Obłędnie migdałowe ciasto kakaowe z pyszną waniliową bitą śmietaną i jagodową konfiturą. Czyż to nie idealna propozycja na Dzień Matki? Nieskomplikowane w wykonaniu, gwarantuje sukces cukierniczy
Karczma HonoriettyDzisiejszy wpis zacznę od tego, że uwielbiam zieloną herbatę... Najbardziej taką parzoną w imbryczku. Czemu o tym wspominam??? No nie bez przyczyny, ponieważ dzisiaj proponuję wam
vaniliowoczekoladowaTrochę żałuję, że nie wypadłem na to wcześniej, wykonanie tego dania jest banalne a efekt końcowy zwala z nóg. Od zawsze uwielbiałem ryż z truskawkami
Kuba GotujeKochani nie tak dawno dzieliłam się z wami moim przepisem na Malinowy ryż na mleku . Dzisiaj ponownie odczaruję klasyczną nudną kolację i zaserwuję wam coś
vaniliowoczekoladowaKolejna wegetariańska propozycja na szybki i rodzinny obiad tym razem zapiekana pod kartofelkiem. Składniki: - 1 duża cukinia - 1 duża marchew - 1 puszka kukurydzy - 1 puszka
upichconaOstatnio zakochałam się w deserach i śniadaniach na bazie kaszy jaglanej. Jak powszechnie wiadomo jest ona niezwykle prozdrowotna i może być podawana zarówno na słodko jak
vaniliowoczekoladowaZa tydzień z hakiem wypada majówka, czyli oficjalne rozpoczęcie sezonu grillowego. Jednak po ostatnich przygodach pogodowych bliżej chyba do wznowienia sezonu… grzewczego 😉 I jak tu
gotować!Chodź daleko mi do weganizmu, to muszę przyznać że jest to moja ulubiona i najbardziej wymagająca strona wypieków i wszelkich innych deserów. Dzisiaj wytrawna strona
vaniliowoczekoladowa"Obfitość" to cudowna wegetariańska książka nie tylko dla jaroszy autorstwa Yotama Ottolenghi, Jest on znanym autorem kilku książek kucharskich, między innymi Jerozolimy, Ottolenghi, The Cookbook i
Kulinarne przygody GatityMoi wierni czytelnicy doskonale wiedzą, że jestem ogromną fanka pieczonych warzyw ! Uważam, że jest to najlepsza forma obróbki termicznej jarzyn. Przygotowane w ten sposób zachowują większość
Kulinarne przygody GatityKaszotto, gryczotto, to kulinarne neologizmy, które niedawno pojawiły się w naszym codziennym języku. Słowa te wywodzą się oczywiście od włoskiego risotta i gdy je słyszymy od
Kulinarne przygody GatityMoi drodzy choć za oknami czuć już wiosnę, to na świeże owoce czy też warzywa przyjdzie nam jeszcze trochę poczekać. Jak za pewne wiecie nie stronię
vaniliowoczekoladowaPuchaty pączuś z słodko kwaśnym, jakże orzeźwiającym nadzieniem otulony zdumiewającą bezą. Zdecydowanie, to jeden z moich ulubionych smaków i wariacji pączkowych. Pomysł zaczerpnęłam od "Moje Wypieki
Karczma HonoriettyMała odmiana od klasycznego, jasnego biszkoptu. Idealny do ciast i tortów. A smak? Jak dla mnie rewelacyjny. Jeśli ktoś choruje na celiakię, to ze spokojem jest
Karczma HonoriettyPomimo, iż jeszcze nie cieszą się tak dużą popularnością jak bataty czy też inne bardziej egzotyczne przysmaki, to myślę że są warte uwagi. Mowa o kasztanach
vaniliowoczekoladowa