możliwość wypróbowania produktów typowo śniadaniowych firmy Granex.W paczuszce znajdowały się Bardzo fajne kwadraciki(moje dzieci były nimi zachwycone),pałeczki wielozbożowe z dodatkiem błonnika(zarówno dla mnie jaki moich maluchów),wafle pszeniczne i pieczywo chrupkie. Produkty wysokiej jakości,smakiem zachęcające do zakupu. Zresztą znalazły się już na mojej liście:) Dodam jeszcze,że lepszych kwadracików na naszym rynku nie znajdziecie
Wielki apetytpodać zarówno do deserów, jak i do dań wytrawnych. W wersji na słodko, podobnie jak masło sezamowe, doskonale nadaje się do smarowania zwykłych kanapek, pieczywa chrupkiego, andrutów, krakersów, wafli ryżowych itp. Fajnie skomponuje się również z placuszkami czy naleśnikami, a także owsiankami czy muesli. Można go dodawać do lodów, deserów, koktajli, jak również do ciastek, babeczek, ciast i kremów
Kto ugości moich gości?maratonów w czasie urządzania sobie takowych. Minusy psychiczne też były, a właściwie jeden wielki - dotkliwie odczuwalny BRAK. Brak chleba - od początku totalne i stale rosnące pożądanie chleba, albo kukurydzianego wafla, albo pieczywa chrupkiego, albo czegokolwiek innego "suchego", ziarnistego, chrupiącego, ale nie tak, jak chrupie marchewka, tylko np. chrupki kukurydziane. Do tego równocześnie cały czas ciągnęło mnie do orzechów (zwłaszcza laskowych
Wegański blog WSZYSTKO JEST W GŁOWIEPyszna zielona pasta na kanapki. Pastę doprawiłam jedynie odrobiną świeżego czosnku. Można ją podawać z pieczywem lub też waflami ryżowymi. składniki: 1 średni brokuł 1 malutki ząbek czosnku 200 g serka, użyłam Wieluń jogurt naturalny Brokuła podzielić na różyczki i ugotować, aż będzie mięciutki. Następnie dobrze osączyć z nadmiaru wody i wystudzić. Potem ugotowanego brokuła przełożyć do rozdrabniacza, dodać czosnek
Monia miesza i gotujetylko bardziej wilgotne. Najlepiej smakuje jako dodatek do czegoś bardziej neutralnego w samku, bo samo może szybko zasłodzić. Doskonale nadaje się do smarowania zwykłych kanapek, pieczywa chrupkiego, andrutów, krakersów, wafli ryżowych itp. Fajnie skomponuje się również z placuszkami czy naleśnikami. Można go dodawać do lodów, deserów, koktajli, jak również do ciastek, ciast i kremów. Oczywiście można je również po prostu
Kto ugości moich gości?zaległ w lodówce. Już myślałam, że z lodówki powędruje prosto do kosza, gdy podczas spaceru z Synem olśniło mnie. Z resztą dzięki małej Emilce, która ostatnio ma apetyt na wafle ryżowe, szczególnie na spacerach, a tak się składa, że często razem spacerujemy. Pomyślałam sobie, że zrobię z kleiku oszczędne ciasteczka ryżowe. Oszczędne dlatego, że postanowiłam dodać do nich jak najmniej
Kuchnia po mojemumiękki. Zostawiamy pod przykryciem. W ten sposób ryż dochodzi - staje się miękki ale nie rozgotowany. W razie potrzeby dolewamy wody, aby zupa nie była zbyt gęsta. A na deserek ... wafle ryżowe albo banan ;) I tak od kilku dni. Gdy Babcia Hania usłyszała ten jadłospis stwierdziła krótko: "biedne dziecko". Syncio jednak nie grymasi i nie wybrzydza tylko zajada się ryżowymi przysmakami
Kuchnia po mojemuinnych dodatków kanapkowych (typu sery, serki itp) - szczególnie dla osób które tak jak ja nie jedzą wędlin (ja nie jem, ale wegetarianką nie jestem). Ja podałam ją na waflach ryżowych z dodatkiem szczypiorku. Równie pysznie smakowałaby z innymi warzywami, np. ogórkiem czy pomidorem. Poza kanapkami można ją użyć np. jako nadzienie do naleśników czy dodatek do wytrawnych placuszków. Firma Primavika
Kto ugości moich gości?masa z nutelli: 100 g masła, 160 g nutelli, 1 łyżka kakao, 2 czubate łyżki zmielonych orzechów laskowych, 100 g orzechów laskowych. dodatkowo: 70 g deserowej czekolady, 3 duże wafle. Przygotowanie: Masa mleczna: w rondelku podgrzewamy mleko i dodajemy cukier, mieszamy, aż się rozpuści. Masło ucieramy mikserem i dodajemy do niego ostudzone mleko i mleko w proszku. Masa
Aga w kuchniprzepis już dość dawno temu, ale jakoś do tej pory nie złożyło się by go przygotować. A szkoda, gdyż teraz wiedziałabym, że należy masę wyłożyć np; na waflu lub rozsmarować cienko na blasze, poczekać aż stężeje i pokroić w niewielki prostokąty, a następnie oblać czekoladą. A tak zrobiłam wielką truflę w formie do keku i strasznie ciężko
Ciasteczkowy Potwórłyżki cukru 1 cukier waniliowy 2 żółtka Masa z galaretką : 1 puszka brzoskwiń 2 galaretki pomarańczowe, 3/4 szkl wody Masa z nutellą 40 gad kremu Nutella 1 pokruszony wafel Bita śmietana: 1/2 l. śmietany kremówki 3 łyżki cukru pudru 4 łyżeczki żelatyny rozpuszczonej w 1/3 szkl wody biszkopt jasny z 4 jaj biszkopt czerwony z 4 jaj ( część mąki zastąpić
Ciasteczkowy Potwórszklanka zmiksowanych owoców brzoskwini ok 1 1/2 kg owoców ze sklepu cukier do smaku Polewa karmelowa: pól szklanki brązowego cukru 2 łyżki masła 2-3 łyżki śmietany kremówki Dodatkowo: wafle do lodów lub miseczki waflowe Wykonanie: Owoce obieram ze skórki, kroję na dwie części, usuwam pestki i miksuje na gładką masę. W razie konieczności dosładzam do smaku. Dodaję śmietanę cały
Ciasteczkowy Potwórstopniowo po trochę przestudzonego budyniu. Na końcu dodać kawę cappucino i utrzeć. Można dodać troszkę spirytusu dla zostrzenia smaku kremu. Dodatkowo: 1 słoik powideł śliwkowych; 3 płaty andruta (wafla); Andruty przycinamy odpowiednio na wielkość ciasta, smarujemy je powidłami. Na powidło należy położyć ciasto cynamonowe i połowę kremu. Na krem nakładamy wkładkę i znowu krem, a następnie ciasto cynamonowe, powidło
In my kitchenKolejna pozycja na świąteczny stół. Pyszna masa cytrynowa, pełna orzechów włoskich na waflu, przykryta bezą. Spróbujcie, a z całą pewnością nie pożałujecie. Przepis pochodzi z książki Heleny Lipińskiej i Andrzeja Woźniakowskiego ” Ciasta słodkie i wytrawne” wydanej w 1990 roku z moimi małymi zmianami. 100 g mąki 100 g masła 250 g cukru pudru
Polska Zupatarce o grubych oczkach lub też drobno pokroić. Dodać posiekany szczypiorek oraz majonez i dokładnie wymieszać. Do smaku doprawić świeżo zmielonym czarnym pieprzem. Pastę podawać z ulubionym pieczywem lub waflami ryżowymi. Ja swoje kanpeczki zrobiłam z extra cienkich wafelków kukurydzianych GoodFood
Monia miesza i gotuje