżki dobrej jakości masła orzechowego – 40 g świeże maliny – 10 g borówki – 10 g Kalorie: 266 Białko: 12 g Węglowodany: 7 g Tłuszcze: 21 g A Ty co dziś jadłaś/jadłeś na śniadanie
Oka w rosole czyli KaFka gotujejogurtu naturalnego, kawałki gorzkiej czekolady WYKONANIE Wszystkie składniki oprócz czekolady dokładnie blendujemy, dodajemy czekoladę, mieszamy. Przekładamy do pojemnika. Wkładamy do zamrażarki, pamiętając aby co godzinę przemieszać. Lody podałam z waflami
słodki brateklaskowe oraz dobry blender. I tym sposobem mamy swoją własną, zdrową wersję nutelli :) Krem idealnie nadaje się do naleśników i omletów. Ja uwielbiam go jeść jako przekąskę z waflami ryżowymi, ale można też wyjadać łyżeczką wprost ze słoiczka. Polecam przechowywać go w lodówce, ale zapewniam że długo nie postoi ;) Składniki: 130 g orzechów laskowych 150 g daktyli
Healthy food explorerjest PRZEPYSZNY :D Budyń najlepiej smakuje po schłodzeniu w lodówce, wtedy też dużo bardziej się zastyga. Można go wtedy nawet użyć jako dodatek do naleśników, omleta albo posmarować nim wafle ryżowe. Taki deser świetnie sprawdzi się jako posiłek na wynos, ale będzie też doskonałym i pożywnym śniadaniem. Składniki (1 porcja): 5 łyżek kaszy jaglanej 1 i 1/2 szklanek mleka
Healthy food explorersłodkie daktyle zblendowane z kakao i wodą - to chyba jedna z najprostszych i najpyszniejszych fit nutelli. Taki zdrowy krem świetnie sprawdza się też jako dodatek do omletów, naleśników czy wafli ryżowych. Robiłam kiedyś podobne batoniki z nadzieniem z daktyli, które również były pyszne, ale wtedy przepis na ciasto był troszkę inny i nieco bardziej kaloryczny. Teraz za słodzik służą dojrzałe
Healthy food explorertego smakołyku dosłownie mnie przeraziła :). Jednak będąc w Gudhjem zrobiłam zdjęcie, żebyście wiedzieli jak to dokładnie wygląda. Więc tak, płacimy 139 DKK ( ok. 80zł) i dostajemy : metrowy potrójny wafel wypełniony lodami śmietankowymi, a na nich 7 gałek lodów owocowych, bita śmietana, pianki w czekoladzie (ciepłe lody) i na samej górze kolejny wafelek z lodami oraz dodatki. Ufff, trochę tego
noteskulinarnyfigasobą 1 kg odżywki białkowej pakujemy kilka saszetek do torebki, bierzemy szejker i mieszamy z wodą. Ja polecam mocno te od Chias . COŚ DO POCHRUPANIA Chrupaki, wafle ryżowe i kukurydziane czy pieczywo chrupkie śmiało zastąpią chipsy jednak nie nasycą np. tak jak kanapka. Jednak również są dobrą opcją. GOTOWIEC OBIADOWY 12h w trasie i masz ochotę
Czarnawisienkasmoothie z orzeźwiającymi składnikami. Dziś wersja nie tylko smaczna, orzeźwiająca, ale też i lekka. Pyszne smoothie na wodzie kokosowej z dodatkiem orzeźwiającej mięty, a do tego moje ulubione wafle ryżowe Slim od Sonko . Polecam Wam wersję z białym ryżem i kokosem. Pyszne połączenie Składniki: (na 1 większą lub 2 mniejsze porcje) 1 szklanka wody kokosowej 1 większy banan gałązka świeżej
Słodkie okruszkizechce się przygotować swoje lody. Co Wy na to? Oczywiście zawsze można się ruszyć i wyjść na spacer zahaczając o dobrą lodziarnie ale można też zaopatrzyć się w wafle i obejrzeć meczyk wcinając lody bananowe na przykład przed telewizorem :) Składniki 3 banany sok z 1 cytryny 500 ml śmietany 30% 120 g cukru pudru
Niezły Młynekmonologów słyszymy, że wspomina o kulinarnych zwyczajach Warszawy. Bo dobra kuchnia to polska kuchnia. Twórcy gry trafnie określili także kulinarne warunki na stacji na Wenus, oferując stacjonującym… wafle proteinowe. W kwaterach dowództwa królują zaś pieczone prosiaki, deski serów, owoce i trunki. Może würfelka na deserek? Wyższe sfery wiedzą jak dogadzać kubkom smakowym. W grze wzmianki o jedzeniu pojawiają
Nerds Kitchenbujda. Zdecydowanie lepiej zrobić sobie zwykłą owsiankę i zjeść ją z NATURALNYM jogurtem i/lub owocami. Wysokoprzetworzone „pieczywo” Pieczywo chrupkie, białe pieczywo pszenne (choć w niektórych jednostkach chorobowych zalecane), wafle ryżowe. Stopnień przetworzenia i wyjałowienia tych produktów jest naprawdę bardzo wysoki i wychodzi na to, że znów opychamy się cukrem. W przypadku „chlebów ciemnych” możemy sobie zafundować dodatkową dawkę cukru
Kate's Kitchenwykładam na biszkopt i wkładam do lodówki. Przygotowuję krem. SKŁADNIKI NA KREM: 1 litr bardzo zimnej śmietany kremówki 4 śmietan-fix 1/2 szklanki cukru pudru 3 duże wafle Princessa starta skórka z pomarańczy brzoskwinie ok 10 połówek PRZYGOTOWANIE KREMU : ubijam śmietanę na puszystą pianę, pod koniec dodając cukier puder wsypuję śmietan-fix, skórkę z pomarańczy i chwilę miksuję
Upiecz sobie babeczkęZDROWE PRALINKI Owsiano-kokosowe kuleczki Sezamowe kuleczki, domowa chałwa 6. GOFRY OWSIANE Gofry owsiane 7. BUDYŃ JAGLANY Jaglanka z sosem truskawkowym 8. DOMOWE KNOPPERSY Wafle jaglano-orzechowe Knoppersy 9. SOKI Wiadomo, że najlepszym wyborem jest woda, ale podkręćmy ją trochę owocowym smakiem. Dodaj plasterki cytryny i limonki i osłódź ją miodem, powstanie orzeźwiająca lemoniada
Upiecz sobie babeczkęporcje na talerze,ułożyć szparagowe główki i posypać pestkami dyni. Krem podawać z ulubionymi dodatkami. Ja podałam z świeżo pieczonymi bułeczkami . Krem szparagowy również wyśmienicie smakuje z waflami kukurydzianymi lub ryżowymi
Kolorowa kuchnia Elki