usta - 1000 przepisów (strona:22/67)

Pierniczki na choinkę - Grudniowe Wyzwanie Blogerek 140

Mikołaj usiadł z wrażenia :D Być może nie był to przez nas godny naśladowania pokaz kultury osobistej ale bynajmniej dzisiaj wspominając tamto wydarzenie mam naprawdę szerokiego banana na ustach :) Małymi kroczkami zbliżają się święta, zatem na blogu także zrobi się nieco świątecznie. A na dobry początek startuję z pierniczkami, które można zawiesić na choinkę :) Piernik to dla mnie ciasto

My simple kitchen
Torcik sernikowy z truskawkami 371

Ostatnio zachwyciłam się przepisem u Łucji na sernik, długo oczywiście nie czekało na zrobienie. W oryginalnej wersji jest z malinami moja oczywiście z truskawkami. Rozpływa się wręcz w ustach, koniecznie wypróbujcie. Spód ciasteczkowy tortownica 30cm: 200 g ciastek zbożowych 3 łyżki masła Ciastka rozdrobnić blenderem i wymieszać z roztopionym masłem. Wysypać na spód formy i dokładnie uklepać. Wstawić

Delicious Titbits
Jogurtowo - truskawkowy tort na zimno! 1283

Kochani dzisiaj przygotowałam przepyszny i zdrowy tort na zimno na bazie produktów mlecznych i truskawek. Tort rozpływa się w ustach, dając słodko - kwaśny smak. Truskawki o tej porze roku są najlepsze! Warto sięgnąć po nie właśnie teraz. Tort przygotowałam na bazie jogurtu greckiego i mleka, dzięki czemu jest lekki i mniej kaloryczny, a ponadto bogaty w witaminy i wapń! Zachęcam

SMYKWKUCHNI
Malinowa chmurka 345

sama nazwa wskazuje, "Malinowa chmurka" - to delikatne, puszyste ciasto na podkładzie z kruchego ciasta, z galaretką malinową i kremem śmietanowym, pokryte delikatną, kruchutką bezą. Ciasto wprost rozpływa się w ustach. Polecam wszystkim miłośnikom malin - i nie tylko! :) Na początek kilka ważnych rzeczy: Jeżeli używamy malin mrożonych, wcześniej należy rozmrozić je na durszlaku.  Wszystkie składniki na kruche ciasto powinny być

Świat Ciasta
Ciasto z rabarbarem i pomarańczą 148

urósł duży i wygląda okazale. Zatem pojawi się parę nowych przepisów rabarbarowych. Dzisiaj proponuję ciasto migdałowe z tym wspaniałym warzywem i pomarańczą. Wilgotne, aromatyczne, lekko kwaskowate, rozpływa się w ustach. Idealne na rozpoczęcie sezonu. Bardzo polecam… (przepis ze strony BBC goodfood ciut zmodyfikowany). Świetnym połączeniem jest pomarańcza i rabarbar, dlatego proponuję wypróbować również „Pomarańczową kruszonkę z rabarbarem” (klik

Mała Cukierenka
Kokosowy deser z tapioką, jabłkami i borówkami 151

Deser z tapioki jest trochę zabawny. Pękające w ustach miękkie kuleczki dostarczają ciekawych doznań. Ugotowane w mleku kokosowym są delikatne i pyszne. Owocowy, kwaskowy dodatek dobrze z nimi kontrastuje i całość jest niezwykle pyszna. Taki deser pokochają go nie tylko dzieci - daję Wam słowo! Żeby deser był zdrowszy i mniej kaloryczny do posłodzenia użyłam ksylitolu. Cukier brzozowy ma prawie połowę

Smaczna Pyza
Dziczyzna duszona po myśliwsku 55

wyjątkową okazję wypróbujcie dania z dziczyzny. Spory nakład czasu na przygotowanie zostaje w pełni zrekompensowany wyśmienitym smakiem dania. Polecam mój ulubiony przepis na dziczyznę - kruche, rozpływające się w ustach mięso z dzika i jelenia duszone w czerwonym winie. Jelenia możecie też zastąpić sarną. To danie robiłam wiele razy - zawsze się udaje dlatego jest dobrą propozycją jeżeli szukacie czegoś efektownego

Milion Smaków
Muffinki z rabarbarem i kruszonką 110

Pyszny, kwaskowy smak przełamuje słodycz ciasta i kruszonki, która kojarzy się głównie z wypiekami drożdżowymi a ja uwielbiam ją również w muffinkach. Babeczki są delikatne, wilgotne, rozpływają się w ustach a zrobienie ich zajmuje dosłownie kilka chwil. 1 1/2 szklanki mąki 2 łyżeczki proszku do pieczenia 1/2 szklanki cukru 2 łyżeczki cukru waniliowego 1 duże jajko 1/2 szklanki mleka

Szefowa kuchni
Rossmanowe zakupy:) 167

tusz...:) Mój faworyt: Bourjois, Twist Up The Volume Dobry w każdej sytuacji: Lovely, Curling Pump Up Mascara Nowość, która nie podbiła mojego serca Bourjois, Volume 1 Seconde Mascara Usta: Tutaj zakupiłam tylko jedną rzecz:) Bourjois, Rouge Edition Velvet nr 10 Don't Pink Of It! Podsumowując , najmniej zadowolona jestem z maskary  Bourjois Volume 1 Seconde:( Za duża szczoteczka, źle

Cukier&Puder
GRILLOWANE BANANY Z BOCZKIEM 176

Czas na grilla! Nietypowe połączenie prosto zza oceanu. Banany z boczkiem, syropem klonowym, keczupem i curry. Danie proste jak drut, a smakuje wyśmienicie. Banan roztapia się w ustach, a zgrillowany boczek jest mega chrupiący, curry i ostry keczup zastawiają ostrość na języku :) Mega fajne, mega proste, nie trzeba niczego marynować, tylko wrzucić do marynaty na sekundę owinąć boczkiem, na grilla

Kuchnia bezglutenowa Loli
Wołowina w warzywach 136

Dzisiaj wołowina z warzywami, bardzo smaczne danie. Jak na wołowinę mięso  kruche i rozpływa się w ustach. Zapraszam. SKŁADNIKI: 500 g wołowej łopatki 2 marchewki pół pora , biała część 1 cukinia 1 cebula mały kawałek selera olej do smażenia sól , pieprz WYKONANIE: Wołowinę pokroic w plastry, lekko podsmażyć na oleju, podlać ok. pół litra wody. Warzywa obrać. marchewkę, pietruszkę

W kuchennym oknie Ewy
Liebster Blog 144

pieczenie? 2.Co w twoim życiu jest dla ciebie najważniejsze? 3.W jakim celu piszesz bloga? 4. Obchodzisz zagraniczne święta np. Halloween? 5.Ulubione ciasto? 6.Czego nigdy nie weźmiesz do ust? 7.Czego chciałabyś się nauczyć? 8.Z jakim zwierzakiem byś się porównała? Dlaczego? 9.Ulubione miejsce w  domu? 10.Twoje najskrytsze marzenie. Moje odpowiedzi: Pytania Gotujzrodzinką 1. Dla kogo najchętniej gotujesz

Wielki apetyt
Z wizytą w Fabryce Lubelli 132

obchód. Jako pierwszą zwiedziliśmy halę produkcyjną oraz laboratorium. Tu dowiedzieliśmy się jak powstaje makaron, jakie testy przechodzi i jaki proces przechodzi, nim trafi do naszych rąk ... a raczej ust ;) Linie produkcyjne Lubelli są niezwykle nowoczesne. Cały proces mieszania, formowania, suszenia i pakowania makaronu odbywa się bez udziału ludzi. Fakt - pracownicy nadzorują maszyny, programują komputery i stale obserwują pracę na hali

kolorowotorcikowo
CARE - Bodegas Anadas – nowa twarz Aragonii 101

smaków. W kieliszku widzimy piękną czerwoną barwę z purpurowymi i fioletowymi refleksami. Bukiet jest intensywny dominują aromaty dojrzałych czerwonych owoców ( jagody, jeżyny) ale też aromaty skórzane i waniliowe. W ustach to przede wszystkim gigantyczna koncentracja i moc Wino jest długie i bardzo ekspresyjne. Na pewno nie jest to wino codzienne. Jest na specjalne okazje. Przelać do karafki przed podaniem. Care

królestwo garów
Bitki Wieprzowe (Bitki ze Schabu) 306

Delikatne, rozpływające się w ustach i niezwykle aromatyczne - takie właśnie wychodzą bitki  z poniższego przepisu.  Bitki Wieprzowe to świetna alternatywa dla tradycyjnego schabowego - świetny pomysł na codzienny obiad lub nawet świątecz ne danie . Bitki Wieprzowe (Bitki ze Schabu) - Składniki: 500 g schabu wieprzowego zioła prowansalskie sól, pieprz ok. 1/3 szklanki mąki olej do smażenia 3 ząbki czosnku kilka

Słodka Strona