w sosie grzybowym - 1000 przepisów (strona:58/67)

Grzyby leśne zapiekane w cieście francuskim. 178

lasu. Mmmmm niezwykle przyjemne doznanie, pomyślcie jak będzie pachnieć w domu, kiedy będziecie piec je w piekarniku. Narobiliśmy Wam smaku ? Mamy nadzieję, że tak :P Zobaczcie efekty naszej pracy. Grzybowa zapiekanka w cieście francuskim (4 osoby) Składniki : 1 ciasto francuskie 250 g mrożonych grzybów 1 opakowanie pieczarek 2 duże cebule 6 jaj 2 łyżki jogurtu naturalnego(...)wyjęciu z piekarnika dajmy zapiekance chwilę odetchnąć. Po ok. 5 minutach możemy podawać ciasto pokrojone w trójkąty. Nam najlepiej smakuje podawane z białym sosem śmietanowo-serowym z dodatkiem imbiru. Sos jest bardzo prosty :) 200 ml słodkiej śmietanki 12% rozgrzewamy w rondelku, dodajemy startego żółtego sera, sporo imbiru w proszku i odrobinę pieprzu. Doprowadzamy do rozpuszczenia sera i zgęstnienia sosu :) Gotowe

vegetanie
Grzybowa tarta czyli szwajcarskie inspiracje :) 150

Witajcie :) Naszą inspiracją dzisiejszej propozycji jest Szwajcaria. Kraj niezwykle zróżnicowany i podzielony na kilka stref językowych. Największa strefą jest oczywiście strefa niemiecka, ale jest jeszcze francuska

vegetanie
Schab pieczony z grzybami. Schab faszerowany. 266

Ostatnio usłyszałam od znajomej blogerki, że jak otwiera nasz blog, to tam tylko schab i schab I właśnie znów schab jest dzisiaj na tapecie, znaczy się

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
12 potraw na Wigilię, które przygotujesz w... 30 minut! 55879

prawdę mówiąc ja wolę mrożone, bardziej mi smakują :) 2. Paszteciki z grzybami oraz paszteciki z kapustą i grzybami Do barszczu idealnie nadają się paszteciki z ciasta francuskiego z farszem grzybowym lub grzybowo-kapuścianym. Robi się prosto i szybko. A gdy robimy dodatkowo łazanki z kapustą i grzybami, to mamy dwie potrawy przygotowane w tym samym czasie :)   Składniki : opakowanie(...)Położyć na cebuli. Jajka obrać. Oddzielić białka od żółtek. Białka pokroić w kosteczkę, wyłożyć na śledzie. Majonez wymieszać z musztardą, solą i pieprzem. Wyłożyć na śledzie. Żółtka pokruszyć. Posypać sos majonezowy na sałatce. I gotowe! 7. Pakieciki z łososiem i szpinakiem Podobno łosoś to teraz bardzo popularna ryba na Wigilię. O ile się Wam nie przejadła, to polecam przygotować pakieciki

dobra gospodyni dom wesołym czyni