150g świeżego szpinaku 200g truskawek 100 g sera feta 1 awokado sok z cytryny pieprz kolorowy chili Dressing: 4 łyżki oliwy 1 łyżka miodu 1 łyżka octu jabłkowego PRZYGOTOWANIE Szpinak myjemy i (jeśli liście są duże) rwiemy na małe kawałki usuwając ogonki. Truskawki kroimy na połówki lub ćwiartki. Fetę i awokado kroimy w kosteczkę - skrapiamy awokado sokiem
Moje Kuchenne Rewelacjekształt koła. Kurczę w galarecie udko z kurczaka szyja indycza marchew ziele angielskie, liść laurowy 2-3 łyżki groszku konserwowego 2 łyżeczki żelatyny sól, pieprz cytrynowy ocet (do podania) Na udku, szyjce, marchewce z dodatkiem ziela angielskiego i liścia laurowego ugotowałam rosół. Udko wystudziłam, obrałam z mięsa. Marchew pokroiłam w plasterki. Żelatynę przygotowałam zgodnie z opisem na opakowaniu
bastalenaSalsę pomidorową odcedziłam z nadmiaru wody i rozłożyłam na cieście. Skropiłam oliwą, posypałam serem i całość zapiekłam ponownie przez 15min. (150st.). Na koniec jajo Do wrzącej wody dodałam łyżkę octu oraz barwnik spożywczy. Jajka (każde po kolei) wbiłam najpierw do miseczki, a potem delikatnie przelałam do wrzątku. Gotowałam 2 min. Następnie wyjęłam za pomocą łyżki cedzakowej i osuszyłam na ręczniku
bastalenazebranych wskazówek przygotowaliśmy swój domowy chrzan ze skórką z cytryny. Najważniejsze, co trzeba powiedzieć, to że w naszym domowym chrzanie nie znajdziecie: dwutlenku siarki , mleka w proszku, kwasku cytrynowego, octu czy pirosiarczynu sodu. Prezentujemy chrzan chyba w najbardziej klasycznej postaci, gdzie jedyną fanaberią jest wspomniana już skórka z cytryny. Składniki: Korzeń chrzanu (masa po obraniu ok 180g), sok z cytryny
Delicious TitbitsWitam Was! Brassica oleracea gemmifera - brzmi dziwacznie? Chyba tak, aczkolwiek pod tą nazwą kryje się znienawidzona przez dzieciaki i wielką grupę dorosłych... brukselka (kapusta brukselska). Swoim
Pora coś zjeśćSprawdź inne wyszukiwania: