Kalerosse od niedawna gości w mojej kuchni. Przygotowałam z nim między innymi pyszną i prostą sałatkę z mango . To warzywo to nowość na polskim
Kulinarne przygody GatityTo nie pierwszy przepis na hummus na blogu i na pewno nie ostatni. Jest już przepis na hummus grecki, i na mój ulubiony – z masłem orzechowym
Karo in the KitchenSkładniki: 2 jajka 300 ml mleka 230 g mąki pszennej opakowanie proszku do pieczenia 100 g stopionego masła szczypta soli syrop klonowy Sos czekoladowy: czekolada mleczna
Karczma HonoriettySkładniki: 2 tabliczki czekolady mlecznej lub deserowej (po 100 g) 3/4 woreczka ugotowanej kaszy gryczanej 150 g + 30 g masła szklanka mąki pszennej tortowej 3
Karczma HonoriettyBardzo lubię bakłażany, mogę je jeść pod każdą postacią: smażone, gotowane, duszone, pieczone... Jednak najbardziej polecam wersję pieczoną. Dlaczego ? Dlatego, że taka forma obórki termicznej zostawia
Kulinarne przygody GatityKilka dni temu zawitała do mojej biblioteczki wspaniała pozycja kulinarna. Niezwykle inspirująca książka Wydawnictwa Edipresse Książki Życie ma smak To książka dla każdego ,komu nie
Z Kuchni Do KuchniKtóż się może oprzeć tym kolorom? Ja nie potrafię przejść obojętnie obok. Każda kusi niepowtarzalnym kształtem i skrywaną tajemnicą. Każda też wie w jakim towarzystwie jej
Karczma HonoriettyKolejna edycja kulinarnej imprezy Art&Food Bazar za nami. Tym razem królowały jesienne przysmaki! Zobaczcie instagramowy mix – tak było pysznie!
Ostra na SłodkoW najbliższą sobotę startuje już 26. Henschke Festival w klubie Hocki Klocki. Weganizm i wegetarianizm to coś więcej niż dieta i alternatywny styl życia. Przyjdźcie i
COOKMAGAZINEPonieważ sami lubimy skubnąć hummusu, mamy Mistrzów hummusu wśród znajomych i megafanów hummusu wśród innych znajomych, postanowiliśmy zrobić hummus, który będzie miał azjatycki smak. Trzeba przyznać
slodkokwasnaplPiękne kolorowe marchewki ! Już w zeszłym roku przykuły moja uwagę, ale niesterany nigdzie nie udało mi się ich kupić. Ostatnio trafiłam w końcu na targ
Kulinarne przygody GatityJemy sushi coraz częściej. Jak wygląda sushi wiemy doskonale, ale czy na pewno potrafimy jeść sushi prawidłowo? Sprawdź się w quizie! Artykuł Sushi – jak jeść, żeby
COOKMAGAZINESłodkie smażone wegańskie pączki z dziurką. Mniam <3 Przepis znalazłam na stronie Proper Tasty . Pączusie najlepiej smakują z sosem truskawkowym. Zapraszam do przygotowań! Składniki na
My Culinary ArtQuinoa, czyli owoce komosy ryżowej, to popularny u nas ostatnio zamiennik różnego rodzaju kasz i ryżu. Uprawiana jest głównie w Ameryce Południowej. Jest to roślina bogata
Kulinarne przygody GatitySobota na ostro? Rewelacja! 28 maja w klubie Cud nad... Artykuł 28 MAJA – CUD HOT FOOD DAYS & NIGHTS – WARSZAWA pochodzi z serwisu CookMagazine .
COOKMAGAZINE